compi 13.11.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Jak się wyłącza subskrypcję tego wątku? Bo już chyba na to pora : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 13.11.2013 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Jak się wyłącza subskrypcję tego wątku? Bo już chyba na to pora : ) Ten wątek został wysadzony w powietrze. Równie dobrze można go nazwać: Ogrzewający Pompami Ciepła, leczący swoje przepłacone kompleksy WYSTĄP!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.11.2013 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 (edytowane) Ogrzewający Pompami Ciepła, leczący swoje przepłacone kompleksy WYSTĄP!!! Przypominam,jakby ktoś zapomniał,że ogrzewanie przy pomocy pompy ciepła to również ogrzewanie elektrycznoscią tylko z wyższą sprawnością. Kompleksów dla swoich 150kWh za c.o+cwu od początku miesiąca nie zamierzam leczyć... Edytowane 13 Listopada 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 13.11.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Idąc Arturo twoim rozumowaniem, kocioł na gaz, LPG, olej, ekogroszek czy węgiel też potrzebuje prądu, bo inaczej też woda w rurkach nie popłynie. Czyżby użytkownicy wyżej wymienionych kotłów również ogrzewali prądem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 13.11.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Idąc Arturo twoim rozumowaniem, kocioł na gaz, LPG, olej, ekogroszek czy węgiel też potrzebuje prądu, bo inaczej też woda w rurkach nie popłynie. Czyżby użytkownicy wyżej wymienionych kotłów również ogrzewali prądem??? Może i też, ale kasy jakby mniej im poszło na system. Dużo mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.11.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Może i też, ale kasy jakby mniej im poszło na system. Dużo mniej. Czyżby ? Oni musieli zrobić komin i go obrobic ponad dachem,ja nie musiałem i nie zrobiłem i już jestem ok.5tys.zł do przodu w porównaniu do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Dlatego dr.Piekar przepisał masc "Medice cura te ipsum." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Może i też, ale kasy jakby mniej im poszło na system. Dużo mniej. U mnie to byla roznica 15 tys (odjac koszty komina ktorego moglem nie stawiac). Jak to kogos zabija, to niech w fazie planowania wybierze i zrobi dom o 10m2 mniejszy i wystarczy z nawiazka. Myslenie nie boli a liczyc tez kazdy raczej potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.11.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Idąc Arturo twoim rozumowaniem, kocioł na gaz, LPG, olej, ekogroszek czy węgiel też potrzebuje prądu, bo inaczej też woda w rurkach nie popłynie. Czyżby użytkownicy wyżej wymienionych kotłów również ogrzewali prądem??? Mylisz się,piszesz o paliwach płynnych,gazowych i o paliwach stałych,które ogrzewaja a ją piszę o pradzie który grzeje tylko z większą sprawnością niż prąd z gniazdka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 13.11.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 U mnie to byla roznica 15 tys (odjac koszty komina ktorego moglem nie stawiac). Jak to kogos zabija, to niech w fazie planowania wybierze i zrobi dom o 10m2 mniejszy i wystarczy z nawiazka. Myslenie nie boli a liczyc tez kazdy raczej potrafi. Może jednak kabelki i 10m więcej? Czemu nie tak? : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Może jednak kabelki i 10m więcej? Czemu nie tak? : ) Kazdy ma wybor. Jesli "koldra" za krotka, to zawsze cos bedzie z pod niej wystawalo. Nie sadze, zeby tutaj kablarska brac li tylko z czystej "biedy" poszla w kable a pomparze to "krezusi". Zalezy od podejscia, czy wiecej zainwestowac i miec nizsze rachunki, czy mniejsza inwestycja ale wieksze koszt uzytkowania. Dotad podpisuje sie pod tym obiema "rencyma". Tylko niech mi zaden forumowy jelop nie wmawia, ze majac kable placil bym niewiele wiecej za CO niz przy pompie. Dla mnie 4x wiecej to nie jest niewiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 13.11.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 I jak zwykle wszyscy gotują się w sosie własnym: Pyxis, Arturo72 i Värmepumpsägare, Postuluję do admina o zamknięcie tego tematu, albo zmianę jego nazwy na "Ogrzewający Pompą Ciepła wystąp"Albo przeniesienie do Hyde Cegła Park Grzejący prądem bez PCI założą sobie nowe tematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Pyxis... To jest dead end. Dla nich PC to rachunki zaplacone z gory a COP domowy 2 = 1.... Nie akceptuja zjawiska. Pisalem juz ze kable moga miec uzasadnienie w domku z naprawde malym zspotrzebowaniem na cieplo, i nadal tak mysle. Tym samym moze i rozsadnym metrazem. Kwestii proorytetow tez nie kazdy przyjmuje. Mozna miec wypasne ogrodzenie i to jest ok ( a w sumie po co ) a mozna np. PC. Za nasze pieniadze instalatorzy sa na "Maledivach" po paru instalacjch. Za to wlasciciele skladow budowlanych, producencii izolacji, kabli, ogrodzen etc. Za pieniadze kablarzy sa skazani na pobyt w PL Chyba niesprawiedliwym jest ignorancje paru ludkow z kablami w podlodze, ktorzy "dogrzewaja" sie paleniem glupa na forum, przekladac na opinie wszystkich "kablarzy". Mysle, ze nawet wielu moglo by sie o to (i slusznie) obrazic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 I jak zwykle wszyscy gotują się w sosie własnym: Pyxis, Arturo72 i Värmepumpsägare, Watkowy blazen zyzolek tez jest jak na zawolanie. Czy ktos Cie zmusza do czytania tego watku? Czy to silniejsze od Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 13.11.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Watkowy blazen zyzolek tez jest jak na zawolanie. Czy ktos Cie zmusza do czytania tego watku? Czy to silniejsze od Ciebie? Wątek o grzaniu prądem się skończył, przez takich jak ty i tobie podobni:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 13.11.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 ... Dla mnie 4x wiecej to nie jest niewiele A jak żeś to chłopie wyliczył? Może chciałeś napisać, że 4 x więcej na początku wydałeś? Wiem że Hipka jest może dla was tendencyjna, ale z jej obliczeniami jakoś nie dyskutujecie zbyt mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 13.11.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Drogi zyzolku... Nazwa watku jest jednoznaczna.... Nie ma nic o ogrzewajacych kablami! Jak ktos grzeje farelkami to tez be? Przeciez byl zalozony watek o kablach czy tam bezposrednim pradem i okreslonej kwocie inwestycji... Nie wypalil...?. I musisz sie pienic nad uzytkownikami PC? Czy ktorys z ludzi ktory zakupil takie urzadzenie Ci kiedys krzywde zrobil. Czy przeplaciles za auto i masz nerwa ? Raczej ty i twoi koledzy mają nerwa, że przepłacili:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 13.11.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Drogi zyzolku... Nazwa watku jest jednoznaczna.... Nie ma nic o ogrzewajacych kablami! Jak ktos grzeje farelkami to tez be? Przeciez byl zalozony watek o kablach czy tam bezposrednim pradem i okreslonej kwocie inwestycji... Nie wypalil...?. I musisz sie pienic nad uzytkownikami PC? Czy ktorys z ludzi ktory zakupil takie urzadzenie Ci kiedys krzywde zrobil. Czy przeplaciles za auto i masz nerwa ? No nie przeginaj. Jeśli grzeję nadal kominkiem z DGP pędzonym bananem Darco na prąd(50W) to też mam walczyć o swojszą i mojszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 13.11.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 ...Tylko niech mi zaden forumowy jelop nie wmawia, ze majac kable placil bym niewiele wiecej za CO niz przy pompie. Dla mnie 4x wiecej to nie jest niewiele Jak kiedyś napisałem że żonglujecie COPem to mówiłeś że ty tego nie robisz... a tu nagle z 3 COP urósł u ciebie do 4... mimo że to tylko twoje przypuszczenia bo nie masz ciepłomierza i tak samo może to być nie x4 a x3 x2 itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 A jak żeś to chłopie wyliczył? Może chciałeś napisać, że 4 x więcej na początku wydałeś? Wiem że Hipka jest może dla was tendencyjna, ale z jej obliczeniami jakoś nie dyskutujecie zbyt mocno. Czy 70kWh/(m2*rok) w moim domu uznajesz za w miare realne? Jesli tak to oszacuj sam. Z jakimi "obliczeniami"!? Raczysz chyba jaja sobie ze mnie robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts