Pyxis 13.11.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Wiem jedno pompa ma pobór prądu a takie gniazdko ma maksymalne obciążenie 16A. Co Ty powiesz? Pompa ma pobor pradu. Neeee..... no faktycznie. Znasz sie na tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 [ATTACH=CONFIG]224318[/ATTACH] Dlatego masz 2 kominy Trzy. Mam 3 kominy. To co widzisz na fotce to sa wentylacyjne sierotko. Mam do Ciebie prosbe. Rozbaw mnie prosze i pokaz fotke swojeje kotlowni. Plizzzzzzz pliz plizzzz!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 13.11.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 A to jak pyxis grzeje prądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Nie zgaduje. Masz na tabliczce znamionowej podany maks amperków. Więcej niż 16A? Jesli chodzi o pompe ciepla, to urzadzenie trojfazowe. Pobor mocy w zaleznosci od parametrow pracy waha sie od 3,1 do 5,9kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 A to jak pyxis grzeje prądem Moja juz widziales. Smialo! Teraz fota Twojej kotlowni. Nie wstydz sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.11.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 A skąd wiesz ile będę płacił? Bo ja to policzyłem i różnica w kosztach ogrzewania domu pompą ciepła powietrze-woda a kablami wyjdzie na 0 po około 23 latach. Myślisz że twoja pompka tyle pociągnie? Jestem ciekawy jak to liczyłeś,możesz mi to napisać ? Przy okazji,jaką cenę prądu przyjąłeś za 5 lat a jaką za 10 lat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.11.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 a u ciebie cena prądu nie pójdzie do góry tylko przy kablach będzie rosła ? W pierwszym poście wrzuciłem mój projekt dobierz mi pompę i policzy cenę na gotowo z podłogówką. W koszty pompy weź pod uwagę serwis i awaryjność pomp obiegowych i elementów ruchomych typu wentylator. Zadałem pytanie,odpowiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 13.11.2013 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Zadałem pytanie,odpowiesz ? A sprzedasz mu pompę i zrobisz badziewną instalację OP jak sam sobie zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 A sprzedasz mu pompę i zrobisz badziewną instalację OP jak sam sobie zrobiłeś? Badziewna? Ty operator maszyny Titanica smiesz tak mowic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 13.11.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Badziewna? Ty operator maszyny Titanica smiesz tak mowic? Chyba nie wstrzeliłeś się w temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.11.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 A sprzedasz mu pompę i zrobisz badziewną instalację OP jak sam sobie zrobiłeś? Nie sprzedam mu nic bo nic nie sprzedaje ale na Twoim miejscu,miejscu błazna,który spala TIR-a węgla do ogrzewania nie ośmieszał bym się więcej... Przypomnij ile ton węgla musisz przerzucić w dwie strony ? Coś mi się obiło o 12 tonach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Chyba nie wstrzeliłeś się w temat. Powiadasz? A co moze byc bardziej badziewnego niz etat palacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 13.11.2013 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Trzy. Mam 3 kominy. To gdzie ta oszczędność setek tysięcy złotych na braku kominów, skoro mamy pompę ciepła i do tego nie potrzeba budować kominów? Jakiś brak logiki u ciebie, albo w kotłowni czai się czarny potwór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 13.11.2013 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Powiadasz? A co moze byc bardziej badziewnego niz etat palacza? Pyxi palaczem jest, ale za to w jakiej rezydencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 To gdzie ta oszczędność setek tysięcy złotych na braku kominów, skoro mamy pompę ciepła i do tego nie potrzeba budować kominów? Jakiś brak logiki u ciebie, albo w kotłowni czai się czarny potwór A wentylacje zrobie sobie na kominkach od odpowietrzania kanalizy? WG musis miec kominy zeby dzialala. Pompa Ciepla juz niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Pyxi palaczem jest, ale za to w jakiej rezydencji Hoho.... ale jakis "trend" jest jednak zachowany. Zobacz na jego KOMINEK w salonie. To mi "pachnie" kremacja. Nawet znicze i urny na nim sa ustawione. http://szkut.com/dom/t/zyzolek.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.11.2013 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 (edytowane) Widzisz i tutaj wychodzi twój totalny brak wiedzy technicznej. Piszesz o pompach jakbyś wyssał je z mlekiem matki ale w zakresie technicznym żaden twój post dotyczący ogrzewania i pomp ciepła nic nie wnosi, Zachowujesz się jak jakiś fanatyk krzewiący idę co ja mam to najlepsze. Idź się przewietrz i zrób coś dla mnie jak chcesz się zabrać za dyskusję ze mną przyswój sobie podstawy a nie bełkot z ulotek producentów pomp ciepła. Ponad 21 lat pracuje w instalacja elektrycznych, teletechnicznych i klimatyzacji którą montujemy w serwerowniach. I wiem jedno klima ( a twoja pompa to nic innego jak klima tylko zamiast powietrza używa wody jako czynnika do transferu ciepła ) nie dożyje więcej niż 7 - 8 lat bez drogiej awarii. Po raz kolejny powtórzę,zadałem pytanie,a w zasadzie dwa proste pytania,odpowiesz czy dalej będziesz pisał smętne kawałki ? Przypomnę do czego: Bo ja to policzyłem i różnica w kosztach ogrzewania domu pompą ciepła powietrze-woda a kablami wyjdzie na 0 po około 23 latach. Myślisz że twoja pompka tyle pociągnie? Edytowane 13 Listopada 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 13.11.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Hoho.... ale jakis "trend" jest jednak zachowany. Zobacz na jego KOMINEK w salonie. To mi "pachnie" kremacja. Nawet znicze i urny na nim sa ustawione. http://szkut.com/dom/t/zyzolek.jpg Oj widać, że kompleksy wychodzą i z zazdrości aż w życi szczypie Zapodaj sobie maść, którą wcześniej kolega ci polecił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.11.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Oj widać, że kompleksy wychodzą i z zazdrości aż w życi szczypie Zazdrosc? O takiego krematoryjnego kloca? Pewnie kotla na wegiel tez Ci zazdroszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 13.11.2013 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 [ATTACH=CONFIG]224318[/ATTACH] Dlatego masz 2 kominy Bo na zdjęciu w stopce wstawił chałupę o jakiej dopiero marzy a nie jaką ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts