Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to jak otwierasz drzwi do lazienki, to chyba sie wilgoc od razu wykrapla. Ogromne roznice temperatur masz w norce.

u mnie nie a u Ciebie?

wszędzie masz 19stC :p więc temperatura w miarę stała;

za to bedziesz żył 120 lat :) ale wcześniej popracuj nad wilgotnością, bo pod 60% to trochę dużo jednak

idę pod prysznic, co i Tobie polecam, tylko wez polar, zebyś się nie przeziebił po myciu

Edytowane przez Hippek

A czyj termometr wstawilas? Przeciez nie moj. :)

Ty pewnie nawet nie wiesz, ze termometr potrafi wyswietlic z przodu "2" i pomierzyc wiecej niz 19*C. Coz, kablowy "komfort" jest naprawde zdrowy.:p

n ie chce mi sie wstawac i pyknac foty auratona :)

nie mam termometru wewnątrz - odczytuję ze sterowników W KAŻDYM Z POMIESZCZEŃ, chociaż w sumie nudy - raz 22, raz 23stC

ciekawe, czy auratony wyswietlają jedynkę z przodu - bo jak nie, to u Ciebie byłby kompletnie bezuzyteczny...

chciałbym zwrócić uwagę na zuzycie podane przez KONRADA W SWOIM DZIENNIKU- może być zadowolony z nich.

koszt co bardzo dobry

cwu wręcz fenomenalny.

chciałbym się dopytać dlaczego przy kablach choć zużycie na grzanie jest ok to pozostałe jakieś takie bycze.

DLA przykładu Konrad 23.08-22.10.2013 czyli w okresie w którym symbolicznie grzał swój dom zużył 1100 kwh.

NA CWU ZUŻYŁ według jego danych 333kwh przez 2 miesiące [ale wiadomo że mniej bo woda jednak będzie chłodniejsza na wejściu do domu zimą] a te 333kwh/2miesiące to średnia z roku.

u mnie w tym okresie wyszło 723 kwh- tylko że to są 2 domy[fakt że nie grzałem co] doliczmy z 50 -100kwh =to i tak mi wyjddzie 823 kwh no ale na 2 domy

jeden z tych domów to w standardzie beko agd najtansze ,zamrażara na 2 teściowe , kosiarki na 40 arowych działkach i takie tam.

o co tu chodzi?

HIPKA też jakoś z tymi 13 tyś kwh też nie wygląda aż nadto ponętnie

chciałbym zwrócić uwagę na zuzycie podane przez KONRADA W SWOIM DZIENNIKU- może być zadowolony z nich.

koszt co bardzo dobry

cwu wręcz fenomenalny.

chciałbym się dopytać dlaczego przy kablach choć zużycie na grzanie jest ok to pozostałe jakieś takie bycze.

DLA przykładu Konrad 23.08-22.10.2013 czyli w okresie w którym symbolicznie grzał swój dom zużył 1100 kwh.

NA CWU ZUŻYŁ według jego danych 333kwh przez 2 miesiące [ale wiadomo że mniej bo woda jednak będzie chłodniejsza na wejściu do domu zimą] a te 333kwh/2miesiące to średnia z roku.

u mnie w tym okresie wyszło 723 kwh- tylko że to są 2 domy[fakt że nie grzałem co] doliczmy z 50 -100kwh =to i tak mi wyjddzie 823 kwh no ale na 2 domy

jeden z tych domów to w standardzie beko agd najtansze ,zamrażara na 2 teściowe , kosiarki na 40 arowych działkach i takie tam.

o co tu chodzi?

HIPKA też jakoś z tymi 13 tyś kwh też nie wygląda aż nadto ponętnie

Malux pisz troche dokładniej, R&K zuzył na ogrzewanie od początku sezonu grzewczego do 21.11.2013 395 kWh, z podanych przez Ciebie liczb nijak to nie wynika

koszt co bardzo dobry

cwu wręcz fenomenalny.

Takich porownan i zachwytow przy CWU to ja bym staral sie unikac, bo fenomenalny koszt CWU przy grzaniu pradem moze oznaczac, ze ktos sie po prostu rzadko albo "fenomenalnie" krotko myje.

Gość Arturo72
Takich porownan i zachwytow przy CWU to ja bym staral sie unikac, bo fenomenalny koszt CWU przy grzaniu pradem moze oznaczac, ze ktos sie po prostu rzadko albo "fenomenalnie" krotko myje.

Nie znasz się,grzałka w bojlerze jest energooszczędna klasy AAA+ ;)

Podobnie jak kable...

ASOLT JA ZWRACAM uwagę na miesiące prawie bez grzania

i już wtedy jakoś tak wychodzi

dla mnie b.dużo zważywszy na to że na cwu idzie miesięcznie w tym domu 170 kwh/m

Ale skąd 1100 na samo grzanie, Konrad w dzienniku nie podawał takiej wartosci. Fakt było ciepło, ale inni tez tak mieli.