Pyxis 01.11.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 tylko weź pod uwage, że są to kieszenie jednych spodni, a nie lewa Jana a prawa Romana tylko obie sa Twoje wiec jakie to ma znaczenie. Wiem ! napiszesz płace mniej OK zgadza sie ale dodaj ze masz nadpłacone przynajmniej na 10 lat w cenie zakupu PC. No wlasnie staram sie pokazac, ze kupilem na tyle tania pompe, ze tyle samo musial bym wydac na docieplenie i zakladajac kable i tak bym byl w plecki na rachunkach za CO. Tak bys mogl powiedziec, jak by moja popa kosztowala 50-60 tys na nie 25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybniczanin 01.11.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Być może źle zrozumiałem ale to dlatego,że myślę prosto i racjonalnie a nie kwadratowo patrząc na koło Z tym racjonalnym myśleniem to bym się przy Tobie zastanowił. Przykładem jest szambo, zamiast oczyszczalni ścieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.11.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Z tym racjonalnym myśleniem to bym się przy Tobie zastanowił. Przykładem jest szambo, zamiast oczyszczalni ścieków. Po stokroć wolę kanalizację zbiorczą niż najlepszą nawet oczyszczalnie Szambo miało być tylko na kilka miesięcy,jestem wpięty już do kanalizy,na dzisiaj trwają już końcowe prace w celu uruchomienia głównej oczyszczalni także wytrzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris1234 01.11.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 tylko weź pod uwage, że są to kieszenie jednych spodni, a nie lewa Jana a prawa Romana tylko obie sa Twoje wiec jakie to ma znaczenie. Wiem ! napiszesz płace mniej OK zgadza sie ale dodaj ze masz nadpłacone przynajmniej na 10 lat w cenie zakupu PC. Przeczytaj moją kubature z projektu "Kubatura 797,75m3" na piętrze mam teraz 19*C wiec spora czesc przenika mi na góre pomimo że użytkuje na dole tylko 100m2, a na dole teraz po wczorajszym paleniu 23*C Moje za październik: Dajmy se już siana, chodźmy na groby w ciszy pomyśleć o bliskich którzy odeszli . . . . I tym postem zakończyłbym jałową propagandę pompowców. Posty od 1000 strony do teraz admin może spokojnie wykasować lub przenieś do wątku o pompach ciepła. Ja też poszedłbym w ciemno w kable w wylewce bo to najprostsze co można wymyślić i najtańsze. Oczywiście cały czas mowa o rozsądnym domu nie wiekszym jak 150 m2. Jak wielu na tym forum zauważyłem zmasowany atak pompowców na rozsądnych kablowców, Każdy robi jak chce i jakos żaden kablarz nie namawia nikogo i nie lata po wątkach aby nawrócić niewiernych na jedynie słuszne kable jak twierdza pompowcy że tylko pompa ciepła. Pompa ciepła to tak samo dobry interes jak kredyt we frankach po 2 zł albo kredyt rodzina na swoim. Nikt nikomu nie broni stosować jakiegokolwiek rozwiazania ale czytając ta nachalną reklame pomp ciepłą nigdy bym się nia nie zainteresował bo jak sie tak nachalnie reklamuje tzn. że coś z tym produktem nie tak. Jeśli ogrzewanie kablami kosztuje w domu nie wiecej jak 3 tyś zł to nie rozumiem w czym problem? Ludzie płacą węglem czasami ponad 5 i żyją. A przy kablach zero roboty i prąd to przyszłość w każdej dziedzinie. Ja u siebie nigdy nie założe nic co wiąże sie z jakimkolwiekk płynem szkoda że wodę do kranu trzeba jakoś dostarczyć, choć może kiedyś będzie sie ja poprostu wytwarzało przy kranie z wodoru i tlenu a przy okazji moze jakaś energia sie wytworzy Jasiek ma racje ze swoim wózkiem bo trudno nie zaliczać zysków bytowych do ogrzewania tylko pompowcy tego nie rozumieją. Wiadomo że majac 300 m2 dom trudno grzać to kablami bo to sie nie kalkuluje ale 100m2? Pompiarze są jak sprzedawcy samochodów. Wciskają ludziom kredyt na samochód który nie potrzebujesz. Jak bym był takim frajerem jakich szukaja a pewnie i znajdują to mój samochód kosztowałby mnie co najmniej 50 % wiecej niż za niego zapłaciłem. Jak zaproponowali mi kredyt to zastanawiałem sie czy sie śmiać czy płakać a podobno wiekszosć samochodów sprzedaje się na kredyt. Jak ludzie tak nie szanują swojej kasy to nic dziwnego, ze potem kupują pompy ciepła i dziwią sie że jak to kablami i tanio, niemożliwe. Panowie i Panie, wróćcie do meritum wątku który był najlepszym na forum gdzieś do strony numer 1000. Każdy tam mógł się czegoś ciekawego i fachowego dowiedzieć i dzieki temu wątkowi wiele osób wiele sie nauczyło i byłoby fajnie gdyby tak było dalej. Najlepiej budować pod swoje potrzeby i najlepiej za gotówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.11.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 I tym postem zakończyłbym jałową propagandę pompowców. Po takim wstepie nawet ni chcialo mi sie czytac tego "elaboratu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.11.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Mam pytanie, ile kosztowała Ciebie cała instalacja w systemie "na gotowo" tj. dolne źródło, pompa ciepła, zasobnik, instalacja ogrzewania podłogowego? Chodzi mi o materiał z robocizną, ceny netto. Czy prace wykonywałeś sam czy zlecałeś firmie? Nie rozbije Ci tego na koszty samej podlogowki, bo materialy na cala instalacje wod-kan i CO kupowalem razem. Razem tez byla za nie ujeta robocizna. W tym tez pomoc przy uruchomieniu DZ i samej pompy ciepla z moimi tylko wskazowkami. Sam niestety nic nie robilem, bo nie mam ku temu jakis szczegolnych umiejetnosci. Nie ta branza zupelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 01.11.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Nie rozbije Ci tego na koszty samej podlogowki, bo materialy na cala instalacje wod-kan i CO kupowalem razem. Razem tez byla za nie ujeta robocizna. W tym tez pomoc przy uruchomieniu DZ i samej pompy ciepla z moimi tylko wskazowkami. Sam niestety nic nie robilem, bo nie mam ku temu jakis szczegolnych umiejetnosci. Nie ta branza zupelnie. pytanie było konkretne: ILE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.11.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 pytanie było konkretne: ILE? Przeczytaj mojego posta kilkukrotnie. Tak z 10x. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 01.11.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Przeczytaj mojego posta kilkukrotnie. Tak z 10x. 25tys? w pon poprosze o oferte ekontech, obadamy, co i jak:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 01.11.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 25tys? w pon poprosze o oferte ekontech, obadamy, co i jak:-) zobaczymy, jak Strzygą… ups… Strzegom mialo byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.11.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 25tys? w pon poprosze o oferte ekontech, obadamy, co i jak:-) Z Ekontechu byla tylko pompa Ciepla (17 tys zl). Materialy i wykonanie DZ to 7 tys zl. 1 tys zl to dodatkowe "pierdoly". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 01.11.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Z Ekontechu byla tylko pompa Ciepla (17 tys zl). Materialy i wykonanie DZ to 7 tys zl. 1 tys zl to dodatkowe "pierdoly". Taaa, a świstak siedzi i zawija w te sreberka. http://allegro.pl/pompa-ciepla-kolektor-plaski-exotherm-gdansk-i3641094029.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.11.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 i tutaj mają rację, kompleksowe położenie kabli przez elektryka i podłączenie wyjdzie taniej Ja z ta teza nie polemizuje nawet. W fazie instalacji kable wygrywaja na calej lini. Tylko szkoda, ze na tym zalety tego systemu sie wyczerpuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.11.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Taaa, a świstak siedzi i zawija w te sreberka. http://allegro.pl/pompa-ciepla-kolektor-plaski-exotherm-gdansk-i3641094029.html Kompleksowa usluga wraz z zarobkiem wykonawcy i tylko 9 tys zl. Jak myslisz, oni zarabiaja na tym 500zl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 01.11.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Kompleksowa usluga wraz z zarobkiem wykonawcy i tylko 9 tys zl. Jak myslisz, oni zarabiaja na tym 500zl? No i 9k PLN + VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 01.11.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Sorry PYXIS że na Twoim poście ale qrwos macios ja pierdolos nie ogarnos waszego pomyslunku czy Wy macie jakies inne kieszenie że z lewej płacicie za prad bytowy a z prawej za CO i CWU ???? jednych dom kosztuje tyle co drugich, a jak Jaśko dobrze zaznaczył niektórym zapomniało się włączyć wtyczek do gniazdek i dwie rodziny zuzywaja tyle co jedna !!! ??? kieszeń jest ta sama i podajmy do hujosmacioscytronetos ile płacimy ze te domy, co z tego ze jeden ma 70 m2 a drugi 300 m2 jeden nalewa 1m3 wody do wanny dziennie, a drugi leje pod prysznicem dla 5 osób 200 litrów o co tu Qrwa chodzi życie kosztuje tele i tyle i poniżej 3 lub 4 k PLN nikt nie zejdzie nawet mieszkający w bloku. Myslalem ze mnie popirdoliktoli czytajac przez 90 min 20 str które mnie ominęło ....... o co tu Qrwa chodzi Chcesz PC kupuj chesz kable kupuj jak masz kaprys na kospela BIERZ Przeciez tego wątku nieidzie czytaj juz od jakiegoś czasu .... ide nalac drina... Pozdrawiam wszystkich grzejących czym chcą i czym im się żyw podoba. TE 2 rodziny to akurat o mnie mam licznik i podlicznik i fakture w t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 01.11.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 czyli rocznie 10kkWh pykniesz.... nie trzeba było tak od razu? p.s. uswiadom maluxa, ze jest Amiszem ( to w kontekscie jego zuzycia na bytowy) oczywiscie tak w tej chwili 3 telewizory- 50 w 100w i 200w indukcja i komp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.11.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 No i 9k PLN + VAT Jak bedziesz chcial, to pewnie wystawia z 8% VAT na usuge. Myslisz, ze czemu podane jest w aukcji netto? Generalnie VAT to nie jest "problem", a juz na pewno nie, jak robisz we wlasnym zakresie. Ja podalem ceny ktore placilem, a US oddal mi jeszcze ronice VAT na te rzeczy, na ktore byly FV. Tego nawet nie uwzgledniam w rachunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 01.11.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 a mi córka jakas godzine temu mówi tak "tata zapal w kominku" w domu 22*C a ja drinknięty mysle zapale i zapalilem .......... mam teraz 27 i co mam zrobic ??? poszly dwie szczapy z budowy + 2kG brykietu pinky czy jakos tak z ciastoramy wymienic na wkład który ci po kilku godzinach podniesie temp o 1do 1,5 palenia z obudową przechwytujaco temp wprost-wyrzuć ten gówniany wkład albo powies za jaja sprzedawce ze sprzedał przewymiarowany wkład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.11.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Tak patrze na realizacje tej firmy co podal link zyzolek i troszke mnie "niepokoi" idea opasania fundamentow domu rurami DZ. Nie wyglad mi to za ciekawie. Firma bez watpienia nalezy do tych "odwaznych". http://www.exotherm.pl/images/gallery_big98.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts