Pyxis 13.11.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Jak kiedyś napisałem że żonglujecie COPem to mówiłeś że ty tego nie robisz... a tu nagle z 3 COP urósł u ciebie do 4... mimo że to tylko twoje przypuszczenia bo nie masz ciepłomierza i tak samo może to być nie x4 a x3 x2 itd Ech.... czyli mam dom 35kWh/m2 rocznie? A wierzysz Lobo w garbate aniolki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 13.11.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 No co ty... Powaznie ? Hipciokrytka ma 13111kWh mogac miec ca 7000kWh... Dla domu... A kolejke po PC za 10 lat sobie zajmie... Kazdy robi jak uwaza No tak, bo pompiarze nigdy o tym nie słyszeli, ani na oczy czegoś takiego nie widzieli, jak faktura za prąd;) Ponoć grzeją prądem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 No tak, bo pompiarze nigdy o tym nie słyszeli, ani na oczy czegoś takiego nie widzieli, jak faktura za prąd;) Ponoć grzeją prądem;) Przeciez podajemy zuzycie z podlicznika naszego systemu CO. To tao samo co dane z Twojego podlicznika na kablach. W czym problem chlopie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpak 13.11.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Witam, grzeje tu ktoś kablami? Mam pytanie odnośnie nastawienia temperatury na czujniku podłogowym. Doszłam na tym wątku do strony 300 i tak była mowa o nastawach na 21, 22 stopnie. Ale mnie przy tych nastawach jest za zimno, w domu ok 21. Ja grzeję mocniej. W łazience kable grzeją na 30 i to jest oki. No ale nie ma mrozów więc nie będę w salonie ustawiać 30 stopni na kablach. Nie mam czujników temperatury powietrza a systemem steruje devilink. Wy jak macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 13.11.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Przeciez podajemy zuzycie z podlicznika naszego systemu CO. To tao samo co dane z Twojego podlicznika na kablach. W czym problem chlopie? To zapodaj fakturę z licznika na PC. Skoro nie masz takiego licznika, to znaczy, że tylko szacujesz jakimś tam marketowym licznikiem z tescco. Jak byś miał prawdziwy oficjalny podlicznik, to byś miał za niego prawdziwą fakturę. Nie masz nawet ciepłomierza. Tak możesz pisać co ci do głowy przyjdzie möchte gerne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.11.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 I jak zwykle wszyscy gotują się w sosie własnym: Pyxis, Arturo72 i Värmepumpsägare, Postuluję do admina o zamknięcie tego tematu, albo zmianę jego nazwy na "Ogrzewający Pompą Ciepła wystąp" Albo przeniesienie do Hyde Cegła Park Grzejący prądem bez PCI założą sobie nowe tematy. Ile ton węgla już spaliłeś od początku sezonu grzewczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 13.11.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Witam, grzeje tu ktoś kablami? Mam pytanie odnośnie nastawienia temperatury na czujniku podłogowym. Doszłam na tym wątku do strony 300 i tak była mowa o nastawach na 21, 22 stopnie. Ale mnie przy tych nastawach jest za zimno, w domu ok 21. Ja grzeję mocniej. W łazience kable grzeją na 30 i to jest oki. No ale nie ma mrozów więc nie będę w salonie ustawiać 30 stopni na kablach. Nie mam czujników temperatury powietrza a systemem steruje devilink. Wy jak macie? No Panowie Pyxis, Arturo72, Värmepumpsägare Jesteście przecież znawcami na ogrzewaniu prądem;) Pomożecie kobiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 To zapodaj fakturę z licznika na PC. Skoro nie masz takiego licznika, to znaczy, że tylko szacujesz jakimś tam marketowym licznikiem z tescco. Jak byś miał prawdziwy oficjalny podlicznik, to byś miał za niego prawdziwą fakturę. Nie masz nawet ciepłomierza. Tak możesz pisać co ci do głowy przyjdzie möchte gerne. A co to jest sierotko obrzygana? http://szkut.com/dom/Dom78.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 13.11.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Ile ton węgla już spaliłeś od początku sezonu grzewczego ? A ile ton drewna spaliłeś w kominku? W Przyszowicach coś palonym drenem śmierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 13.11.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 A co to jest sierotko obrzygana? http://szkut.com/dom/Dom78.jpg Jamnik liczy ci kWh z pompy:jawdrop:? I ten tesccowy licznik wpięty w gniazdko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 No Panowie Pyxis, Arturo72, Värmepumpsägare Jesteście przecież znawcami na ogrzewaniu prądem;) Pomożecie kobiecie? Kobieta ustawila 21*C i jest jej zimno. Koowa, co w tej sytuacji mozna zrobic..... pomyslmy..... moze ustawic na sterowniku pokojowym 22*C! Eureka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Jamnik liczy ci kWh z pompy:jawdrop:? Taaa, zapisuje na plyte CD. Po co ja sie z takim kolkiem wdaje w jakies dyskusje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 13.11.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 (edytowane) Kobieta ustawila 21*C i jest jej zimno. Koowa, co w tej sytuacji mozna zrobic..... pomyslmy..... moze ustawic na sterowniku pokojowym 22*C! Eureka! Ale pisze, że takiego nie ma. Czytaj uważnie fujaro. W podstawówce już uczą dzieci czytania ze zrozumieniem:-P Edytowane 13 Listopada 2013 przez zyzolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 13.11.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Ale pisze, że takiego nie ma. Czytaj uważnie fujaro. A widzisz tę baterie szufel przy pompie ? Pycis chyba węgla dorzuca żeby kopa 2 załapać ! Nie wspomnę o kilku zasilaczach w gniazdkach co też pomieszczenie dogrzewają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 13.11.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 A widzisz tę baterie szufel przy pompie ? Pycis chyba węgla dorzuca żeby kopa 2 załapać ! Nie wspomnę o kilku zasilaczach w gniazdkach co też pomieszczenie dogrzewają. Jemu te rutery polem elektro-magnetycznym wszystko grzeją, a na pewno zakłócają liczniki prądu Chyba, że jest to instalacja podsłuchowa Angeli Merkel:o:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 13.11.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Na kafelkarza to juz pozydzil kasy i mu listwy plastikowe wsadzil zamiast plytki sciac pod katem Jaki kafelkarz, to pyxis sam tak kładł, tak jak PC sam zrobił, kolektor poziomy sam zrobił, podłogówkę też sam zrobił, potem wylewki też sam zrobił i kafelki też sam położył. Efekt nie ma COPU. więc przebywa na wątku o prądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 13.11.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 będę musiał bo łazienka, kuchnia i salon ma być bez listew Też chciałem bez listewek, ale przy podłodze kafelkarzom nie wyszło. Listewka, kupisz sobie Panie listewkę i nie ma problemu i sysko zakryte, jak mówią górale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Jemu te rutery polem elektro-magnetycznym wszystko grzeją, a na pewno zakłócają liczniki prądu Chyba, że jest to instalacja podsłuchowa Angeli Merkel:o:o To sa AccessPoint'y sieroto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Ale pisze, że takiego nie ma. Czytaj uważnie fujaro. W podstawówce już uczą dzieci czytania ze zrozumieniem:-P Hm... wiec o czym ona bredzi wg Ciebie? O jakim czujniku i jakiej temperaturze? Mam pytanie odnośnie nastawienia temperatury na czujniku podłogowym. Doszłam na tym wątku do strony 300 i tak była mowa o nastawach na 21, 22 stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Jaki kafelkarz, to pyxis sam tak kładł, tak jak PC sam zrobił, kolektor poziomy sam zrobił, podłogówkę też sam zrobił, potem wylewki też sam zrobił i kafelki też sam położył. Efekt nie ma COPU. więc przebywa na wątku o prądzie. A dlaczego Cie to niby tak smieszy? Sa ludzie ktorzy sami dom stawiaja. Ja takich podziwiam i za pracowitosc i za umiejetnosci. Daleko mi do ich wysmiewania, ale ja normalny jestem. Taka miedzy nami "drobna" roznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts