Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ze specjalizacja "faktury"

;)

Powinnien swiadczyc uslugi kompleksowo alternatywnie niektorym tez komplexy leczyc :)

Po tylu postach wszystkie powinny leżeć na stole. Inaczej diagnoza jest niemożliwa. Symptomy wskazują, że pacjent niektóre ukrywa. Leczenie wstrzymano do momentu całkowitego rozpoznania danych składowych i zestawienia wyników.

otóż to kwoty tutaj podawany za kompletną CO + CWU często wydają mi się oderwane od rzeczywistości. Wiem ile płacili znajomi za kompleksowe usługi przy PC pw i PC z DZ i kwoty 25 -30 k pln to trzeba by było co najmniej razy dwa zrobić.. Tak więc albo są naiwni i dali się w balona zrobić ( co mi się nie wydaje bo konkretni ludzie z głowa na karku to są ) albo ceny tu podawane to są za materiały przy całkowitym własnym montażu i robociźnie.

u mnie podłogówka + kospel + zbiornik CWU = czyli cała instalacja CO/CWU wyszła ok 17 kpln... i robił to specu. tak więc 25-30 kpln to realna cena za PC PW + cała instalacja

było, było

Strasznie przyszłosciowy i nowatorski ten dom.....dostosowuje się do potrzeb użytkownika :p

Taki dymany domeczek. :)

Dlaczego niektorzy tutaj przychodza, zeby poklamac? Czy to jakas forma odreagowania na swoje kiepskie wybory w fazie budowy? Cipka bardziej wairygodna by byla juz chyba jako wkoorwiony kablarz.

Pyxi lubisz taką walkę z wiatrakami? ;)

Donkichoteria chyba nie jest mylsa przewodnia mojej pisaniny. Do tej pory mi sie wydawalo, ze ten brak zrozumienia tematu jest autentyczny i ze jakos mozna go ustawic na torach logicznego myslenia. Teraz juz coaraz bardziej widze, ze to zwyczajna ludzka przekora.

Dzisiaj pewnie pojawi sie tez jasko. Przez te dwa dni sie tradycyjnie "wyresetowal" i bedzie mielenie tych samych bzdurnych teorii od nowa. Poki mam robote przy kompie i nie jestem z czasem w plecki, to taka rozrywka jest do przyjecia. ;)

gubic masz rację

no ale jak ci ktoś robi wyliczenia i manipuluje niewinnie metrami 140-180

to jak nie odpisać

hipololi wiarygodność wygląda jak pysk wiplera

odnośnie kosztów

ja miałem magików od pompy co wołali prawie 4 tys za mont

ostatecznie kosztowalo mnie to 1 tys.

kable są ciekawe cenowo i warto je brac pod uwage

Pyxis poza tym wszystkim jesteś już najzwyczajniej nudny.przyczepiłeś się do tego wątku jak pijawka, jasiek już dawno nie chce mielić z tobą tematów a co najśmieszniejsze Hipka też już jest znużona twoją postawą. prawdziwy mężczyzna zawsze wie kiedy kończyć ;)

No to same tutejsze "autorytety" jak widze. Zwlaszcza znuzenie Cipki mnie rusza. Niech przestanie mataczyc, to bedzie miala lzej.

Ty tez jestes niezlym meczydupa w tym temacie. Bardzo "obiektywnym" zreszta. :)

u mnie podłogówka + kospel + zbiornik CWU = czyli cała instalacja CO/CWU wyszła ok 17 kpln... i robił to specu. tak więc 25-30 kpln to realna cena za PC PW + cała instalacja

Jak już SSO będzie u mnie gotowe to aż z ciekawości stracę trochę czasu i zrobię klika ofert na pc pw i pc z dz wszystkie oferty wstawię do wglądu publicznego zobaczycie co to jest życie poza forum i pitolenie o cenach z PC rzędu 25 k pln za wszytko.

Jak już SSO będzie u mnie gotowe to aż z ciekawości stracę trochę czasu i zrobię klika ofert na pc pw i pc z dz wszystkie oferty wstawię do wglądu publicznego zobaczycie co to jest życie poza forum i pitolenie o cenach z PC rzędu 25 k pln za wszytko.

Od firmy z markowa pompa w opcji "na gotowo" trudno Ci bedzie dostac taka oferte.

Linka tutaj podawano do aukcji Exotermu i u nich ogladalem cennik:

Pompa ciepla Model EXT9G 9KW 15895 zł netto

Do tego oferuja na aukcji DZ w cenie 9 tys netto

-------------------------------------------------------------------------

24895 netto + 8% VAT = 26 887 PLN btrutto + kasa za podpiecie pompy do instalacji (pewnie)

Nie wierze, zeby nie dalo sie cos jeszcze z tej ceny urwac, chociazby na podpieciu urzadzenia.

Przy takiej mocy pompy grzejesz u siebie TYLKO w tanim pradzie i CO i CWU. O jakiejkolwiek grzale zapominasz. To DZ w aukcji do Twojego domku tez sporo przewymiarowane, czyli jak najbardziej OK.