Pyxis 07.11.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 skubany zawsze stosował własny podgrzewacz z temp. około 37 czyli mój brat o wiele lat wcześniej wyprzedził w odzysku jasia ze ścieków. Jestes mi "krewny" za plyn do czyszczenia monitora. Sprzedaj ten patent jaskowi. Toz to sprawnosc 100%!. Troszke gorzej z prysznicem, ale jak ktos mlody i do gory sika.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.11.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Wychodzi 20m3 wody ciepłej rocznie. Chyba że lubicie chłodniejsze prysznice Juz to liczylismy. Mi wyszlo 80l gotowej CWU na dobe (to daje niecale 30m3/rok). Pewnie kobietka zuzywa z tego 75l/dobe, a piekar ma nawyki higieniczne starego beduina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 07.11.2013 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Malux, nie pograzaj sie Pompa nie grzejesz dla oszczednosci, a co mowic o kablach... Zakupilbys pewnie wiecej brykietu. czekam na własny licznik może do konca miesiąca artur - zobaczymy z 10 lat kto miał racje , moze nawet wczesniej piekar- zdziwie cie może- sam chciałem postawić szkieleciaka 75 m2 - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 07.11.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 warto ale pomysl o wysokosci pomieszczen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 07.11.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Twoj domek ma bardzo podobne rozmieszczenie do mojego Tak sie zastanawiam czy duzo mi da jak na strop poloze gruby styropian.. A próbowałeś kiedyś założyć zimą czapkę na głowę ? Zadziała tak samo jak styropian. Ja położyłem jednak wełnę. Od razu cieplej się zrobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 07.11.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Ja wiem tylko wiesz co... jak uloze welne to juz lipa po niej chodzic czy cos polozyc.. Fakt, chodzić nie bardzo można.Ja mam na poddaszu "przydasiownię" i zrobiłem sobie coś al'a trap do jednego pomieszczenia. Po styropianie można chodzić, ale wełna szczelniej przylega, zwłaszcza jak podłoże jest niezbyt równe. Jak teraz nie masz nic na stropie to śmigaj do sklepu, kupuj i układaj. Nawet 10 cm robi różnicę. Sam sprawdziłem, mam nieocieplony dach i po rozłożeniu wełny na stropie widziałem że śnieg dłużej leży, znaczy ciepło zatrzymane pod wełną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 07.11.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Moim zdaniem kable to lepszy wybor bo mamy cale CO za cene samego kotła! zadnych rurek mieszaczy no i problemow nie latasz podkladac czyscic itd... Dolniak + sterownik pokojowy, w sumie 2k. Z komina zero dymu, tylko wrzucasz opał Prawie jak ekogroszek, tylko taniej za węgiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 07.11.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 A popiół sam sie wynosi? tylko dla nie ktorych jest AŻ Nie wspominałeś o popiele pisząc o węglu Powiedz to "kominkowcom". Ciekawie, w małopolskim, będzie się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 08.11.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Dlatego zdecydowałem sie na kabelki nawet jakby mialy wyjsc troche drozej kozuche kupilim w razie jakby prundu zabraklo jakby nie bylo mieszkamy w najzimniejszym rejonie PL Ja kozę kupię jak prądu zabraknie. Nie robię ,,na wszelki wypadek". Jak padnie PC i naprawa okaże się dłuższa niż 2-3 dni pojadę do marketu kupię 5 farelek po 30 zł i też wytrzymmam, jak prądu na dłuższy czas 1-2 kozy po 200zł , kilka paczek brykietu i załatwione. Po co inwestować w coś co nigdy może być nie potrzebne. Jak ma być tanio to jeden dobry system, anie takie sr...e, trochę kabli, PC do CWU, kominek ,,rekreacyjny", klimatyzatory , koza i w końcu wychodzi ani tanio ani dobrze. I zostaw z takimi wynalazkami kobietę samą w domu to nie bedzie wiedziała czym ma grzać. Wiadomo ,,że na wszelki wypadek i ksiądz .... nosi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.11.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Ale wlasnie z tego powodu rozwazalem bio-kominek... Sa ladne i na alkohol... Widzialem taki w "akcji". To ma sie tak do kominka, jak dmuchana lala do kobiety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 08.11.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Widzialem taki w "akcji". To ma sie tak do kominka, jak dmuchana lala do kobiety. Czyli dmuchanej lali też nie polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 08.11.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Nie wspominałeś o popiele pisząc o węglu Powiedz to "kominkowcom". Ciekawie, w małopolskim, będzie się działo. PALĘ CODZIENNIE TERAZ 3 kg brykietu i popiół wynosze raz na 2-3 miesiące nie mam szuflady do popiołu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybniczanin 08.11.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 PALĘ CODZIENNIE TERAZ 3 kg brykietu i popiół wynosze raz na 2-3 miesiące nie mam szuflady do popiołu . Co już ogrzewanie prądem przy tych temperaturach daje za wysokie koszty albo nie wydala, że palisz codziennie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybniczanin 08.11.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 on zawsze pali, nawet latem - twierdzi że lubi Ja głupi myślałem że ogrzewanie prądem polega na bezobsługowym ogrzewaniu i ograniczeniu niskiej emisji spalin. Jednak natura ludzka lubi coś obsługiwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.11.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 (edytowane) Ja głupi myślałem że ogrzewanie prądem polega na bezobsługowym ogrzewaniu i ograniczeniu niskiej emisji spalin. Jednak natura ludzka lubi coś obsługiwać. Ja nie traktuje kominka jako sposobu na ogrzewanie,wręcz odwrotnie,większość ciepła wyrzucam do garażu Lubię popatrzyć sobie na ogień,na palące się drewienka bo palący brykiet w kominku mi się nie podoba,to nie to. Gdybym miał ogrzewanie za darmo to i tak od czasu do czasu popalalbym sobie w kominku Edytowane 8 Listopada 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 08.11.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 no czekam na docelowy licznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 08.11.2013 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 no tak nie pomyslalem nie widzialem nigdy jak działa taki bio kominek mar1173 nie ze bym sie czepial czy cos ale chyba nie malo placisz majac pompe ciepla za prad co nie? Ja nie nazekam. Kwota ze stopki to caly prad. Na telefony , internet i tv wydaje wiecej rocznie. CO i CWU to kwota ok 1700 zl. Pierwszy sezon i pare rzeczy do dokonczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 08.11.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Eeee, jak masz ochote to smialo. A możesz z doświadczenia jakąś polecić? Żeby tylko kłótliwa nie była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.11.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 A możesz z doświadczenia jakąś polecić? Żeby tylko kłótliwa nie była. Bierz w ciemno. Z Twojego natawienia widze, ze kazda sie nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 08.11.2013 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 wiem że to śmiecenieznajomy przed chwilą poprosił mnie o przewiezienie wina na święta do kraju z rumuniino ja spoko a on -to w porządku będzie 200 butelek po 1,5 litra- dużą rodzinę będzie gościłkupiłem licznik gniazdkowy -zaczne od zmywarki:)ciekawe po ile jest u nich brykiet?koniecznie musze sprawdzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts