Hippek 28.11.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Moze nie tyle o oszczednosc bo tak naprawde zaczelismy dopiero mieszkac wiec nie wiemy jakie beda koszty ale w nie ktorych pokojach rano na szybach jest woda wiec wilgoc.. pieczarkami nie chce handlowac np teraz jest duzy wiatr to z wentylacji napiernicza ziab ze hej wiem ze mozna nawietrzniki zalozyc ale nie po to kupowalismy 3szybowe okna 7 komorowe zeby teraz je dziurawic bo te drogie okna trzeba czasem otworzyć chyba, ze kupiłes fixy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 28.11.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 rozumiem twoje myślenieale reku nie jest cudowne1/dziura w ścianie jest2/z wilgocią sobie spokojnie inaczej poradzisz.3/masz kzozę kup z 1m3 brykietu rocznie i spokojnie otwieraj okna -ten 1m3 spokojnie starczy ci żeby zniwelować straty na braku reku.ale wszystko zależy od ceny nie ma nic zdrowszego niż poranne mrożne powietrze dla pościeli i całego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 28.11.2013 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Moze nie tyle o oszczednosc bo tak naprawde zaczelismy dopiero mieszkac wiec nie wiemy jakie beda koszty ale w nie ktorych pokojach rano na szybach jest woda wiec wilgoc.. pieczarkami nie chce handlowac np teraz jest duzy wiatr to z wentylacji napiernicza ziab ze hej wiem ze mozna nawietrzniki zalozyc ale nie po to kupowalismy 3szybowe okna 7 komorowe zeby teraz je dziurawic No to jak ma Ci dzialac WG, skoro masz szczelnie zamkniete okna? To jak bys zatopil w wylewce kable ale nie podlaczyl ich do zasilania. Nie dosyc ze 3 kataly wentylacyjne na caly dom to jeszcze nikt nie wpusci do domu powietrza, bo to straty sa. Zagrzybisz sobie dom, to dopiero beda straty. Tego badziewia nie wytepisz malujac sciany na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.11.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 (edytowane) No to jak ma Ci dzialac WG, skoro masz szczelnie zamkniete okna? To jak bys zatopil w wylewce kable ale nie podlaczyl ich do zasilania. Nie dosyc ze 3 kataly wentylacyjne na caly dom to jeszcze nikt nie wpusci do domu powietrza, bo to straty sa. Zagrzybisz sobie dom, to dopiero beda straty. Tego badziewia nie wytepisz malujac sciany na nowo. pyxis dobrze prawi, jak nigdy - ale to akurat wie z autopsji, bo przy 19stC i RH 58% to się wykrapla, aż miło zresztą jak tylko zamieści swojego posta, to czuć stęchlizną jak ze starej piwnicy Edytowane 28 Listopada 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 28.11.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 zresztą jak tylko zamieści swojego posta, to czuć stęchlizną jak ze starej piwnicy A kiedy uruchamiasz ogrzewanie u siebie w tym sezonie. Jakie sa plany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.11.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 widze, ze sie łasisz - pewnie chcesz pożyczyć pieniądze:-) zły adres, bo ja nie mam, bo drogo płacę za ogrzewanie… sugeruję jakiegoś pompiarza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 28.11.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 widze, ze sie łasisz Ja sie do tej pory jesem szczerze rozbawiony jak sobie przypomne Twoje "laszenie sie" w watku gdzie rzadzi "malpa z brzytwa" i jak Cie zgrabnie z niego spuscili. Malo sie nie poplakalas. Uuuu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.11.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Ja sie do tej pory jesem szczerze rozbawiony jak sobie przypomne Twoje "laszenie sie" w watku gdzie rzadzi "malpa z brzytwa" i jak Cie zgrabnie z niego spuscili. Malo sie nie poplakalas. Uuuu..... dalej widnieję na głownej, wiec chyba nie spuscili. po prostu mam co robić i nie szlajam się po forum w poszukiwaniu kolegow. a dawno nie bylam, wiec zajrzę, czy watek jeszcze zyje, bo twoja i proffessorre obecnosc powoduje zawsze to samo… annihilację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 28.11.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 po prostu mam co robić i nie szlajam się po forum w poszukiwaniu kolegow. Taaa... "renderujesz" zapewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 28.11.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 COP=2 gwarantowany. Zapytaj Hipokrytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.11.2013 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 COP=2 gwarantowany. Zapytaj Hipokrytki. piękny dyskuss o dniach slonecznych i krzywej grzewczej… . juz wiem, co cie laczy z proffessorre - obaj macie 19stC w lazience… p.s. renderuje karta graficzna, matołku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 28.11.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 p.s. renderuje karta graficzna, matołku Taaa.... Po 22giej podloga bedzie "renderowala". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.11.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 (edytowane) Zle widzisz... Jak na "experta" O, ty tez sie o moje finanse martwisz... Spoko... Daje rade... Energa swoje 855.50:- dzis dostala... Beda punkty Payback u mnie nadpłata 200pln Edytowane 28 Listopada 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.11.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Taaa.... Po 22giej podloga bedzie "renderowala". nie będzie, bo komp zagrzeje pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.11.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 (edytowane) Zle widzisz... Jak na "experta" O, ty tez sie o moje finanse martwisz... Spoko... Daje rade... Energa swoje 855.50:- dzis dostala... Beda punkty Payback [ATTACH=CONFIG]227335[/ATTACH] http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=227335&d=1385667903 możecie się onanizować faktura za okres letni: p.s. dla wszystkich krętaczy vide pyxis, pumpareiro i R$K przyspieszony kurs liczenia ceny kWh: 1512,84pln/2938kWh = 0,51pln brutto za kWh średnie zużycie na życie + CWU na miesiąc to 500kWh p.s.2 dla myślących: jak połączycie to z danymi w stopce, to macie pełen obraz zużycia Hipciowego domeczku. p.s.3. Pyxis, dla myślących, nie dla Ciebie Edytowane 28 Listopada 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.11.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Slyszalas o rozliczeniach zeczywistych? a ty słyszałeś? to, co powyżej, to rzeczywiste zużycie; prognozy, jak widzisz, były zawyżone ale po co ja to piszę, skoro i tak tego nie pojmiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 28.11.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 p.s. dla wszystkich krętaczy W tym temacie mogla bys prowadzic profesjonalne szkolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 28.11.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 to, co powyżej, to rzeczywiste zużycie; prognozy, jak widzisz, były zawyżone Przy zuzyciu miesiecznym z tej FV to chyba losujecie w ktorym miesiacu zuzywacie na cele bytowe a w ktorym na CWU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 28.11.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]227335[/ATTACH] http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=227335&d=1385667903 możecie się onanizować faktura za okres letni: p.s. dla wszystkich krętaczy vide pyxis, pumpareiro i R$K przyspieszony kurs liczenia ceny kWh: 1512,84pln/2938kWh = 0,51pln brutto za kWh średnie zużycie na życie + CWU na miesiąc to 500kWh p.s.2 dla myślących: jak połączycie to z danymi w stopce, to macie pełen obraz zużycia Hipciowego domeczku. p.s.3. Pyxis, dla myślących, nie dla Ciebie Czy już grzejesz? Bo w listopadzie ciężko osiagnąć 22 st z niezałączonych kabli. Coś kręcisz z tym zużyciem. Wg tego rachunku na cwu i bytowy bliżej do 400 jak 500. Normalni ludzie aby osiagnąc 22 w domu grzeją od końca września i nawet u ciebie to co najmniej z 500kWh już poszło na CO. (do 13listopada) 12x400= 4800 13000-4800=8200 To taki ciepły ten twój domek to niejest. Umnie z balkonami, oknami dachowymi i kilkoma niedokończonymi sprawami wychodzi podobnie, albo PC ma COP średni ponad 4 w co watpię. Jak wszystko dokończę mogę smiało przechodzić na prąd. Gorzej z cwu bo tu raczej nic nie mogę zrobić a to prawie tyle co u ciebie CWU i bytowy razem. No to teraz mam pełny obraz zużycia H....wego domku. Edit: domeczku Edytowane 28 Listopada 2013 przez mar1173 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 28.11.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Czy już grzejesz? Bo w listopadzie ciężko osiagnąć 22 st z niezałączonych kabli. Coś kręcisz z tym zużyciem. Wg tego rachunku na cwu i bytowy bliżej do 400 jak 500. Normalni ludzie aby osiagnąc 22 w domu grzeją od końca września i nawet u ciebie to co najmniej z 500kWh już poszło na CO. (do 13listopada) Ona utrzymuje w domu "komfortowe" 19*C. Byl termometr pokazany. Normalni ludzie to tutaj zdecydowanie nie jest grupa docelowa do porownan. No to teraz mam pełny obraz zużycia H....wego domku. To sie pisze przez "ch". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts