Pyxis 28.11.2013 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 no ale tam trzymam 23stC No to jak otwierasz drzwi do lazienki, to chyba sie wilgoc od razu wykrapla. Ogromne roznice temperatur masz w norce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.11.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 (edytowane) No to jak otwierasz drzwi do lazienki, to chyba sie wilgoc od razu wykrapla. Ogromne roznice temperatur masz w norce. u mnie nie a u Ciebie? wszędzie masz 19stC więc temperatura w miarę stała; za to bedziesz żył 120 lat ale wcześniej popracuj nad wilgotnością, bo pod 60% to trochę dużo jednak idę pod prysznic, co i Tobie polecam, tylko wez polar, zebyś się nie przeziebił po myciu Edytowane 28 Listopada 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 28.11.2013 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 u mnie nie a u Ciebie? A czyj termometr wstawilas? Przeciez nie moj. Ty pewnie nawet nie wiesz, ze termometr potrafi wyswietlic z przodu "2" i pomierzyc wiecej niz 19*C. Coz, kablowy "komfort" jest naprawde zdrowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.11.2013 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 A czyj termometr wstawilas? Przeciez nie moj. Ty pewnie nawet nie wiesz, ze termometr potrafi wyswietlic z przodu "2" i pomierzyc wiecej niz 19*C. Coz, kablowy "komfort" jest naprawde zdrowy. n ie chce mi sie wstawac i pyknac foty auratona nie mam termometru wewnątrz - odczytuję ze sterowników W KAŻDYM Z POMIESZCZEŃ, chociaż w sumie nudy - raz 22, raz 23stC ciekawe, czy auratony wyswietlają jedynkę z przodu - bo jak nie, to u Ciebie byłby kompletnie bezuzyteczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 28.11.2013 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 n ie chce mi sie wstawac i pyknac foty auratona No jasne, ze Ci sie nie chce. Za duzo roboty w "szopie", zeby skorygowac rzeczywistosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 28.11.2013 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 No jasne, ze Ci sie nie chce. Za duzo roboty w "szopie", zeby skorygowac rzeczywistosc. jakiej szopie? ja mam całkiem przytulny domek a to, jak nazywają Twój, mnie nie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 28.11.2013 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 jakiej szopie? ja mam całkiem przytulny domek Jak bierze 13k kWh/rok przy 120m2 to chyba jest bez szyb w oknach. Trudno nazwac taki dom "przytulnym". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 28.11.2013 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Teraz jestes zlosliwy.... kWh nie wplywaja ns przytulnosc.. Chyba ze portfela Ale szyby w oknach juz ten wplyw maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 28.11.2013 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 No to jak otwierasz drzwi do lazienki, to chyba sie wilgoc od razu wykrapla. idę pod prysznic, co i Tobie polecam, tylko wez polar, zebyś się nie przeziebił po myciu ... hehe, rozwalacie mnie czasami a wiecie, że podobno kto się czubi ten się lubi? uważajcie, uważajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 29.11.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 ... hehe, rozwalacie mnie czasami a wiecie, że podobno kto się czubi ten się lubi? uważajcie, uważajcie ja pyxisa lubię, ale tylko wtedy, jak nic nie pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 29.11.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 chciałbym zwrócić uwagę na zuzycie podane przez KONRADA W SWOIM DZIENNIKU- może być zadowolony z nich.koszt co bardzo dobrycwu wręcz fenomenalny.chciałbym się dopytać dlaczego przy kablach choć zużycie na grzanie jest ok to pozostałe jakieś takie bycze.DLA przykładu Konrad 23.08-22.10.2013 czyli w okresie w którym symbolicznie grzał swój dom zużył 1100 kwh.NA CWU ZUŻYŁ według jego danych 333kwh przez 2 miesiące [ale wiadomo że mniej bo woda jednak będzie chłodniejsza na wejściu do domu zimą] a te 333kwh/2miesiące to średnia z roku.u mnie w tym okresie wyszło 723 kwh- tylko że to są 2 domy[fakt że nie grzałem co] doliczmy z 50 -100kwh =to i tak mi wyjddzie 823 kwh no ale na 2 domyjeden z tych domów to w standardzie beko agd najtansze ,zamrażara na 2 teściowe , kosiarki na 40 arowych działkach i takie tam.o co tu chodzi?HIPKA też jakoś z tymi 13 tyś kwh też nie wygląda aż nadto ponętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 29.11.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 chciałbym zwrócić uwagę na zuzycie podane przez KONRADA W SWOIM DZIENNIKU- może być zadowolony z nich. koszt co bardzo dobry cwu wręcz fenomenalny. chciałbym się dopytać dlaczego przy kablach choć zużycie na grzanie jest ok to pozostałe jakieś takie bycze. DLA przykładu Konrad 23.08-22.10.2013 czyli w okresie w którym symbolicznie grzał swój dom zużył 1100 kwh. NA CWU ZUŻYŁ według jego danych 333kwh przez 2 miesiące [ale wiadomo że mniej bo woda jednak będzie chłodniejsza na wejściu do domu zimą] a te 333kwh/2miesiące to średnia z roku. u mnie w tym okresie wyszło 723 kwh- tylko że to są 2 domy[fakt że nie grzałem co] doliczmy z 50 -100kwh =to i tak mi wyjddzie 823 kwh no ale na 2 domy jeden z tych domów to w standardzie beko agd najtansze ,zamrażara na 2 teściowe , kosiarki na 40 arowych działkach i takie tam. o co tu chodzi? HIPKA też jakoś z tymi 13 tyś kwh też nie wygląda aż nadto ponętnie Malux pisz troche dokładniej, R&K zuzył na ogrzewanie od początku sezonu grzewczego do 21.11.2013 395 kWh, z podanych przez Ciebie liczb nijak to nie wynika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.11.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 chciałbym zwrócić uwagę na zuzycie podane przez KONRADA W SWOIM DZIENNIKU- może być zadowolony z nich. koszt co bardzo dobry cwu wręcz fenomenalny. Takich porownan i zachwytow przy CWU to ja bym staral sie unikac, bo fenomenalny koszt CWU przy grzaniu pradem moze oznaczac, ze ktos sie po prostu rzadko albo "fenomenalnie" krotko myje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.11.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Takich porownan i zachwytow przy CWU to ja bym staral sie unikac, bo fenomenalny koszt CWU przy grzaniu pradem moze oznaczac, ze ktos sie po prostu rzadko albo "fenomenalnie" krotko myje. Nie znasz się,grzałka w bojlerze jest energooszczędna klasy AAA+ Podobnie jak kable... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 29.11.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Nie znasz się,grzałka w bojlerze jest energooszczędna klasy AAA+ Podobnie jak kable... pokaz foto licznika, bo dawno nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 29.11.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 chciałbym zwrócić uwagę na zuzycie podane przez KONRADA W SWOIM DZIENNIKU- może być zadowolony z nich. koszt co bardzo dobry cwu wręcz fenomenalny. proponuję zgłosic do redakcji - moze artykuł powstanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 29.11.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 DLA przykładu Konrad 23.08-22.10.2013 czyli w okresie w którym symbolicznie grzał swój dom zużył 1100 kwh. czy to jest mało? na wrzesień i połowę października? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 29.11.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 ASOLT JA ZWRACAM uwagę na miesiące prawie bez grzaniai już wtedy jakoś tak wychodzi dla mnie b.dużo zważywszy na to że na cwu idzie miesięcznie w tym domu 170 kwh/m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 29.11.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 ASOLT JA ZWRACAM uwagę na miesiące prawie bez grzania i już wtedy jakoś tak wychodzi dla mnie b.dużo zważywszy na to że na cwu idzie miesięcznie w tym domu 170 kwh/m akurat w TYm domu od poczatku dzieją się różne rzeczy juz na etapie liczenia OZC coś nie banglało i tak zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 29.11.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 ASOLT JA ZWRACAM uwagę na miesiące prawie bez grzania i już wtedy jakoś tak wychodzi dla mnie b.dużo zważywszy na to że na cwu idzie miesięcznie w tym domu 170 kwh/m Ale skąd 1100 na samo grzanie, Konrad w dzienniku nie podawał takiej wartosci. Fakt było ciepło, ale inni tez tak mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts