Gość Arturo72 16.11.2013 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) Nie rozumiem Twojego P.S..... Pompa ciepła przy tej temperaturze zużywa o COP3 mniej energii na ogrzewanie i cwu niż gdybym grzał Kospelem+bojlerem lub kablami+bojlerem. Prościej,gdyby nie pompa to na c.o+cwu zużyłbym ok.500-600kWh za dwa tygodnie. Edytowane 16 Listopada 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.11.2013 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) I tak do buforka z grzałkami w taniej taryfie nie masz szans!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I co teraz????????????????????????????????????????????????????? A co ma być ? Jakaś nagroda ? Jeśli bańka to zużywam 10kWh/miesiąc Edytowane 16 Listopada 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 16.11.2013 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Pompa ciepła przy tej temperaturze zużywa o COP3 mniej energii na ogrzewanie i cwu niż gdybym grzał Kospelem+bojlerem lub kablami+bojlerem. Prościej,gdyby nie pompa to na c.o+cwu zużyłbym ok.500-600kWh za dwa tygodnie. Pisałeś wcześniej że: "Moje zużycie masz na bieżąco,od 01.11 do dzisiaj równe 200kWh,wszystko w taryfie G11." O jakich oszczędnościach ty piszesz??? - uwzględnij dodatkowo koszt inwestycyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.11.2013 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) Pisałeś wcześniej że: "Moje zużycie masz na bieżąco,od 01.11 do dzisiaj równe 200kWh,wszystko w taryfie G11." O jakich oszczędnościach ty piszesz??? - uwzględnij dodatkowo koszt inwestycyjny. O ok.400kWh do tej pory. Prościej,gdyby nie pompa to na c.o+cwu zużyłbym ok.500-600kWh za dwa tygodnie. Kosztu inwestycyjnego nie można w żaden sposób brać pod uwagę ponieważ na tą różnicę w rachunkach czyli ok.400kWh musiałbym brać kredyt na zapłacenie. Czyli dla mózgów mniej kumatych teraz płacę gotówką za faktyczne zużycie 200kWh a przy Kospelu czy kablach musiałbym brać kredyt na zapłacenie pozostałych 400kWh. Edytowane 16 Listopada 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 16.11.2013 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) Napisał waflos Zobacz post Pisałeś wcześniej że: "Moje zużycie masz na bieżąco,od 01.11 do dzisiaj równe 200kWh,wszystko w taryfie G11." O jakich oszczędnościach ty piszesz??? - uwzględnij dodatkowo koszt inwestycyjny. Prościej,gdyby nie pompa to na c.o+cwu zużyłbym ok.500-600kWh za dwa tygodnie. Koszt inwestycyjny do odjęcia dopiero po iluś latach. Wcześniej pisałeś że przez 11 dni listopada zużyłeś 200kWh... - z kogo chcesz zrobić wariata??? - z siebie??? - to chyba Ci się udało. Koszt inwestycyjny trzeba ponieść zaraz przy budowie... Edytowane 16 Listopada 2013 przez waflos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.11.2013 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) Wcześniej pisałeś że prze 11 dni listopada zużyłeś 200kWh... - z kogo chcesz zrobić wariata??? - z siebie??? - to chyba Ci się udało. Koszt inwestycyjny trzeba ponieść zaraz przy budowie... Sam z siebie robisz wariata Zużyłem 200kWh na c.o+cwu przy pompie ciepła,która przy obecnej temperaturze oferuje COP3 czyli gdybym grzał Kospelem+bojlerem zamiast pompą zużyłbym 600kWh na c.o+cwu Może zorientuj się co to znaczy COP ? Edytowane 16 Listopada 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 16.11.2013 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Wcześniej pisałeś że przez 11 dni listopada zużyłeś 200kWh... - z kogo chcesz zrobić wariata??? - z siebie??? - to chyba Ci się udało. Koszt inwestycyjny trzeba ponieść zaraz przy budowie... Przez 15 dni listopada zużyłem 377kWh prądu w nocnej taryfie po 0,21zł brutto - czym chcesz się chwalić?????????????????????????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.11.2013 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Przez 15 dni listopada zużyłem 377kWh prądu w nocnej taryfie po 0,21zł brutto - czym chcesz się chwalić?????????????????????????????????????????? Niczym się nie chce chwalić,ja nie z tych co się chwalą i znikają Zużyłem 200kWh i to w G11 przy 0,57zł/kWh netto przez dwa tygodnie i to mi styka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 16.11.2013 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Sam z siebie robisz wariata Zużyłem 200kWh na c.o+cwu przy pompie ciepła,która przy obecnej temperaturze oferuje COP3 czyli gdybym grzał Kospelem+bojlerem zamiast pompą zużyłbym 600kWh na c.o+cwu Może zorientuj się co to znaczy COP ? Wiem co to COP - jak chcesz podyskutować nt. innych aspektów domów energooszędnychch to śmiało!!! - wybudowałem i zamieszkałem w drugim domu po 6 miesiącach więc smiało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.11.2013 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Wiem co to COP - jak chcesz podyskutować nt. innych aspektów domów energooszędnychch to śmiało!!! - wybudowałem i zamieszkałem w drugim domu po 6 miesiącach więc smiało... Proponuję kozetkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 16.11.2013 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Niczym się nie chce chwalić,ja nie z tych co się chwalą i znikają Zużyłem 200kWh i to w G11 przy 0,57zł/kWh netto przez dwa tygodnie i to mi styka i gdzie ta Twoja oszczędność?????????????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 16.11.2013 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) Proponuję kozetkę...[/QUOT Po słowach widać że boisz się... Edytowane 16 Listopada 2013 przez waflos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.11.2013 00:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) i gdzie ta Twoja oszczędność?????????????????????????????? Oszczędność wg czego ? Wg mojego domu to ok.400kWh za te dwa tygodnie. więc boisz się...??? Pewno,że się boję Bo jak pojawi się zaraz trójca Lobo,jasiek & R&K to mi dadzą popalić Ciebie się nie boję,bo żeś cianki w uszach i nie zgromadzisz sekty naiwnych idiotów,wyznawców boga kablowego Po słowach widać że boisz się... No ba Przy okazji,czytaliście na temat Piczmana ? R&K coś wiesz w tej sprawie ? Ty blisko z nim byłeś. Edytowane 16 Listopada 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 16.11.2013 00:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) Niczym się nie chce chwalić,ja nie z tych co się chwalą i znikają Zużyłem 200kWh i to w G11 przy 0,57zł/kWh netto przez dwa tygodnie i to mi styka i gdzie ta Twoja oszczędność?????????????????????????????? mówiąc Twoim językiem: trzeba być DEBILEM żeby zainwestować ok 20kPLN by płacić więcej niż za ogrzewanie zwykłym prądem... PS. Ty przez 2 tygodnie 200kWhx 0,57 = 114zł ja przez dwa tygodnie 377x0,21=79,17zł kto jest WARIATEM??? Edytowane 16 Listopada 2013 przez waflos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.11.2013 00:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 mówiąc Twoim językiem: trzeba być DEBILEM żeby zainwestować ok 20kPLN by płacić więcej niż za ogrzewanie zwykłym prądem... PS. Ty przez 2 tygodnie 200kWhx 0,57 = 114zł ja przez dwa tygodnie 377x0,21=79,17zł kto jest WARIATEM??? Masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 16.11.2013 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Oszczędność wg czego ? Wg mojego domu to ok.400kWh za te dwa tygodnie. Pewno,że się boję Bo jak pojawi się zaraz trójca Lobo,jasiek & R&K to mi dadzą popalić Ciebie się nie boję,bo żeś cianki w uszach i nie zgromadzisz sekty naiwnych idiotów,wyznawców boga kablowego No ba Przy okazji,czytaliście na temat Piczmana ? R&K coś wiesz w tej sprawie ? Ty blisko z nim byłeś. Ty nie musisz się bać... Twój mózg - bardzo....chyba że nie jesteście spokrewnieni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.11.2013 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Ty nie musisz się bać... Twój mózg - bardzo....chyba że nie jesteście spokrewnieni.... Ja i mój mozg posiadamy wspólne DNA także na pewno jesteśmy krewnymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 16.11.2013 01:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Ja i mój mozg posiadamy wspólne DNA także na pewno jesteśmy krewnymi... Tp własnie Twoja metoda - pierdolić - nie ważne że bez sensu...!!!! PS. Może się ustosunkujesz v/s wcześniejszych postów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.11.2013 01:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Tp własnie Twoja metoda - pierdolić - nie ważne że bez sensu...!!!! PS. Może się ustosunkujesz v/s wcześniejszych postów??? Że zużyłem mniej energii o COP niż gdybym grzał prądem ? Przecież się ustosunkowałem,tj ok.400kWh mniej za dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 16.11.2013 01:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Że zużyłem mniej energii o COP niż gdybym grzał prądem ? Przecież się ustosunkowałem,tj ok.400kWh mniej za dwa tygodnie. Pisałeś: Niczym się nie chce chwalić,ja nie z tych co się chwalą i znikają Zużyłem 200kWh i to w G11 przy 0,57zł/kWh netto przez dwa tygodnie i to mi styka .... Więc grzałeś nie taniej niż prądem.... policz teraz sobie za cenę zainstalowania pompeczki ile miałbyś prądu....?????????????? PS. pompa tak jak solarki są fajne ale ceny rynkowe akceptują tylko nowicjusze którzy nie mają o tym pojęcia..... i myślą że się to opłaca..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts