Pyxis 02.11.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 ale firma da ci wycenę na całość i często najchętniej taki pakiet zrealizuje, bo może na takim więcej zarobić Nikt nie powiedzial, ze inwestor musi ulegac "chciejstwom" firmy robiacej wycene. Konkurencja na rynku jest spora i raczej wykonawca bedzie chcial sie dogadac i co do zakresu robot i co do kasy. Nie mam raczej latwego charakteru i jakos mi sie to w wiekszosci udawalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 02.11.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 ja tam ci się dziwię, że tak długo czekasz ja miałem oferty wysłane do 20-25 firm jeszcze zanim 1 łopatę wbiłem potem tylko zrobiłem aktualizację ofert jak było SSZ Jeszcze nie wystartowałem a system do CWU i NCO wybrany i nie sądzę żeby mnie coś od nie go odwiodło - lubię proste rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 02.11.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Jak już SSO będzie u mnie gotowe to aż z ciekawości stracę trochę czasu i zrobię klika ofert na pc pw i pc z dz wszystkie oferty wstawię do wglądu publicznego zobaczycie co to jest życie poza forum i pitolenie o cenach z PC rzędu 25 k pln za wszytko. ale to nie pitolenie to realia .. za 25-30 kpln spokojnie da się zrobić cały system CO-CWU w PC PW podałem swoja cene za system, jakby tak zamienić kospela na PC PW to wyszloby ok 30 kpln oczywście cena finalna zależy od użytych komponentów i od firmy która to robi stąd tak duże rozbieżności w ofertach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 02.11.2013 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Jeszcze nie wystartowałem a system do CWU i NCO wybrany Czyli kable w warstwie kleju pod kaflami. A czemu nie ogrzewanie akumulacyjne ? Wykorzystaj płytę w całości,tak będzie taniej i praktyczniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 02.11.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Czyli kable w warstwie kleju pod kaflami. A czemu nie ogrzewanie akumulacyjne ? Wykorzystaj płytę w całości,tak będzie taniej i praktyczniej. A kto powiedział ze nie akumulacyjne ?? Kable na płycie na to jakaś wylewka niewielka i będzie akumulacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 02.11.2013 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 A kto powiedział ze nie akumulacyjne ?? Kable na płycie na to jakaś wylewka niewielka i będzie akumulacyjne. Ty,stwierdzeniem "NCO" Kable u Ciebie będą tylko ładowały akumulator,głównie w nocy a nie będą pykaly jak w NCO kiedy im się zywnie spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 02.11.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 w tym tygodniu rozkładał będę kable, dam na płytę folię, na to siatk metalową - oczka 10x10 i do tego kable opaskami plastikowymi..aha, za kable na cały dom wyszło mi 3300 brutto.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.11.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 w tym tygodniu rozkładał będę kable, dam na płytę folię, na to siatk metalową - oczka 10x10 i do tego kable opaskami plastikowymi.. aha, za kable na cały dom wyszło mi 3300 brutto.. Ogladam sobie Twoj dziennik . Co ile masz rozstaw tych rurek, bo tak z foty trudno ocenic, ale jest to w granicach 25-30cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 02.11.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Ty,stwierdzeniem "NCO" Kable u Ciebie będą tylko ładowały akumulator,głównie w nocy a nie będą pykaly jak w NCO kiedy im się zywnie spodoba a co ma NCO do taryfy w której będzie pracować ?? Jak pracuje w II to nie jest NCO a jak pracuje w I to jest ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 02.11.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 mic masz racje z tymi taryfamiale tu wczesniej było troche mitomanstwa o blogoslowionych pyk-pykachze to niby przewaga nad wodnaąa wszystkoo sie i tak sprowadza na naładowaniu w nocnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 02.11.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 a co ma NCO do taryfy w której będzie pracować ?? Jak pracuje w II to nie jest NCO a jak pracuje w I to jest ?? Właśnie chodzi o pykanie. Mając kable czy wodną w wylewce będą działały na takiej samej zasadzie czyli jedynie ładowanie akumulatora wylewkowego czy plytowego bez pykania. Dlatego nie poprawnie napisałeś o NCO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 02.11.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Malux, wstaw zmywarke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 02.11.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Ogladam sobie Twoj dziennik . Co ile masz rozstaw tych rurek, bo tak z foty trudno ocenic, ale jest to w granicach 25-30cm? około 20cm, rozstawy wg projektu ogrzewania (miałem taki zrobiony pod wodną podłogówkę napędżaną elektrycznym kotłem), kable też dobrane mocowo wg projektu z uwzględnieniem małego zapasu na tanią taryfę.. z tego co widziałem u innych moce wychodzą podobne.. za rurki dałem jakieś 1300zł.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.11.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 około 20cm, rozstawy wg projektu ogrzewania No to OK, bo na tych fotkach jakos tak to masakrycznie rzadko wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 02.11.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 w stosunku do projektu i potem moich wyliczeń poszło około 10% rurek więcej więc chyba nie powinno być źle.. zresztą to na zapas, a jak będzie za zimno to uzbroję rozdżielacze i będę grzał rurkami napędzanymi kozą i kablami .. to dopiero dywersyfikacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 02.11.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Fajnie się czyta jak pompiarze między sobą debatują o czymś, czego nigdy na oczy nie widzieli;)NCO ? jakie NCO? przecież my pompiarze znamy tylko CO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 02.11.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 (edytowane) Fajnie się czyta jak pompiarze między sobą debatują o czymś, czego nigdy na oczy nie widzieli;) NCO ? jakie NCO? przecież my pompiarze znamy tylko CO Młotek widzę był za lekki... Wiem jak zachowuje się wylewka gr.8cm w połączeniu z płytą fundamentową,wiem jak długo utrzymuje się temperatura w domu,w pojedyńczych pomieszczeniach po rozgrzaniu odpowiednim wylewki i temp.w domu 21-22st.C Znajdź cięższy młotek to może wtedy uświadomisz sobie,że niezależnie czym nagrzejemy tą wylewkę w konkretnym domu zachowanie przy oddawaniu ciepła do pomieszczeń będzie identyczne. Jakie NCO ? Gdzie tu jest NCO ? Edytowane 2 Listopada 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 02.11.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 mic masz racje z tymi taryfami ale tu wczesniej było troche mitomanstwa o blogoslowionych pyk-pykach ze to niby przewaga nad wodnaą a wszystkoo sie i tak sprowadza na naładowaniu w nocnej Tym że u mnie do dnia dzisiejszego łazienka wspólna używana jako wc i wiatrołap są na standby , a kabel w salonie załacza się średnio raz na tydzień jak temp posadzki spadnie poniżej limitu. Niby nic a jednak różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 02.11.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Młotek widzę był za lekki... Wiem jak zachowuje się wylewka gr.8cm w połączeniu z płytą fundamentową,wiem jak długo utrzymuje się temperatura w domu,w pojedyńczych pomieszczeniach po rozgrzaniu odpowiednim wylewki i temp.w domu 21-22st.C jak? ile nagrzana do 22* płyta trzyma temperature? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.11.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Tym że u mnie do dnia dzisiejszego łazienka wspólna używana jako wc i wiatrołap są na standby , a kabel w salonie załacza się średnio raz na tydzień jak temp posadzki spadnie poniżej limitu. Niby nic a jednak różnica No ale co Twoj przyklad ma pokazac, bo jakos nie moge sie domyslic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts