Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Moze nie tyle o oszczednosc bo tak naprawde zaczelismy dopiero mieszkac wiec nie wiemy jakie beda koszty ale w nie ktorych pokojach rano na szybach jest woda wiec wilgoc.. pieczarkami nie chce handlowac :D np teraz jest duzy wiatr to z wentylacji napiernicza ziab ze hej :p wiem ze mozna nawietrzniki zalozyc ale nie po to kupowalismy 3szybowe okna 7 komorowe zeby teraz je dziurawic :p

bo te drogie okna trzeba czasem otworzyć :)

chyba, ze kupiłes fixy :)

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

rozumiem twoje myślenie

ale reku nie jest cudowne

1/dziura w ścianie jest

2/z wilgocią sobie spokojnie inaczej poradzisz.

3/masz kzozę kup z 1m3 brykietu rocznie i spokojnie otwieraj okna -

ten 1m3 spokojnie starczy ci żeby zniwelować straty na braku reku.

ale wszystko zależy od ceny

nie ma nic zdrowszego niż poranne mrożne powietrze dla pościeli i całego domu

Moze nie tyle o oszczednosc bo tak naprawde zaczelismy dopiero mieszkac wiec nie wiemy jakie beda koszty ale w nie ktorych pokojach rano na szybach jest woda wiec wilgoc.. pieczarkami nie chce handlowac :D np teraz jest duzy wiatr to z wentylacji napiernicza ziab ze hej :p wiem ze mozna nawietrzniki zalozyc ale nie po to kupowalismy 3szybowe okna 7 komorowe zeby teraz je dziurawic :p

No to jak ma Ci dzialac WG, skoro masz szczelnie zamkniete okna? To jak bys zatopil w wylewce kable ale nie podlaczyl ich do zasilania. :D

Nie dosyc ze 3 kataly wentylacyjne na caly dom to jeszcze nikt nie wpusci do domu powietrza, bo to straty sa. Zagrzybisz sobie dom, to dopiero beda straty. Tego badziewia nie wytepisz malujac sciany na nowo.

No to jak ma Ci dzialac WG, skoro masz szczelnie zamkniete okna? To jak bys zatopil w wylewce kable ale nie podlaczyl ich do zasilania. :D

Nie dosyc ze 3 kataly wentylacyjne na caly dom to jeszcze nikt nie wpusci do domu powietrza, bo to straty sa. Zagrzybisz sobie dom, to dopiero beda straty. Tego badziewia nie wytepisz malujac sciany na nowo.

pyxis dobrze prawi, jak nigdy - ale to akurat wie z autopsji, bo przy 19stC i RH 58% to się wykrapla, aż miło

zresztą jak tylko zamieści swojego posta, to czuć stęchlizną jak ze starej piwnicy

Edytowane przez Hippek

Ja sie do tej pory jesem szczerze rozbawiony jak sobie przypomne Twoje "laszenie sie" w watku gdzie rzadzi "malpa z brzytwa" i jak Cie zgrabnie z niego spuscili. Malo sie nie poplakalas. Uuuu..... ;)

dalej widnieję na głownej, wiec chyba nie spuscili.

po prostu mam co robić i nie szlajam się po forum w poszukiwaniu kolegow.

a dawno nie bylam, wiec zajrzę, czy watek jeszcze zyje, bo twoja i proffessorre obecnosc powoduje zawsze to samo… annihilację

Zle widzisz... Jak na "experta"

O, ty tez sie o moje finanse martwisz...

Spoko... Daje rade... Energa swoje 855.50:- dzis dostala... Beda punkty

Payback :D

[ATTACH=CONFIG]227335[/ATTACH]

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=227335&d=1385667903

możecie się onanizować :) faktura za okres letni:

p.s. dla wszystkich krętaczy vide pyxis, pumpareiro i R$K przyspieszony kurs liczenia ceny kWh:

1512,84pln/2938kWh = 0,51pln brutto za kWh

średnie zużycie na życie + CWU na miesiąc to 500kWh

p.s.2 dla myślących: jak połączycie to z danymi w stopce, to macie pełen obraz zużycia Hipciowego domeczku.

p.s.3. Pyxis, dla myślących, nie dla Ciebie :p

Edytowane przez Hippek

[ATTACH=CONFIG]227335[/ATTACH]

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=227335&d=1385667903

możecie się onanizować :) faktura za okres letni:

p.s. dla wszystkich krętaczy vide pyxis, pumpareiro i R$K przyspieszony kurs liczenia ceny kWh:

1512,84pln/2938kWh = 0,51pln brutto za kWh

średnie zużycie na życie + CWU na miesiąc to 500kWh

p.s.2 dla myślących: jak połączycie to z danymi w stopce, to macie pełen obraz zużycia Hipciowego domeczku.

p.s.3. Pyxis, dla myślących, nie dla Ciebie :p

Czy już grzejesz? Bo w listopadzie ciężko osiagnąć 22 st z niezałączonych kabli. Coś kręcisz z tym zużyciem. Wg tego rachunku na cwu i bytowy bliżej do 400 jak 500.

Normalni ludzie aby osiagnąc 22 w domu grzeją od końca września i nawet u ciebie to co najmniej z 500kWh już poszło na CO. (do 13listopada)

12x400= 4800

13000-4800=8200

To taki ciepły ten twój domek to niejest. Umnie z balkonami, oknami dachowymi i kilkoma niedokończonymi sprawami wychodzi podobnie, albo PC ma COP średni ponad 4 w co watpię. Jak wszystko dokończę mogę smiało przechodzić na prąd. Gorzej z cwu bo tu raczej nic nie mogę zrobić a to prawie tyle co u ciebie CWU i bytowy razem.

No to teraz mam pełny obraz zużycia H....wego domku.

Edit: domeczku

Edytowane przez mar1173

Czy już grzejesz? Bo w listopadzie ciężko osiagnąć 22 st z niezałączonych kabli. Coś kręcisz z tym zużyciem. Wg tego rachunku na cwu i bytowy bliżej do 400 jak 500.

Normalni ludzie aby osiagnąc 22 w domu grzeją od końca września i nawet u ciebie to co najmniej z 500kWh już poszło na CO. (do 13listopada)

Ona utrzymuje w domu "komfortowe" 19*C. Byl termometr pokazany.

Normalni ludzie to tutaj zdecydowanie nie jest grupa docelowa do porownan. :)

No to teraz mam pełny obraz zużycia H....wego domku.

To sie pisze przez "ch". ;)