Hippek 12.11.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 U Ciebie też tyle wyjdzie, tylko zrobi się trochę chłodniej na razie na cały dom srednia z listopada to... kWh/24h no wlasnie - ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 12.11.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 O po faktury wrocila... Szczerze mówiąc było trochę nudnawo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 12.11.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 (edytowane) Szczerze mówiąc było trochę nudnawo.... wiało taką pustką, że się zlitowałam - ale na chwilę... a ten post przebił wszystko Wczoraj po Twoim poscie troszke sobie poczytalem w temacie tego archipelagu, ale bardzo ciekawi mnie opinia kogos tam z naszej rzeczywistosci na jakis czas "przeszczepionego". Nie turysty, ktory wpadl na tydzien czy dwa. Mysle, ze jak napiszesz kilka slow o tubylcach i ich zyciu, to nikt sie nie obrazi Krystyna Czubówna Pompiarstwa "Ze sprężarką wsród zwierząt :)" ok, proszę podawać średnie zużycie za 12 dni listopada p.s. piekar dawaj na priv, ile napaliłeś Edytowane 12 Listopada 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.11.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 ok, proszę podawać średnie zużycie za 12 dni listopada [/b] Jakieś 120kWh za c.o+cwu,dokładnie nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 12.11.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 zalezy co kogo kreci;) to teraz jak wrocila mozna spytac jaka ma moc tej kosiarki spalinowej. 6,5KM albo PS jak wolisz po niemiecku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 12.11.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 u mnie 37kWh/24h calosc; CO + CWU 27kWh/24h Jakieś 120kWh za c.o+cwu,dokładnie nie pamiętam. 120 / 12 dni = 10kWh/24h - COP wzgledem mnie 2,7 - mało, zima bedzie gorzej ; U Mnie srednia I taryfa: 10,6kwh II taryfa: 34,6kwh full prąd.. piekarnik codziennie minimum godzinke, indukcja, 2 komputery, tv i chyba wsio. jak u mnie - prawie 1:1 - znaczy się: żyjemy i mieszkamy A- 265kWh CO i CWU. 265kWh/ 12 dni = 22kWh/dobę jesli to CO + CWU to cop wzgledem mnie wychodzi... 1.22 any comments? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 12.11.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 wiało taką pustką, że się zlitowałam - ale na chwilę... Znaczy do najbliższego banana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 12.11.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 A- 265kWh CO i CWU. Na poprawę twojego samozadowolenia 130 kWh CO/CWU, instalacja grzejnikowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 12.11.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Na poprawę twojego samozadowolenia 130 kWh CO/CWU, instalacja grzejnikowa patrz arturo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 12.11.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Znaczy do najbliższego banana ? kont ci u nas dostatek a i ip zmienne jest wszelako; cos sugerujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 12.11.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Hipka no tylko rejony PL inne u nas ostatnie noce w okolicy 0 teraz +3 dzis rano +4stC; minimalna w nocy 2 stC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.11.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Krystyna Czubówna Pompiarstwa "Ze sprężarką wsród zwierząt :)" Widze trzeba wiekow a nie tygodnia, zebys chociaz troszke zmadrzala. Chyba Ci banan od amina posmakowal, ze znowu chcesz chlew tu robic swinko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 12.11.2013 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 (edytowane) Widze trzeba wiekow a nie tygodnia, zebys chociaz troszke zmadrzala. Chyba Ci banan od amina posmakowal, ze znowu chcesz chlew tu robic swinko. wiem, fiutku, ze to ty, ale nie tracę juz więcej czasu na ciebie i udaję się do Jaśka p.s. polecam analizę copów listopadowych parę postów niżej; nie musisz merytorycznie, bo i komentować nie ma czego - płakać należy, ze można tak umoczyć gruba kasę... Edytowane 12 Listopada 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.11.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 wiem, fiutku, ze to ty, ale nie tracę juz więcej czasu na ciebie i udaję się do Jaśka p.s. polecam analizę copów listopadowych parę postów niżej; nie musisz merytorycznie, bo i komentować nie ma czego - płakać należy, ze można tak umoczyć gruba kasę... Pomalu od tych Twoich debilnych tekstow zaczya mnie brac na rzyganie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 12.11.2013 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Moje od 31 X włącznie do 12 XI do godziny 17-tej (grzanie dopiero jutro od 4:30 - 5:45) całość T I -35,7 kWh T II - 313,6 kWh z czego CO - 197,6 kWh CWU - 35,0 kWh INDUKCJA - 5,8 kWh w domu 2+2 a temp ~ 21,5 do 22*C w kominku w tym czasie palone raz 3 x pinykey = 3kG mi pasuje i odpowiada wszystko na prąd w podłodze 12 kW a w CWU 2 kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 12.11.2013 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 tez chcesz wiedziec ile kosztowal i jaka mam odleglosc pomiedzy lamelami w chlodnicy Ciekawą informacją było by poznać odległosć pomiędzy między prawą i lewą półkulą mózgową trola. A może u niego po prostu między nimi ping jest za wysoki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 12.11.2013 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Ty za to popracuj nad tymi 93kWh/m2 ... oczywiscie jak sie zdecydujesz jaka masz powierzchnie. Powiadasz, że nie masz problemu Czy może lubisz tak sobie od czasu do czasu z kogoś się pośmiać i rzucić jednym czy drugim drętwym dowcipem? A jak ktoś ci pokaże że sam zostaleś wpompowany, to już foch? Za to co już zapłacileś i przez ten sezon zapłacisz mógłbyś nawet dla sąsiada klimakonwektory kupić. A może firma na D ci do rachunków dokłada za ten intensywny troling w jej kierunku? Co? O dupie nie wspomnę, byś się nadmiernie nie zgrzał. Ps: nie ma to jak nakarmić trola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 12.11.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Sam D reklame robisz.... Bo trabisz.... Tak Cie boli? Ja jakos ani w stopce ani w postach co chwile nie wymieniam czym grzeje. Napisz to H na priv ... uzycz swojego nosa. A Hipciokrytka wie ze 93kWh odnosza sie jej wysmiewania.... i porownywania z domem z innej epoki. Ale teraz wiem ze jestes i nawiedzony i rycerski... I nadal... Co ci do moich rachunkow? Placisz je? Zarabiasz na nie? Powiedz czy to nie chore z twojej strony.... Moze jednak chcesz ta odleglosc miedzy lamelami... Czy moj brak cieplomierza ci po nocach spac nie daje.... Podziel sobie 4.2 przez 1.33... Złość piękności szkodzi, a czy Ty masz czym szastać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 12.11.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 I odleglosci między lamelami za duże, bo Wiwaldi pytal retorycznie o urodę. Widzę, że ty jeszcze nienażarty:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 12.11.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Niby dlaczego po niemiecku? jak juz to hk a nie PS. Ale teraz wiemy ze mozemy Ci dodac ca 4,8kW do systemu CO... tyle ze sprawnosc pewnie kiepska. miałam się nie wdawać z tobą w dyskuss, ale na polsacie gala faktu, wiec poziom podobny, to się skuszę PS niestety - nawet na tym się nie znasz, choć wujek google tlumaczy całkiem dobrze; wiadziałam, do czego ci te dane potrzebne i miałam od razu podac w kW, ale pomyslalam, ze nie bede dawac małpie brzytwy Ty za to popracuj nad tymi 93kWh/m2 ... oczywiscie jak sie zdecydujesz jaka masz powierzchnie. Bo jak sobie wybiezesz wieksza to jestes na + spokojna twoja rozczochrana - w tym sezonie mam wreszcie ocieploną murłatę, więc wynikami się zbliżę do twoich; co do powierzchni - przyjmijmy najmniejszą, jaka jest, czyli 140m2, zeby wynik był najbardziej niekorzystny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts