Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Arturo72
Dlatego zrobiłeś swoją wodną podłogówkę, jak zrobiłeś;)

Bez obliczeń, szeregowo, a potem usuwałeś zdjęcia z dziennika jak leci. A potem prosiłeś, błagałeś wszystkich o usuwanie z TWOJEGO dziennika komentarzy o błędnym wykonaniu OP.

Nie było tak Arturo?

Nie było tak zyzolek,młotek musiał być za lekki albo masz bardzo zakuty łeb gdzie nawet kilof zamiast młota nie wystarczy...

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?181569-Dążenie-do-spełnienia-marzenia-Mila-IV-raczej-energooszczędna-)&p=5581776&viewfull=1#post5581776

To ile ton tego węgla spaliłeś ? 11-15t ?

Edytowane przez Arturo72

Nie było tak zyzolek,młotek musiał być za lekki albo masz bardzo zakuty łeb gdzie nawet kilof zamiast młota nie wystarczy...

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?181569-Dążenie-do-spełnienia-marzenia-Mila-IV-raczej-energooszczędna-)&p=5581776&viewfull=1#post5581776

Pokaż te usunięte zdjęcia z DB, tam gdzie rurka biegła po rurce;)

I był dym;) Z mikim i resztą świata, spółka Ciepły Dom, pan wiceprezes, dom pokazowy itd

Oj Arturo, trochę pokory.

Czy tym razem na forum siedzi twój synek?

Tak się zastanawiam nad tymi przyzwyczajeniami o których niektórzy piszą ... dlaczego jest taki problem z pokazaniem całkowitego zużycia kWh w domu ???

ile trzeba (można) mieć zewnętrznych urządzeń aby rzekomo pobierały tyle energii co urządzenia wewnętrzne ??? ile na dobę to kWh ? podajcie lub pokażcie całkowite zużycie kWh może wątek wróci na właściwe tory bo rozjechał się jak stara ......

moje całkowite roczne z odczytu od 28-10-2012 do 31-10-2013

droga 827 kWh (579 PLN)

tania 12263 kWh (3679 PLN)

Razem 13090 kWh (4258 PLN)

od 01-2013 użytkowane w 100% wcześniej tylko ogrzewanie

(10-2012 do 12-2012) szacunkowo + 1000 kWh

Pozdrawiam

Edytowane przez Krzysiek_BB

Ja mogę narazie podać zużycie za październik 2013

tania 480 kWh

Droga 100 kWh

Co - piec elektryczny, podlogowka po całości

Ciepła woda - bojler elektryczny 140 l

Oczywiście jest to całkowite zużycie wszystko na prad indukcja piekarnik etc

Edytowane przez zbynek001

Tak się zastanawiam nad tymi przyzwyczajeniami o których niektórzy piszą ... dlaczego jest taki problem z pokazaniem całkowitego zużycia kWh w domu ???

To ja juz wole twoje teksty, jak jestes na bani po meczu.

Ile razy mozna walkowac to samo? U mnie na cele bytowe idzie 400kWh/mc (jakies 65-70% w taniej). Nie wazne czy to miesiace zimowe czy letnie. Bardzo malo sie to rozni. U kogos innego pojdzie 200 a jeszcze innego 500kWh.

Jakie chcesz z tego wysnuc wnioski?