Pyxis 27.11.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 pewnie kręci się pomiędzy 4500 a 5500pln... przecież i tak wszyscy jedziemy na tym samym... Widze, ze "porownan" ciag dalszy. Tym sie rozni wrobelek, ze ma jedna nozke bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.11.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 (edytowane) płacę za prąd prawie 60gr/kwh - zatem przy zużyciu en el wypada 900zł - czy ty przypadkiem za cały prąd rocznie nie płacisz 5kzł??? dobre dobre raczej zmieszcze się cały dom /rok 6000kwh w kominku doliczccie 1m3 no ale ja startuje w zawodach 24do25 na termometrze przeglądałem muratory z 2012 roku bardzo mi sie spodoała wypowiedz użytkownika kabli typu jestesmy b. zadowoleni z kabli koszty są ok utrzymujemy na korytarzach i sypialniach 18 w czesci dziennej nie oszczedzamy i mamy 21 PIOTRZE ciągle takie utrzymujecie temp w domu? Edytowane 27 Listopada 2013 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 27.11.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 no ale ja startuje w zawodach 24do25 na termometrze Trochę wydasz na leczenie rodziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.11.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 dzieki za infokoszty leczenia doliczamy do bytowego? mi jest za cieplo ale jeszcze są inni w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.11.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Trochę wydasz na leczenie rodziny. Nie ma to jak zdrowe 18*C? Tyle mam w garazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.11.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Nie ma to jak zdrowe 18*C? Tyle mam w garazu. Ja bym chciał mieć tyle w sypialni ale się coś nie da Skręcam i skręcam ten obwód od tygodnia codziennie i zjechałem do zaledwie 20stC W całym domu trzymam 22stC (metr nad poziomem posadzki) - więcej to duchota i masakra ale w sypialni gdzie śpimy lubimy znacznie chłodniej. Kiedyś spaliśmy u ciotki przy 16stC i to było najlepsze spanie w życiu - im chłodniej tym zdrowiej i lepiej ja się wysypiam. Tylko kołderke trzeba mieć ciepłą U mnie pewnie wentylacja mechaniczna "miesza" trochę i uśrednia temperatury w całym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.11.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 U mnie pewnie wentylacja mechaniczna "miesza" trochę i uśrednia temperatury w całym domu Dokladnie. Chyba w tym przyczyna. Ja mam WG i nawietrzaki mocniej optwarte w sypialniach.Duuuuuzy zakres regulacji. Urzymuje raczej w okolicy tuz ponizej 21*C. Tak sie przyzwyczailismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 27.11.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 (edytowane) Urzymuje raczej w okolicy tuz ponizej 21*C. Tak sie przyzwyczailismy. tak, tak - wiemy... 19.1stC no i ta masakryczna wilgotność - zrób cos z tym, bo w kącie boczniaka można hodować ... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=227164&d=1383083878 Edytowane 27 Listopada 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.11.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 tak, tak - wiemy... 19.1stC no i ta masakryczna wilgotność - zrób cos z tym, bo w kącie boczniaka można hodować ... Tu juz chyba nie ma jeleni ktorzy sie na Twoje zabawy PhotoShopem nabieraja. A tak na marginesie, to fote termonetru musialas miec ze swoich zasobow. "Rasowy" kablarz jak widac jestes ."Komfortowe" 19*C w domku i 60%RH. Pieczarkarnia. Wyjasnia sie skad te Twoje oszczedne 9k kWh na CO. Przy 22*C byloby 15k. Spadla bys chyba z "wozka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 27.11.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 a co to jest PhotoShop? jakiś sklep? co to za akwizycję tutaj uprawiasz ? jak już, to Poco Cito Shop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 27.11.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 a co to jest PhotoShop? jakiś sklep? co to za akwizycję tutaj uprawiasz ? To taki skepik z butami. Napisz do nich. Przysla Ci katalog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.11.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 (edytowane) Korzystając z okazji ze i tak tutaj sie juz rozmawia o wszystkim zapytam Was czy warto w moim przypadku zainwestowac w WM Z reku? Wszystko by mozna bylo (chyba) zamontowac nad stropem i moze tez wykorzystac went. grawitacyjną? troche wpadnie nam kaski to moze warto było by ja na taki cel przeznaczyc? musze przyznac ze wentylacja ktora mamy jest do niczego. :/ tak, myślę, ze taki Bartosz mógłby stać w centralnym miejscu salonu; czego, jak czego, ale prezencji nie można mu odmówić p.s. tylko nie nawywijaj, jak piczman Edytowane 28 Listopada 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 28.11.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 zaleZy ile ma kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.11.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Korzystając z okazji ze i tak tutaj sie juz rozmawia o wszystkim zapytam Was czy warto w moim przypadku zainwestowac w WM Z reku? Wszystko by mozna bylo (chyba) zamontowac nad stropem i moze tez wykorzystac went. grawitacyjną? troche wpadnie nam kaski to moze warto było by ja na taki cel przeznaczyc? musze przyznac ze wentylacja ktora mamy jest do niczego. :/ p.s. tylko nie nawywijaj, jak piczman u siebie (oberwany sufit) p.s. tylko nie nawywijaj, jak piczman u maluxa (patrz avatar) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 28.11.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 akurat piczman to nie tylko tak nawywijał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 28.11.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 tak przy okazji skoro o rekumoże warto żeby ggwc było sterowane sterownikiem od reku? muszę wyciągać z gniazdka ggwc gdy reku nie chodzi a jest mróz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.11.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 akurat piczman to nie tylko tak nawywijał kopuła tąpnęła, zanim ją zbudował? czy klasyczny błąd w sztuce ala HenoK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.11.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Nie wiem rozeslalem maile o wycene. od a do z musi mi to zrobic firma z uwagi na to ze popiertalam na wozku to sam nie zrobie Dom nie jest skomplikowany to podejrzewam ze nie jest to droga sprawa? malux Ci zrobi - teraz o WM już wie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 28.11.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 (edytowane) piekar nie słuchaj hipki-jestem amatorem,jak będziesz znał koszty to wtedy policzyć warto.chociaż przy kablach ja rozumiem szukanie oszczędności.więcej niż 2-3 tyś kwh nie zaoszczędzisz .pewnie nawet 2 tyś mbedzie ciężko zaoszczędzić ok przy reku jest świeże powietrze ale i bez reku spokojnie też tak może być.ja na 200% nie robiłbym reku drugi raz Edytowane 28 Listopada 2013 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.11.2013 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 piekar nie słuchaj hipki-jestem amatorem, tak samo, jak ci wcześniej wymienieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts