qubic 31.10.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 BTW Już za 40k zł można mieć instalację PC gruntową z odwiertami o mocy 8kW. jak z jednorożcem wszyscy wiedzą że jest tylko nikt go nie widział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.10.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 jak z jednorożcem wszyscy wiedzą że jest tylko nikt go nie widział I znowu nie wiesz o czym piszesz: http://ghs.vot.pl/?page_id=1180 Obudźcie się kablarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 31.10.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Ja też nie mam nic przeciwko kablom, nie rozumiem tylko dlaczego ich użytkownicy (zdecydowana większość!) potrzebują ciągłego potwierdzania że ich decyzja była słuszna - bo tylko tak odbieram ciągnięcie tej dyskusji (fakturowej), ewentualnie leczenie jakichś kompleksów opatrznie to odbierasz . wszyscy zdecydowali się świadomie. tylko otoczeniu trudno uwierzyć że tak można. i tu jest problem, jak to nie ma pompki,pieca i ogrzewanie działa? i w dodatku z porównywalnymi kosztami-ciężko uwierzyć starocerkiewnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 31.10.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Ma się wrażenie, że kłócą się dwie elity o to która ma bardziej elitarny produkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 31.10.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 I znowu nie wiesz o czym piszesz: http://ghs.vot.pl/?page_id=1180 Obudźcie się kablarze wspaniała okazja tylko dlaczego sam nie skorzystałeś ? tylko parę złotych drożej niż twoja a COP gwarantowany 4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 31.10.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Swiadomie tez potem dla komfortu kupuja klimatyzatory... a dlaczego nie? ty już kabli nie położysz a ja klimę spokojnie zainstaluję.i kilka innych urządzeń w miarę potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 31.10.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 To nic, ze postawiles w salonie "kominek" wielkosci pieca krematoryjnego i (jak twierdzisz) z niego nie korzystasz. To wydatek uzasadniony, bo Twoj. Jeśli chcesz być skremowany, to wpadaj śmiało. Może wreszcie do czegoś się przyda:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.10.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 (edytowane) wspaniała okazja tylko dlaczego sam nie skorzystałeś ? tylko parę złotych drożej niż twoja a COP gwarantowany 4 ? 10tys.zł to dla mnie nie parę złotych a różnica w zużyciu energii konkretnie w moim domu powietrznej a gruntowej byłaby marginalna. Powiem więcej,ja miałem od nich trzy lata temu ofertę na podobną pompę z odwiertami za 20tys.zł,gdybym wtedy się budował zapewne bym łyknął Ale to w kwestii Twojego negowania obecnych cen za pompę gruntową z odwiertami. Edytowane 31 Października 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 31.10.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 no tak! trzeba iść uświadamiać groszkowców i gazowników że nie uwzględniają zysków bytowych - koledzy! - do dzieła O przepraszam. Jestem gazowcem i zostalem juz uswiadomiony. Wszystkie urzadzenia domowe zamieniaja 100% energii elektrycznej na energie cieplna. Zreszta te poza domem tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.10.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 jak z jednorożcem wszyscy wiedzą że jest tylko nikt go nie widział To bylo o milosci "erudyto": "Prawdziwa miłość jest jak duch - każdy o niej mówi, ale niewielu spotkał się z nią twarzą w twarz." Alfred Musset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 31.10.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 To jakaś totalna degrengolada - 13 stron w 21 godzin. Piana, piana i jeszcze raz piana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.10.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 O przepraszam. Jestem gazowcem i zostalem juz uswiadomiony. Wszystkie urzadzenia domowe zamieniaja 100% energii elektrycznej na energie cieplna. Zreszta te poza domem tez Az dziwne, ze po tym jak to do Ciebie dotarlo nie odkreciles gazu. Ludzie z kotlami weglowymi beda pewnie z rozpaczy masowo rzucac sie z okien parteru swoich domow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.10.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 To jakaś totalna degrengolada - 13 stron w 21 godzin. Piana, piana i jeszcze raz piana. Widocznie komuś bardzo zależy,żeby tutaj nie pisać o konkretach tylko wiecznie spierać się i prostować durnoty wymyślane przez niektórych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 31.10.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 10tys.zł to dla mnie nie parę złotych a różnica w zużyciu energii konkretnie w moim domu powietrznej a gruntowej byłaby marginalna. Powiem więcej,ja miałem od nich trzy lata temu ofertę na podobną pompę z odwiertami za 20tys.zł,gdybym wtedy się budował zapewne bym łyknął Ale to w kwestii Twojego negowania obecnych cen za pompę gruntową z odwiertami. no to w końcu zaczynasz mnie rozumieć . dla mnie ta różnica jest jeszcze większa , więc nie ma dla mnie sensu kupowania takiego "ustrojstwa" żeby mieć nieznacznie "lepiej" ale to w kwestii Twojego negowania kabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.10.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 (edytowane) no to w końcu zaczynasz mnie rozumieć . Nie zrozumiem nigdy nikogo,kto w jednej wylewce umieścił rurki wodnej podłogówki a potem dodatkowo dokupił kable grzejne i umieścił je przy rurkach Dla mnie pozostanie to bzdurą do końca Nie raz było to wyjaśniane,do tych rurek dokupujesz kospela za 2,5tys.zł i grzejesz w tych samych kosztach co kablami a Ty wolałeś wydać zamiast 2,5tys.zł na kospela 4tys.zł na kable i umieścić je obok rurek. Edytowane 31 Października 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.10.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 i tu jest problem, jak to nie ma pompki,pieca i ogrzewanie działa? i w dodatku z porównywalnymi kosztami-ciężko uwierzyć starocerkiewnym. Te "porownywalne" jak napisales koszty, to jest np porownanie mojego domu do 130-metrowego "termosu" 25kWh/(m2rok) grzanego kablami (zeby wypadlo dobrze trzeba jeszcze bytowy u kazdego zaliczyc w CO). A co tam logika. Przeciez te "miloiny" ludzi z kablami w podlodze nie moga sie mylic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 31.10.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Nie zrozumiem nigdy nikogo,kto w jednej wylewce umieścił rurki wodnej podłogówki a potem dodatkowo dokupił kable grzejne i umieścił je przy rurkach Dla mnie pozostanie to bzdurą do końca a mnie? mam rurki w płycie a kable będe miał w wylewce.. musisz skategoryzować bzdury.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 31.10.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Nie zrozumiem nigdy nikogo,kto w jednej wylewce umieścił rurki wodnej podłogówki a potem dodatkowo dokupił kable grzejne i umieścił koło rurek Dla mnie pozostanie to bzdurą do końca znowu źle zrozumiałeś kupiłem kable a potem działając impulsywnie dokupiłem rurki ponieważ cena 0,98zł/m "przekonała" mnie do tego " prymitywnego" rozwiązania a w ogóle co ty się tak cały czas dziwisz ? rurki jako "podpórki" do kabli są świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.10.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 a mnie? mam rurki w płycie a kable będe miał w wylewce.. musisz skategoryzować bzdury.. Jaki widzisz sens jednych i drugich ? Czemu wydałeś dodatkową kasę na coś co dokładnie to samo zrobią rurki wodnej podłogówki z kospelem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.10.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 (edytowane) znowu źle zrozumiałeś kupiłem kable a potem działając impulsywnie dokupiłem rurki ponieważ cena 0,98zł/m "przekonała" mnie do tego " prymitywnego" rozwiązania a w ogóle co ty się tak cały czas dziwisz ? rurki jako "podpórki" do kabli są świetne Być może źle zrozumiałem ale to dlatego,że myślę prosto i racjonalnie a nie kwadratowo patrząc na koło Edytowane 31 Października 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts