Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

skubany zawsze stosował własny podgrzewacz z temp. około 37

czyli mój brat o wiele lat wcześniej wyprzedził w odzysku jasia ze ścieków.

Jestes mi "krewny" za plyn do czyszczenia monitora. :D

Sprzedaj ten patent jaskowi. Toz to sprawnosc 100%!. Troszke gorzej z prysznicem, ale jak ktos mlody i do gory sika.... ;)

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Malux, nie pograzaj sie :)

Pompa nie grzejesz dla oszczednosci, a co mowic o kablach...

Zakupilbys pewnie wiecej brykietu.

czekam na własny licznik

może do konca miesiąca

artur - zobaczymy z 10 lat kto miał racje , moze nawet wczesniej

piekar- zdziwie cie może- sam chciałem postawić szkieleciaka 75 m2 -

Ja wiem tylko wiesz co... jak uloze welne to juz lipa po niej chodzic czy cos polozyc..

Fakt, chodzić nie bardzo można.Ja mam na poddaszu "przydasiownię" i zrobiłem sobie coś al'a trap do jednego pomieszczenia.

Po styropianie można chodzić, ale wełna szczelniej przylega, zwłaszcza jak podłoże jest niezbyt równe. Jak teraz nie masz nic na stropie to śmigaj do sklepu, kupuj i układaj. Nawet 10 cm robi różnicę. Sam sprawdziłem, mam nieocieplony dach i po rozłożeniu wełny na stropie widziałem że śnieg dłużej leży, znaczy ciepło zatrzymane pod wełną.:yes:

Dlatego zdecydowałem sie na kabelki nawet jakby mialy wyjsc troche drozej ;)

kozuche kupilim w razie jakby prundu zabraklo ;) jakby nie bylo mieszkamy w najzimniejszym rejonie PL :)

Ja kozę kupię jak prądu zabraknie. Nie robię ,,na wszelki wypadek". Jak padnie PC i naprawa okaże się dłuższa niż 2-3 dni pojadę do marketu kupię 5 farelek po 30 zł i też wytrzymmam, jak prądu na dłuższy czas 1-2 kozy po 200zł , kilka paczek brykietu i załatwione. Po co inwestować w coś co nigdy może być nie potrzebne. Jak ma być tanio to jeden dobry system, anie takie sr...e, trochę kabli, PC do CWU, kominek ,,rekreacyjny", klimatyzatory , koza i w końcu wychodzi ani tanio ani dobrze. I zostaw z takimi wynalazkami kobietę samą w domu to nie bedzie wiedziała czym ma grzać. Wiadomo ,,że na wszelki wypadek i ksiądz .... nosi".

Gość Arturo72
Ja głupi myślałem że ogrzewanie prądem polega na bezobsługowym ogrzewaniu i ograniczeniu niskiej emisji spalin. Jednak natura ludzka lubi coś obsługiwać. :D

Ja nie traktuje kominka jako sposobu na ogrzewanie,wręcz odwrotnie,większość ciepła wyrzucam do garażu :)

Lubię popatrzyć sobie na ogień,na palące się drewienka bo palący brykiet w kominku mi się nie podoba,to nie to.

Gdybym miał ogrzewanie za darmo to i tak od czasu do czasu popalalbym sobie w kominku ;)

Edytowane przez Arturo72

no tak nie pomyslalem :) nie widzialem nigdy jak działa taki bio kominek :)

mar1173 nie ze bym sie czepial czy cos ale chyba nie malo placisz majac pompe ciepla za prad co nie?

Ja nie nazekam. Kwota ze stopki to caly prad. Na telefony , internet i tv wydaje wiecej rocznie.

CO i CWU to kwota ok 1700 zl. Pierwszy sezon i pare rzeczy do dokonczenia.

wiem że to śmiecenie

znajomy przed chwilą poprosił mnie o przewiezienie wina na święta do kraju z rumunii

no ja spoko a on -to w porządku będzie 200 butelek po 1,5 litra- dużą rodzinę będzie gościł

kupiłem licznik gniazdkowy -zaczne od zmywarki:)

ciekawe po ile jest u nich brykiet?koniecznie musze sprawdzić .