malux20 25.11.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 sprawdzałem w duonie ceny dziś w g12w faktycznie nocna wychodzi całkowicie około22do 21 gr to musimy pamiętać o że dzienna wtedy jest droższa o 5 gr [np w enerdze kalisz].sama oferta jest warta dalszego studiowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 25.11.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 w Katowicach spadł, malutko ale jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 25.11.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 w Katowicach spadł, malutko ale jednak i czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybniczanin 25.11.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 i czarny Tobie tylko "czarny" w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 25.11.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Tobie tylko "czarny" w głowie. w tv pokazywano, ze zanieczyszczone powietrze a w Krakowie zabroniono palenia węglem i teoretycznie otwiera sięwspaniały rynek dla sprzedawców Poco Cito, tylko że Krakusy też potrafią liczyć i tutaj nastąpi weryfikacja cen tej troszkę wiekszej lodówki ciekawa jestem wyniku - obstawiam, że po 5 latach ceny spadną co najmniej o połowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 25.11.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 ciekawa jestem wyniku - obstawiam, że po 5 latach ceny spadną co najmniej o połowę Swoją PC kupowałem 2 lata temu - od tego czasu cena wzrosła o 3k Nic nie tanieje bo surowce i elementy składowe drożeją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.11.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 ciekawa jestem wyniku - obstawiam, że po 5 latach ceny spadną co najmniej o połowę Jasssne... Kraków przewróci światowy rynek pomp ciepła. Jeśli już ceny się zmienią, to w górę, bo jeśli do PC będą dopłaty i przymus wymiany źródła ciepła, to niektórzy zwęszą interes... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 25.11.2013 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 ciekawa jestem wyniku - obstawiam, że po 5 latach ceny spadną co najmniej o połowę To i hazard na mysli, ale biura bukmacherskie jeszcze nie mają takiej oferty, co te pompy robią z człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.11.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Nie badz "Party crasher" Nadzieji nie zabieraj jak juz w kolejce stoi. Ale mozliwe ze w 2023 kupi model z 2013 w cenie lodowki... Moze na to trzeba poczekac. Ceny beda pewnie rozne... Obraz konkurencji moze tez sie zmienic... Ale tak jak piszecie... Na razie jakis dramatycznych zmian cenowych nie ma od kilku lat Nawet jak by za darmo PCi rozdawali, to z kablami w podlodze moze sobie tylko postawic popatrzec. Chyba nikt na powaznie nie bierze przeciez propozycji zrywania wylewki w domach. Pofantazjowac mozna, ale sa granice.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.11.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Ceny beda pewnie rozne... Obraz konkurencji moze tez sie zmienic... Ja swoja PC rozbieralem i liczylem czesci skladowe - dla szarego kowalskiego jakby chcial ja sam polutowac - kosztowalaby ok 10k pln. Ja kupilem (oczywiscie gotowa z gwarancja etc) za 13,5k pln jakies 2, 2,5 roku temu wiec uwazam ze cena jak najbardziej OK. Na rynku jest tez sporo chinskich urzadzen - pompe gruntowke 6-13kW da sie kupic juz za 6-7k pln (w chinach wychodzi to jakies 3k pln max) i to teoretycznie z copelandem scrollowym Ja tam oczywiscie jestem bardzo sceptyczny w stosunku do chinskich wynalazkow ale nigdy takiej pompy od srodka nie widzialem, a z drugiej strony sama pompa jest tak prosta w konstrukcji ze w sumie jak jest oparta na copelandzie to moze nawet to troche podzialac To ze u nas sprezarka kosztuje w detalu 4k pln, nie znaczy ze w chinach tej samej w hurcie nie mozna dostac za np 1k pln Czas pokaze ale nie liczylbym ze w ciagu 5 lat ceny spadna 5-10-cio krotnie, dobrze bedzie jak nie wzrosna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.11.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Wy sie Panowie nie macie co martwic o ceny pomp w przyszlosci przeciez to Was nie dotyczy bo juz swoje macie.. Pewnie, ze nie. Ja tylko wyprowadzam z bledu Hipka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 26.11.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Pewnie, ze nie. Ja tylko wyprowadzam z bledu Hipka podaj PKB za 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 26.11.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Wy sie Panowie nie macie co martwic o ceny pomp w przyszlosci przeciez to Was nie dotyczy bo juz swoje macie.. no właśnie powinni się martwić, bo czas zycia Poco Cito dobiegnie końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.11.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 podaj PKB za 5 lat Wystarczy spojrzec na ceny sprzed 5 lat i obecne. Np. cennik ecopolu sprzed dokładnie 5 lat: http://web.archive.org/web/20081210095758/http://www.ecopol-system.pl/oferta/oferta.html Moja pompa: PSPC-09 9kW 11.940,00 zł (brutto: 14,6k) Cennik z dzisiaj: http://www.ecopol-system.pl/oferta/oferta.html Moja pompa: PSPC-09 8,6kW 13.440,00 zł (brutto: 16,5k) Trochę wcześniej przestrzeliłem - jest o ok. 2k brutto droższa niż 5 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 26.11.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Pewnie, ze nie. Ja tylko wyprowadzam z bledu Hipka a słyszałeś, że są już poczynione pewne starania dot. wymagań technicznych DZ i np materiałów, z jakich są wykonywane owe DZ w gruntówkach? polecam poczytać i porównać, z czego wykonano wasze, bo po kilku latach może być rewolucja w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 26.11.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) Wystarczy spojrzec na ceny sprzed 5 lat i obecne. Np. cennik ecopolu sprzed dokładnie 5 lat: http://web.archive.org/web/20081210095758/http://www.ecopol-system.pl/oferta/oferta.html Moja pompa: PSPC-09 9kW 11.940,00 zł (brutto: 14,6k) Cennik z dzisiaj: http://www.ecopol-system.pl/oferta/oferta.html Moja pompa: PSPC-09 8,6kW 13.440,00 zł (brutto: 16,5k) Trochę wcześniej przestrzeliłem - jest o ok. 2k brutto droższa niż 5 lat temu niech tanieje tysiączek rocznie, to za 5 lat jest w cenie... lodówki p.s. pamiętaj, ze coś kosztuje dokładnie tyle, ile klient chce za to zapłacic w danej chwili... dla was wiec jest to dziesiąt tys pln za system a dla mnie ma byc kilka tys pln Edytowane 26 Listopada 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.11.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 no właśnie powinni się martwić, bo czas zycia Poco Cito dobiegnie końca Rozumiem że jak zepsuje Ci się żarówka to wymieniasz całe auto? W mojej pompie jedyny element który może ulec zniszczeniu to sprężarka. Szacuje że popsuje się po 20-30 latach, po tym czasie wymienie ją za (obecne) ok. 4k pln. Czyli tyle ile pompa daje mi oszczędności w stosunku do prądu w ciągu jednego sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.11.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 niech tanieje tysiączek rocznie, to za 5 lat jest w cenie... lodówki Pokazuje, że nie tanieje tylko drożeje, a Ty swoje Z autem też się wstrzymujesz bo liczysz że BMW X6 za 10 lat będzie kosztował jak cinquecento ? p.s. przepłaciłes i to srogo, bo pyxisa 12kW czy jakos tak na gotowo była za 13500,- Ja za swoją zapłaciłem 13,5k bo z vatem 8% więc nic nie przepłaciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 26.11.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 a słyszałeś, że są już poczynione pewne starania dot. wymagań technicznych DZ i np materiałów, z jakich są wykonywane owe DZ w gruntówkach? polecam poczytać i porównać, z czego wykonano wasze, bo po kilku latach może być rewolucja w ogrodzie No a jakie będą? Nasze DZ są wykonane z dokładnie takiego samego materiału (PE) jak dziesiątki (jak nie setki) tysięcy kilometrów sieci wodociągowych. Jeżeli zabronią PE to uważaj bo rewolucja dotknie też Twojego przyłącza wodnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 26.11.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 No a jakie będą? Nasze DZ są wykonane z dokładnie takiego samego materiału (PE) jak dziesiątki (jak nie setki) tysięcy kilometrów sieci wodociągowych. Jeżeli zabronią PE to uważaj bo rewolucja dotknie też Twojego przyłącza wodnego w moim przyłączu wodnym nie pracuje glikol zapewne rozcieńczony wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts