Vld 01.11.2013 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Moj cop jest 4x wiekszy od Twojego! Uraaaaa! Dobre Idę poszukać defrosta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 01.11.2013 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Hehe, jest na sali psychiatra matematyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 01.11.2013 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 tak, wiemy - bo powietrza to na bank nie grzejesz - patrz słynny już termometr... [ATTACH=CONFIG]221982[/ATTACH] Dobre:yes: Kochanie mógłbyś dorzucić brykietu do kozy? Bo dziecku naprawdę jest zimno i może się przeziębić. I tak już na lekarza więcej wydajemy niż na ten twój cop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 01.11.2013 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Ze specjalizacja "faktury" Powinnien swiadczyc uslugi kompleksowo alternatywnie niektorym tez komplexy leczyc Po tylu postach wszystkie powinny leżeć na stole. Inaczej diagnoza jest niemożliwa. Symptomy wskazują, że pacjent niektóre ukrywa. Leczenie wstrzymano do momentu całkowitego rozpoznania danych składowych i zestawienia wyników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.11.2013 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Dobre:yes: Dobry to jest pieczony kurak. Czy to czasami nie Ty czestym przyzadzaniem tej potrawy w domu tlumaczyles swoje wysokie zuzycie na cele bytowe. Pasujecie do siebie zyzolek. Nawet nie wiesz jak bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.11.2013 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Po tylu postach wszystkie powinny leżeć na stole. A znasz jakis dobry srodek na rzyganie. Bo znowu mi zaczyna chciec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 01.11.2013 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 (edytowane) Dobry to jest pieczony kurak. Czy to czasami nie Ty czestym przyzadzaniem tej potrawy w domu tlumaczyles swoje wysokie zuzycie na cele bytowe. Dzisiaj był pieczony wół A jutro będzie świnia;) Edytowane 1 Listopada 2013 przez zyzolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 02.11.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 otóż to kwoty tutaj podawany za kompletną CO + CWU często wydają mi się oderwane od rzeczywistości. Wiem ile płacili znajomi za kompleksowe usługi przy PC pw i PC z DZ i kwoty 25 -30 k pln to trzeba by było co najmniej razy dwa zrobić.. Tak więc albo są naiwni i dali się w balona zrobić ( co mi się nie wydaje bo konkretni ludzie z głowa na karku to są ) albo ceny tu podawane to są za materiały przy całkowitym własnym montażu i robociźnie. u mnie podłogówka + kospel + zbiornik CWU = czyli cała instalacja CO/CWU wyszła ok 17 kpln... i robił to specu. tak więc 25-30 kpln to realna cena za PC PW + cała instalacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.11.2013 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 było, było Strasznie przyszłosciowy i nowatorski ten dom.....dostosowuje się do potrzeb użytkownika Taki dymany domeczek. Dlaczego niektorzy tutaj przychodza, zeby poklamac? Czy to jakas forma odreagowania na swoje kiepskie wybory w fazie budowy? Cipka bardziej wairygodna by byla juz chyba jako wkoorwiony kablarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 02.11.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Pyxi lubisz taką walkę z wiatrakami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.11.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Pyxi lubisz taką walkę z wiatrakami? Donkichoteria chyba nie jest mylsa przewodnia mojej pisaniny. Do tej pory mi sie wydawalo, ze ten brak zrozumienia tematu jest autentyczny i ze jakos mozna go ustawic na torach logicznego myslenia. Teraz juz coaraz bardziej widze, ze to zwyczajna ludzka przekora. Dzisiaj pewnie pojawi sie tez jasko. Przez te dwa dni sie tradycyjnie "wyresetowal" i bedzie mielenie tych samych bzdurnych teorii od nowa. Poki mam robote przy kompie i nie jestem z czasem w plecki, to taka rozrywka jest do przyjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 02.11.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Pyxis poza tym wszystkim jesteś już najzwyczajniej nudny.przyczepiłeś się do tego wątku jak pijawka, jasiek już dawno nie chce mielić z tobą tematów a co najśmieszniejsze Hipka też już jest znużona twoją postawą. prawdziwy mężczyzna zawsze wie kiedy kończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 02.11.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 gubic masz racjęno ale jak ci ktoś robi wyliczenia i manipuluje niewinnie metrami 140-180to jak nie odpisaćhipololi wiarygodność wygląda jak pysk wiplera odnośnie kosztów ja miałem magików od pompy co wołali prawie 4 tys za montostatecznie kosztowalo mnie to 1 tys.kable są ciekawe cenowo i warto je brac pod uwage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.11.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Pyxis poza tym wszystkim jesteś już najzwyczajniej nudny.przyczepiłeś się do tego wątku jak pijawka, jasiek już dawno nie chce mielić z tobą tematów a co najśmieszniejsze Hipka też już jest znużona twoją postawą. prawdziwy mężczyzna zawsze wie kiedy kończyć No to same tutejsze "autorytety" jak widze. Zwlaszcza znuzenie Cipki mnie rusza. Niech przestanie mataczyc, to bedzie miala lzej. Ty tez jestes niezlym meczydupa w tym temacie. Bardzo "obiektywnym" zreszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 02.11.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 u mnie podłogówka + kospel + zbiornik CWU = czyli cała instalacja CO/CWU wyszła ok 17 kpln... i robił to specu. tak więc 25-30 kpln to realna cena za PC PW + cała instalacja Jak już SSO będzie u mnie gotowe to aż z ciekawości stracę trochę czasu i zrobię klika ofert na pc pw i pc z dz wszystkie oferty wstawię do wglądu publicznego zobaczycie co to jest życie poza forum i pitolenie o cenach z PC rzędu 25 k pln za wszytko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 02.11.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 mic mi tyle to nawet nie wyszło ale liczmy 25 tys ok za pompe z podłogówką nie daj się wydymac na materiałach przy tych wycenach chcesz tel do mojego instalat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 02.11.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 z drugiej strony widze tu 4 kwh na cwu a w realu to minimum na grzałkach 7-8 kwh jak sie rozmawia z uzytkownikamiczyli wszystko wzgledne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.11.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Jak już SSO będzie u mnie gotowe to aż z ciekawości stracę trochę czasu i zrobię klika ofert na pc pw i pc z dz wszystkie oferty wstawię do wglądu publicznego zobaczycie co to jest życie poza forum i pitolenie o cenach z PC rzędu 25 k pln za wszytko. Od firmy z markowa pompa w opcji "na gotowo" trudno Ci bedzie dostac taka oferte. Linka tutaj podawano do aukcji Exotermu i u nich ogladalem cennik: Pompa ciepla Model EXT9G 9KW 15895 zł netto Do tego oferuja na aukcji DZ w cenie 9 tys netto ------------------------------------------------------------------------- 24895 netto + 8% VAT = 26 887 PLN btrutto + kasa za podpiecie pompy do instalacji (pewnie) Nie wierze, zeby nie dalo sie cos jeszcze z tej ceny urwac, chociazby na podpieciu urzadzenia. Przy takiej mocy pompy grzejesz u siebie TYLKO w tanim pradzie i CO i CWU. O jakiejkolwiek grzale zapominasz. To DZ w aukcji do Twojego domku tez sporo przewymiarowane, czyli jak najbardziej OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.11.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Przy rozmowach o cenach systemów należy podawać całość systemu, żeby mieć jasny obraz sytuacji: Nie rozmawiamy o "cenie systemu" tylko o cenie PCi+DZ, bo te koszta zostaly tutaj przywolane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 02.11.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 KRASZAN masz rację ja w takim ujeciu to podawałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts