Pyxis 13.11.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Sam jestes sierota bo pewnie jednym odbierasz sygnal a drugim rozsylasz co? Wybacz, ale nawet nie mam ochcoty Ci tlumaczyc co robia te urzadzenia i do czego je wykorzystuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Na kafelkarza to juz pozydzil kasy i mu listwy plastikowe wsadzil zamiast plytki sciac pod katem Przy wyjsciu z czesci gospodarczej na ogrod? Ile by wytrzymaly bez obicia jaka sztychowka albo innymi grabiami. Rok? Dwa? Pomysl nim cos na piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 jamnik pewnie tez pelni super wazna funkcje gratis byl pewnie do pompy Widze, ze startujesz w zawody z tutejszymi blaznami. Mozna i tak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Masz racje.. bo jak sie jest pierdołą ktora nie potrafi nic wyniesc z domu nie napierniczajac po ścianach to faktycznie... trzeba bylo listwy metalowe wstawic Nie udawaj glupka piekar. Nie przystoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.11.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Bogatsza wersja dwutaryfowa plus zegar. A jak ja mam tylko jedną taryfę ? Zdziwiony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.11.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 A ile ton drewna spaliłeś w kominku? W Przyszowicach coś palonym drenem śmierdzi Musiałbym mieć na..robione pod kadłubkiem,żeby przy takim zużyciu energii na ogrzewanie palić tonami drewna w kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Probuje sie znizyc do Twojego poziomu ale mi to nie wychodzi mimo ze leze na podlodze.. musialbym zejsc do piwnicy zeby z takimi jak Ty pogadac ale tu jest wlasnie problem... niemam piwnicy. Wiec Cyaa panie pompa A zreszta rob z siebie blazna. Mnie to w cycki szczypie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.11.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Nie wiem o co ta cała dyskusja. Część ma pompy i jest zadowolona a część ma kable. Wybór zawsze zależy od przeliczenia za ile i ile będę płacił za grzania. Wydrukuj to kablarzom,drukowanymi literami bo to oni się burzą i mieszają na tym wątku. Dla mnie kable będą zawsze głupotą,ale podkreślam,dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 A widzisz tę baterie szufel przy pompie ? Pycis chyba węgla dorzuca żeby kopa 2 załapać ! Nie gadaj nic o szuflach do zyzolka, bo go urazisz. Wiesz ile on musi ekogrochu przewalic u siebie w sezonie. To robota dla silnych i niekoniecznie madrych w sam raz. Taka mala "gimnastyka" z 10 tonami wegla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 13.11.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Nie gadaj nic o szuflach do zyzolka, bo go urazisz. Wiesz ile on musi ekogrochu przewalic u siebie w sezonie. To robota dla silnych i niekoniecznie madrych w sam raz. Taka mala "gimnastyka" z 10 tonami wegla. A ile drewna z lasu już porąbałeś siekierą? Mam nadzieję, że legalnie i masz asygnatę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.11.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 (edytowane) A dla mnie pompa i podłogówka, ale nie staram się wszystkich co mają pompę ciepła wyzywać od .... Kable u mnie zostały wybrane po przemyśleniu i zestawieniu + i - Spoko,ale się dziwie bo w Ciechocinku macie ponoć cudowne wody a przy pompie ciepła za 3tys.zł za 2 lata taka woda mogłaby zrobić prawdziwe cuda przy fakturze za ogrzewanie No ale Ty zdecydowałeś się płacić za kilka lat,na emeryturze majątek za ogrzewanie bez możliwości obniżenia tegoż rachunku,Twoja decyzja,Twój - Ja nie wyzywam nikogo,ja nazywam rzecz po imieniu wg własnego przemyślenia,dotyczącego mojego zapatrywania i mojego domu Edytowane 13 Listopada 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 A ile drewna z lasu już porąbałeś siekierą? Mam nadzieję, że legalnie i masz asygnatę? Ty faktycznie jestes "ekogrochem"! O ja pierdziule, no to sie trafil "lepszy cfaniak". Po co przychodzisz na watek dla grzejacaych pradem? Bo masz zarowke w kotlowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 13.11.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 A co to jest sierotko obrzygana? a co to jest, to my już wiemy... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=224311&d=1384377819 czyli jednak pompka wchodzi w drogą taryfę, jak w masełko i trzeba ją hamować... [ATTACH=CONFIG]224311[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 a co to jest, to my już wiemy... To jest sterowanie do klimakonwektora ktory pasywnie chlodzi latem gllikolem z DZ. To naklada na niego kaganiec czasowy, bo sterowanie pompy tego nie potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 13.11.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 To jest sterowanie do klimakonwektora ktory pasywnie chlodzi latem gllikolem z DZ. To naklada na niego kaganiec czasowy, bo sterowanie pompy tego nie potrafi. pokaż ten klimakonwektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Podejrzewam że to steruje jakąś pompką cyrkulacyjną, bo jak na kable do pompy o tej mocy co ma w stopce to za chudy od jest, pomijam fakt przepisów i sposobu podłączenia takiej pompy A co tu masz niezgodnego z pprzepisami? Wtyczka wpieta do sterownika czasowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 pokaż ten klimakonwektor Pfffff.... niby po co? Zebys Cie przekonac? Nie rozbawiaj mnie znowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Chodziło o to jakby tak była podłączona pompa ciepła. Chyba jednak nie wiesz o czym prawisz nikos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Zyyyyyzoleeek!!!..... ekoooogroooochuuuu..... gdzie uciekles i nie odpowiadasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 13.11.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 U mnie to byla roznica 15 tys (odjac koszty komina ktorego moglem nie stawiac). Jak to kogos zabija, to niech w fazie planowania wybierze i zrobi dom o 10m2 mniejszy i wystarczy z nawiazka. Myslenie nie boli a liczyc tez kazdy raczej potrafi. Dlatego masz 2 kominy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts