jasiek71 21.11.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Dokladnie. I o tym problemie wyraznie napisalem w odpowiedzi na Twojego posta. Doczytaj. ale to nie znaczy że wszyscy mają traktować cyrkulację CWU po macoszemu tylko dlatego że u Ciebie ktoś coś skopał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopar 21.11.2013 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 ciekawy artykul o normach dla izolacji rur CO i sposobie obliczania min. ocieplenia /zgodnie z normą/http://www.e-instalacje.pl/a/3379,izolacja-rur-w-instalacji-grzewczej/3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.11.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 ale to nie znaczy że wszyscy mają traktować cyrkulację CWU po macoszemu tylko dlatego że u Ciebie ktoś coś skopał ... Ale ja ni pisze o "wszystkich", tylko o tych co maja z tym problem. Duza grupa (jesli nie wiekszosc) ma ja wlasnie POD warstwa ocieplenia posadzki. Dziwie sie, ze masz takie problemy ze zrozumieniem tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopar 21.11.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 jeszcze jeden artykuł o stratach w CWU:http://www.budujesz-kupujesz.pl/czy-warto-montowac-cyrkulacje-c-w-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.11.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Nie wiem o co Ci chodzi ale nie wazne luzik jest caly czas ale pryszczy juz nie mam jak przystalo na prawie 30-to latka:popcorn: 28 to nie 30. Nie dodawaj sobie "powagi". Zresta czesto tak bywa, ze czlowiek nigdy nie dorosleje, bo zycia nie starcza. Pryszcze znikaja a mentalnosc pryszczersa zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.11.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Ale ja ni pisze o "wszystkich", tylko o tych co maja z tym problem. Duza grupa (jesli nie wiekszosc) ma ja wlasnie POD warstwa ocieplenia posadzki. Dziwie sie, ze masz takie problemy ze zrozumieniem tematu. a nie zauważyłeś czasem że o takie rozwiązanie pytają się osoby rozważające dopiero jakiś wariant a więc nie posiadające jeszcze instalacji / domu itp, więc może najwyższy czas rozwiać parę mitów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 21.11.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 jeszcze jeden artykuł o stratach w CWU: http://www.budujesz-kupujesz.pl/czy-warto-montowac-cyrkulacje-c-w-u szkoda że nikt nie wspomniał co dalej dzieje się z tymi stratami wewnątrz budynku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.11.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 a nie zauważyłeś czasem że o takie rozwiązanie pytają się osoby rozważające dopiero jakiś wariant a więc nie posiadające jeszcze instalacji / domu itp, więc może najwyższy czas rozwiać parę mitów ... A to ja je staram sie za kazdym razem rozwiewac, ale nie zawsze mozna wywnioskowac, czy to sa osoby juz majace problem, czy jeszcze mogace go uniknac. To niech sobie juz sam czytajacy rozsadzi jesli "czasem" go to nie dotyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.11.2013 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 prawie 30 to tak nie ktorzy prawie wszystko wiedza a czesto g.. wiedza nie wazne. W ramach panujacego tu oststnio "ortograficznego purytanizmu" zwroce uwage, ze "niektorzy" piszemy razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.11.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Dlaczego mam używać dwóch czynników do oddawania ciepła? [...] Jeżeli ktoś mówi że coś jest złe, albo że ktoś jest głupi bo stosuje kable grzewcze a nie ma zielonego pojęcia o nich żadnego to po jakiego hu.... zabiera głos? Bo grzanie czynnikiem posredniczacym umozliwia zastosowanie roznych zrodel ciepla. Nie pisze sie hu... tylko chu... (to w ramach cd purytanizmu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 21.11.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 W ramach panujacego tu oststnio "ortograficznego purytanizmu" zwroce uwage, ze "niektorzy" piszemy razem. A ja pozwolę sobie poprawić "nauczyciela". 5 błędów w jednym zdaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.11.2013 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 A ja pozwolę sobie poprawić "nauczyciela". 5 błędów w jednym zdaniu. Zebys sie nie posikal czasami. Skoro moje orty sie poprawia, to dlaczego ja nie moge? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.11.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Moze mial z kablem od prodziża i tak zostało Co to jest "prodziz"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 21.11.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 5 błędów w jednym zdaniu. 6 - nie "ze" tylko że Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 21.11.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 6 - nie "ze" tylko że Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.11.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 6 - nie "ze" tylko że Mozesz mnie spokojnie poprawiac. Nie mam nic przeciwko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.11.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 oj juz przestań dobrze wiesz ze chodzi o prodiż u nas na wsi mowia prodziz Jasne ze wiem, ale nie zaszkodzi zagrac glupa. Jak widac to tutaj staje sie "modne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojojoj 21.11.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 (edytowane) Jasne ze wiem, ale nie zaszkodzi zagrac glupa. Jak widac to tutaj staje sie "modne". nie bądź taki skromny, świetnie sobie radzisz... ba, nie musisz nawet grać Edytowane 21 Listopada 2013 przez ojojoj samokrytyka ;) za dużo kropek w wielokropku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.11.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 nie bądź taki skromny, świetnie sobie radzisz.... ba nie musisz nawet grać "Milczacy glupiec moze uchodzic za medrca". Widze ze stosujesz sie do tej zlotej zasady. Gwarantuje Ci, ze jak popiszesz tutaj chwile bedziesz kolejnym forumowym ciolkiem i uda Ci sie splodzic wiecej niz 2 zgryzliwe posty na miesiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 21.11.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Ty masz jakiś uraz do prąd albo kabli? I najważniejsze pytanie czy w życiu miałeś coś wspólnego z kablami grzewczymi ? Jeżeli ktoś mówi że coś jest złe, albo że ktoś jest głupi bo stosuje kable grzewcze a nie ma zielonego pojęcia o nich żadnego to po jakiego hu.... zabiera głos? pyxis z kablowaniem nie ma żadnego problemu - zna się na tym, jak mało kto... inaczej mówiąc: chętnie doniesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts