Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy już grzejesz? Bo w listopadzie ciężko osiagnąć 22 st z niezałączonych kabli. Coś kręcisz z tym zużyciem. Wg tego rachunku na cwu i bytowy bliżej do 400 jak 500.

Normalni ludzie aby osiagnąc 22 w domu grzeją od końca września i nawet u ciebie to co najmniej z 500kWh już poszło na CO. (do 13listopada)

12x400= 4800

13000-4800=8200

To taki ciepły ten twój domek to niejest. Umnie z balkonami, oknami dachowymi i kilkoma niedokończonymi sprawami wychodzi podobnie, albo PC ma COP średni ponad 4 w co watpię. Jak wszystko dokończę mogę smiało przechodzić na prąd. Gorzej z cwu bo tu raczej nic nie mobe zrobić a to prawie tyle co u ciebie CWU i bytowy razem.

No to teraz mam pełny obraz zużycia H....wego domku.

grzeje od 15.09 pisalam;

nie pisalam, ze mam najcieplejszy dom na forum:-)

dachowych mam 5 szt:-)

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy już grzejesz? Bo w listopadzie ciężko osiagnąć 22 st z niezałączonych kabli. Coś kręcisz z tym zużyciem. Wg tego rachunku na cwu i bytowy bliżej do 400 jak 500.

Normalni ludzie aby osiagnąc 22 w domu grzeją od końca września i nawet u ciebie to co najmniej z 500kWh już poszło na CO. (do 13listopada)

12x400= 4800

13000-4800=8200

To taki ciepły ten twój domek to niejest. Umnie z balkonami, oknami dachowymi i kilkoma niedokończonymi sprawami wychodzi podobnie, albo PC ma COP średni ponad 4 w co watpię. Jak wszystko dokończę mogę smiało przechodzić na prąd. Gorzej z cwu bo tu raczej nic nie mogę zrobić a to prawie tyle co u ciebie CWU i bytowy razem.

No to teraz mam pełny obraz zużycia H....wego domku.

Edit: domeczku

no jak to? watpisz w swoj COP rowny 4? bo pyxis nic a nic :-)

pokazesz jakas fakturke, czy jak na pompiarza przystalo, podarles ja zaraz po otrzymaniu?

no jak to? watpisz w swoj COP rowny 4? bo pyxis nic a nic :-)

pokazesz jakas fakturke, czy jak na pompiarza przystalo, podarles ja zaraz po otrzymaniu?

Nigdy takiego nie brałem pod uwagę.

Jeśli ma to poprawić twoje zdrowie psychiczne to nie omieszkam to zrobić jak tylko dostanę najświeższą- odczyt był gdzieś około 24.11 tak że już nie długo. Zresztą ja podaję zużycie na bieżaco. Za okres 14.11.2012-24.11.2013 wyszło - 7181 kWh, 2213/4968. Kwota za całość jak będzie faktura.

wszyscy wiemy :) Poco Cito sie w taniej nie wyrabia, 2 routery - jeden nadaje a drugi odbiera, no i ten nieszczęsny saloon :)

"Wiecie"? Pies Ci zdechl, ze kumpli szukasz? ;)

wtopa roku :)

Wtopa roku to dla mnie jeszcze dlugo bedzie ten tekst napisany przez bardzo "inteligentna" osobe z tego forum. :D

http://szkut.com/dom/t/ChamskaHipka.jpg

Nigdy takiego nie brałem pod uwagę.

Jeśli ma to poprawić twoje zdrowie psychiczne to nie omieszkam to zrobić jak tylko dostanę najświeższą- odczyt był gdzieś około 24.11 tak że już nie długo. Zresztą ja podaję zużycie na bieżaco. Za okres 14.11.2012-24.11.2013 wyszło - 7181 kWh, 2213/4968. Kwota za całość jak będzie faktura.

to w zupełności mnie zadowala :)

Za okres 14.11.2012-24.11.2013 wyszło - 7181 kWh

resztę sobie doliczę

moje zdrowie psychiczne ma się świetnie, czytaja nas tez inni prócz pyxisa i pumpareiro, także to bardziej pod nich, bo ani ja nie zbiednieję od Twojego zuzycia, ani Ty sie nie wzbogacisz od mojego;

tylko zaraz, zaraz... liczac po kubaturze:

435m3 vs 410m3 = przyjmijmy 1 (bład 5%) a więc prawie zbliżone ( u mnie jest klatka schodowa + skosy)

i patrzac po zuzyciu całego domu (zakładam, że pachniesz, jak ja a nie, jak poranny tramwaj)

13kkWh vs 7kkWh = 1,85 - przyjmijmy 2:) niech spalę i 14kkWh - moja strata

------------------------------------------------------

popatrz, jaśku... znowu mi wyszło 2....

to normalnie zaczyna być nudne!

p.s. jesli za cala instalkę dałeś 30kpln, to zrownamy się po 10 latkach, czyli wtedy, kiedy ja bedę stała w kolejce po swoją pierwszą Poco Cito - oczywiscie w cenie lodówki :)

za mną kolejkę zajął pumpareiro a za nim pyxis - czyli stoisz za pyxisem

Edytowane przez Hippek

Patrzac na Ciebie, to nie ma ani z kim ani o czym merytorycznie. :)

ja Ciebie też

a propos tego:

Jednak dalej cos jest na rzeczy. Czesto pojawia sie komunikt "Database Error".

przeskocz z dwóch routerów na jeden, który odbiera i nadaje :)

wtedy wszystko bangla, jak należy :)

Edytowane przez Hippek

PS. Moja P\P teraz chce 600W... ;) + swieczki i TV oczywiscie aby bylo +22*C

no to Cię zmartwię, ale na zewnatrz jest +3stC i wieje, a nic nie pyknęło od 22giej, prócz łazienki, gdzie się właśnie udaję:)

no ale tam trzymam 23stC

dobranoc

p.s. skłamałam - pewnie bojler pyknął, ale jego nie słyszę, bo jest za łazienką