Pyxis 05.11.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Daje to odpowiednio z przesyłami i innymi: Dzienna 0,73zł brutto / kWh Nocna 0,21zł brutto / kWh Za taka cene nocnej mogl bym chyba "zabic" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 05.11.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 waflos: a co z mocą bierną? czy twój operator nie dolicza ci takiej pozycji? u mnie droga jest znacznie tańsza teraz w Tauronie...a jednak sporo jej zużywam....dlatego potencjalne oszczędności byłyby...skromne.... Aby być w PGE najlepiej przeprowadzić się do Lublina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 05.11.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 U nas rządzi tylko energa :/ Wy macie wybor czemu? energa jest tym co przesyła.. dostawcą może być jakakolwiek firma.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 05.11.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Podobno w warm-mazurskim tylko energa i nic innego piszesz o przedsiębiorstwie przesyłowym a nie o sprzedawcy prądu.. w prawie całej polsce regionalnie jest tylko jedno przediębiorstwo przesyłowe - jak energa czy u mnie pge.. i o o jest wlaścicielem linii i im płaci się opłatę prżesyłową.. a prąd kupujesz u dostawcy - jednego z wielu.. http://www.maszwybor.ure.gov.pl/or/masz-wybor/procedura-zmiany-sprze/8,Pierwsza-zmiana-sprzedawcy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 06.11.2013 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Jak na powrocie masz 23-24st, to pompujesz coś w okolicy 30-35 po całości. Straty kolego, straty, po całości. Nawet jak grzeję po całości i różnica tempetatur nie przekracza 1 st i tylko dlatego że np. w sypialni chcę mieć mniej, to chyba nie jest powód aby montować 10 sterowników za parę tys.zł. Nawet jak PC załączy się w słoneczny dzień np. w sezonie niech będzie 50 x 1h czyli 2,5 kWh =125kWhx0.35 zł=43,75zł z tego większa część i tak idzie do pomieszczeń które potrzebują ciepła, bo jak do pomieszczeń może być oddane ciepło z czegoś co ma 23 st a pomieszczenie ma tyle samo lub więcej. Jeśli w jakiś cudowny sposób by to nastąpiło to przecież ciepło to nie zdematerializuje się tylko zostanie w domu rozchodząc się po innych pomieszczeniach i w nastepnym cyklu Pc załączy się na krótszy okres lub nie załączy się wcale.Przecież dom to nie szczelne boksy odizolowane od siebie. Także straty jeśli nawet wystąpią to są groszowe dosłownie. Jeśli zyski bytowe występują w znacznym stopniu to ten jeden sterownik też to wychwyci, w każdej instrukcji jest napisane gdzie się powinien znajdować i nikt go nie trzyma pod pierzyną. A może kolega powie ile to kWh ucieka przez komin jak dom nie potrzebuje energii. Na podtrzymaniu w ciągu dnia kilka kg się uzbiera i komin cały czas ciepły. Tymi straconymi kWh ogrzał by normalny dom. Ile energii potrzeba do noszenia węgla, popiołu, czyszczenia sprzątania. Tutaj cytat:,, Masa energii psu w d..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.11.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Ale nagonka się zrobiła na pompy ciepła, chyba obroty spadły. Dobrze że ja już kable ułożyłem Nooo, masz chlopie farta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.11.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Ale pompa tak tanio bo na targach z ekspozycji ściągnięta To jest stara sciema sprzedawcow przy sprzecie klasy "refurbished". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 06.11.2013 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Ale nagonka się zrobiła na pompy ciepła, chyba obroty spadły. Dobrze że ja już kable ułożyłem super... teraz przynajmniej energetyce obroty wzrosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.11.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Dobrze że ja już kable ułożyłem No to odpalaj je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 06.11.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Czy farta czy nie, nie wiem. Całość: kable, taśmy, termostaty devi, grzejnik w łazience i robota wyszła mi 3200zł. Pompa ciepła do wody ciepłej wyszła 3900zł. Ogrzewanie i woda razem 7100zł. zaprasza do wątku >>> [h=3]Kompletny system grzewczy do 15 tyś zł , rachunki do 3 tyś za CO i CWU do 150 m2 milo bedzie ejsli wszystko tam opiszesz i wrzucicsz jakies fotki ....[/h] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 06.11.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Ważne że oszczędność spora ...tak... szczególnie na kablach odezwij się za rok i pochwal się jak samopoczucie po sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 06.11.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 ...tak... szczególnie na kablach odezwij się za rok i pochwal się jak samopoczucie po sezonie a co ty taki ciekawski jesteś?? Pilnuj swojej kieszeni!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.11.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 a co ty taki ciekawski jesteś?? Pilnuj swojej kieszeni!! To nie cikawosc "kieszeni" a bardziej "miny". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 06.11.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Czy farta czy nie, nie wiem. Całość: kable, taśmy, termostaty devi, grzejnik w łazience i robota wyszła mi 3200zł. Pompa ciepła do wody ciepłej wyszła 3900zł. Ogrzewanie i woda razem 7100zł. Podaj proszę informacje jak długo się woda nagrzewa, porównam sobie to z grzałką 2kWh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 06.11.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 odezwij się za rok i pochwal się jak samopoczucie po sezonie Sławek, Sławek, weź przestań bo do nieba nie pójdziesz.... Domowe Melodie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 06.11.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 porównam sobie to z grzałką 2kWh. ??? może chodzi Ci o grzałkę 2kW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 06.11.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 ??? może chodzi Ci o grzałkę 2kW? Oczywiście że 2kW. "h" się przypałętało:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 06.11.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 (edytowane) A gdzie myslisz bedzie ciekawsze towarzystwo? Nie mowiac o przyzwoitym CO Towarzystwo ? Myślę że w piekle, ale tam pompy raczej nie ma. Edytowane 6 Listopada 2013 przez Wivaldi Ciemno, prawie noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 06.11.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Sławek, Sławek, weź przestań bo do nieba nie pójdziesz.... Domowe Melodie wiesz jak jest... grzeczni chłopcy idą do nieba a niegrzeczni mają raj na ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.11.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 wiesz jak jest... grzeczni chłopcy idą do nieba a niegrzeczni mają raj na ziemi Sie podoba. Machiavelli podobno przed smiercia powiedzial: Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts