pyton79 10.11.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Juz nie moge sie doczekac w piatek bede w domu no i......Sie zacznie sprawdzanie licznikow podlicznikow i innych dziwnych rzeczy.Odstresowalem sie przez ostatni miesiac he he.Faroe islands jest super pozdrawiam wszystkich czytajacych watek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.11.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 To ze kupuja pompy zamiast kabli wcale nie znaczy ze sa madrzy Generalnie to bardzo zdegenerowana populacja. Wielusetletni "chow wsobny" zrobil swoje. Ty osiedlajac sie tam na pewno bys zostal od strzealu zaliczony do umyslowej elity spoleczenstwa. Lec po bilet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.11.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Faroe islands jest super pozdrawiam wszystkich czytajacych watek... D...a swedziala, czy interesy wywialy do tej ciekawej krainy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 11.11.2013 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Czy koniecznością jest podanie zużycia dziennego i nocnego osobno? Czy wystarczy np. 6000kwh? Czy przypadkiem nie rozbijają tego sami na dzień i noc a potem szacują średnioroczne zużycie? Czy faktura przychodzi co 2 miesiące i 6000kwh/rok jest rozbite na 6 cykli rozliczeniowych, czyli po 1000kwh/miesiąc? Czy te 5zł miesięcznie kasują za tę prostą matematykę? Czy może jest inaczej i dostają od operatora przesyłu bieżące wskazania liczników? Podajesz do umowy łączne zużycie; które oni sami dzielą i przysyłają 3 faktury na okres 6 miesięczny. Po tym okresie następuje rozliczenie i nadpłata lub niedopłata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 11.11.2013 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 (edytowane) Mówiłem juz.. u nas pompa chodzi 3h na dobe na 4 prysznice dziennie spokojnie wystarcza i dziennie zuzywa 750w.. chcecie to wierzcie nie to nie.. . Ale ile???? musi taka pompa chodzić by zagrzać - właśnie ile wody?? - do jakiej temp.???? Edytowane 11 Listopada 2013 przez waflos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 11.11.2013 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 (edytowane) Energa ostro działa, będą nowe liczniki i będzie aplikacja na smartfony, to co lubię najbardziej;-) Więc może się nie przeniose do DUON'u, bo tak mnie coś korci żeby od nowego roku przejść http://www.strefabiznesu.gp24.pl/artykul/energa-wymieni-za-darmo-liczniki-pradu Liczniki zakłada Energa Operator - więc bez względu na sprzedawcę powinieneś taki licznik dostać... po za tym dla mnie żadne cudo... (mam pod licznik grzałek buforka, "watomierz "gniazdkowy i do skrzynki Energi mam 10metrów,...nno i arkusz excel PS. Na moje to taki marketingowy bacik na chcących zmienić sprzedawcę prądu... Niedługo zaczną gadać że ich prąd jest bardziej kaloryczny lub bardziej zielony hehe.... Edytowane 11 Listopada 2013 przez waflos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 11.11.2013 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Nie generalizuje,ja cały czas piszę o sobie W standby mam tylko TV,tunery i nie zamierzam ich pstrykać na off. Dekoder "N"-ki pobiera 21W w trybie OFF i 21W w trybie ON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 11.11.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Jak wy dajecie radę oddychać w takich domach.Może lepiej-czym oddychacie?Mnie w to graj,leki na alergię,sprzedają się jak ciepłe bułki.A dzieci wam nie szkoda?Gips,styropian,wata-ile Wy chcecie żyć-gdzie te zaoszczędzone pln-y wydać? Termos to nie dom To naprawdę trzeba ,aż tak-do przesady,za 1kWh taka wojna?Zabudujcie sobie okna,drzwi mogą tez być mniejsze-spokojnie na kolanach da się przecież... Przepraszam,aż się nie chce czytać... Przyszłość to właśnie odpowiednio wentylowany termos... Obys Ty nie musiał kupować m.in leków na alergię przy Twojej WG... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 11.11.2013 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 właśnie w tym rzecz - słyszałem że ta moc bierna to taki straszak na chcących zmienić dostawcę - ktoś pisał o takim przypadku.... Taryfy bytowe czyli G1x, G2x, G3x nie zawieraja rozliczenia mocy biernej, przynajmniej tak jest w Tauronie. Nie słyszałem aby inne spólki sprzedające energie w tych taryfach mierzyły i rozliczały energię bierną. Tak mi się wydaje ze jest z licznych miejskich legend. Na fakturze z Duonu jest tylko rozliczenie mocy czynnej... Moc bierna na moje rozliczana jest dla firm w taryfach m.in C i innych... Czekam na fakturę od Energa Operator to się ostatecznie okaże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 11.11.2013 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 jak myslicie taka pompa miala by sens zeby ja wpiac w podlogowke?Dala by rade? Przepraszam za brak polskich liter... http://allegro.pl/powietrzna-pompa-c...695319737.html witam ta pompa nie nadaje się do grzania podłogówki pozdrawiam Pewno że się nadaje... - posiada przecież dodatkową wężownicę którą można zasilać podłogówkę...pytanie tylko o jej wydajność ... i cenę takiej wydajności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 11.11.2013 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Wielocytatow nie potrafisz robic czytac ze zrozumieniem tez nie... 250w na godzine a dziennie chodzi 3 godziny.. policzyc Ci ile to razem? Skąd te nerwy???? Nie psiałeś ile czasu chodzi i ile wody o ile podgrzewa.... PS. komputerowiec się znalazł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 11.11.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Liczniki zakłada Energa Operator - więc bez względu na sprzedawcę powinieneś taki licznik dostać... po za tym dla mnie żadne cudo... (mam pod licznik grzałek buforka, "watomierz "gniazdkowy i do skrzynki Energi mam 10metrów,...nno i arkusz excel PS. Na moje to taki marketingowy bacik na chcących zmienić sprzedawcę prądu... Niedługo zaczną gadać że ich prąd jest bardziej kaloryczny lub bardziej zielony hehe.... Już to tłumaczyłem, to jest wymóg URE i predzej czy później każdy będzie miał taki licznik, nie ważne czy to Tauron, Energa czy inne PGE Dla mnie to będzie narzędzie które można wykorzystać do różnych analiz gdzie podlicznik na jeden/dwa obwody czy nawet podlicznik gniazdowy nie da rady, chyba że tak bardzo chcesz chodzić do skrzynki, np analiza oświetlenia WM, hydrofora czy innych odbiorów które są wpięte do rozdzielni. Poza tym co kogo boli, skoro taki podlicznik nic Cię nie kosztuje? Czy Polak zawsze musi narzekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 11.11.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 To ze kupuja pompy zamiast kabli wcale nie znaczy ze sa madrzy P.S a jakie tam sa mrozy? He wlasnie nie ma mrozow ,to znaczy maks -2 st w zime. Tylko lato sr ok 13 takze caly rok grzeja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 11.11.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 jak to mozna nazwac interesami......Autka tam naprawiam ,zwykly robol jestem ale za to jak sie kaske bierze to micha sie cieszy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.11.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 jak to mozna nazwac interesami...... Autka tam naprawiam ,zwykly robol jestem ale za to jak sie kaske bierze to micha sie cieszy.... Zarabianie na zycie i utrzymanie rodziny to zawsze rodzaj 'interesu" i to niebagatelnego. To IMHO zaden "wstyd" czy cos w tym rodzaju. Wczoraj po Twoim poscie troszke sobie poczytalem w temacie tego archipelagu, ale bardzo ciekawi mnie opinia kogos tam z naszej rzeczywistosci na jakis czas "przeszczepionego". Nie turysty, ktory wpadl na tydzien czy dwa. Mysle, ze jak napiszesz kilka slow o tubylcach i ich zyciu, to nikt sie nie obrazi, bo gorsze OT tu bywaly. Czytalem, ze stosunkowo spora grupa Polakow tam pomieszkuje? Jakies rodzinne powiazania Cie tam zawiodly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 11.11.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Liczniki zakłada Energa Operator - więc bez względu na sprzedawcę powinieneś taki licznik dostać... Już to tłumaczyłem, to jest wymóg URE i predzej czy później każdy będzie miał taki licznik, nie ważne czy to Tauron, Energa czy inne PGE Dla mnie to będzie narzędzie które można wykorzystać do różnych analiz gdzie podlicznik na jeden/dwa obwody czy nawet podlicznik gniazdowy nie da rady, chyba że tak bardzo chcesz chodzić do skrzynki, np analiza oświetlenia WM, hydrofora czy innych odbiorów które są wpięte do rozdzielni. Poza tym co kogo boli, skoro taki podlicznik nic Cię nie kosztuje? Czy Polak zawsze musi narzekać? Pisałeś wcześniej że za ten licznik chcesz raczej pozostać w enerdze - wiec Ci odpowiedziałem że by go mieć to nie musisz tam pozostać - chyba to nie jest narzekanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 11.11.2013 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Podajesz do umowy łączne zużycie; które oni sami dzielą i przysyłają 3 faktury na okres 6 miesięczny. Po tym okresie następuje rozliczenie i nadpłata lub niedopłata. Ok teraz wszystko jasne. Przechodzę niedługo do Duon-u. Umowa kompleksowa to jeszcze marzenie, ale być może URE w przyszłym roku mocno przyciśnie i operatorzy będą musieli dojść do porozumienia. Na tę chwilę argumentem jest ograniczone zaufanie co do terminowości rozliczeń a my jako konsumenci musimy ponosić tego koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.11.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Witam, U mnie dla CWU dla prądu wychodzi sredni 8kWh/dobę oczywiśie w taniej taryfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 12.11.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 12.11.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 U Ciebie też tyle wyjdzie, tylko zrobi się trochę chłodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts