Hippek 29.11.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 To czy nie odszczekasz czy tez odszczekasz mnie nie interesuje, TB ma fobie na punkcie ozc i kotłowni, Ty masz na punkcie faktur, nauka wymienia bardzo duzo róznych fobii, te kolejne to nowy materiał dla naukowców. Komu wykonuje obliczenia to wyłacznie moja sprawa, Ty nie masz nic do tego. masz najprawdopodobniej bardzo stary komputer z procesorem intela i to on źle liczy; bo przecież niemożliwym jest, zeby asolt się mylił tutaj masz opis problemu w pewnym zamorskim języku... p.s. nie wiem, czy na Twoim sprzęcie HenoK nie liczył budowlanemu odkształceń płyty - o ile w ogóle je liczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 29.11.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Sa tez dane wielu uzytkownikow... bo aby uzyc twojej analogii... sa kraje gdzie PC sa bardziej powrzechne... i podejscie troszke inne.... Wygooglujesz sobie... i sprawdzisz a nie bedziesz pajacowac z COP domowym 2, i fakturkami .... masz w tym języku, w którym się motasz identycznie, jak w pozostałych kwestiach http://www.viessmann.pl/pl/dom-jednorodzinny/Ogrzewanie/pompy-ciepla/wizualizacja.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.11.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 to bardzo proste: u mnie cały rok kosztuje 6,5kpln a u Ciebie 3,3kpln podziel jedno przez drugie i masz sprawność Twojego domu względem mojego, która oscyluje w okolicach 2... Uwglednij wpolczynnik "pipania sie w szczype" dla kablary = zycie a la amisze i 19*C w domu. Pomijam juz taki drobny parametr jak dom, bo to "nieistotne" w porownywaniu. "Wrobelek tym sie rozni, ze ma jedna nozke bardziej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 29.11.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Uwglednij wpolczynnik "pipania sie w szczype" dla kablary = zycie a la amisze i 19*C w domu. Pomijam juz taki drobny parametr jak dom, bo to "nieistotne" w porownywaniu. "Wrobelek tym sie rozni, ze ma jedna nozke bardziej". ja mam bardziej - 22stC p.s. a czyj to salon - przypomnij, proszę http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=227470&d=1383345906 [ATTACH=CONFIG]227470[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.11.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 ogladałes Wielkiego Szu? tam jest taki moment, gdzie Nowicki wygłasza taka kwestię: Całe życie uczyłem swoje dłonie nieporadności... Ze niby wiesz o co biega, ale palisz glupa dla sportu? Hehe....to Twoja oskarowa rola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 29.11.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 masz w tym języku, w którym się motasz identycznie, jak w pozostałych kwestiach QUOTE] masz http://www.varmepumpsforum.com google ci moze przetlumaczy... a z jezykami to chyba ty masz problem.... z tego co mozna bylo zobaczyc.... taki cool slang... niby, a srednio wychodzi... Jakas fakturke zapodac aby Ci wieczor umilic... nie poplamisz sie.... tutaj bywam ale tam Ecopolu i innego badziewia nikt nie montuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.11.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 p.s. a czyj to salon - przypomnij, proszę Wazne czyj termometr. Przeciez z neta go nie sciagnelas, tylko z wlasnej foty przekleilas. Nie zalapalas, ze sie podlozylas.. Jak widac ostre pipanie w szczype z temperaturka uskuteczniasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 29.11.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Ze niby wiesz o co biega, ale palisz glupa dla sportu? Hehe....to Twoja oskarowa rola. bo trochę was lubię, papraki... [ATTACH=CONFIG]227471[/ATTACH] http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=227471&d=1380830754 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.11.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 bo trochę was lubię, papraki... To przestan nas lubiec, bo robienie z siebie idiotki jest zalosne. No chyba, ze to nie aktorstwo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 29.11.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Tp przestan nas lubiec, bo robienie z siebie idiotki jest zalosne. No chyba, ze to nie aktorstwo.... wy lubicie idiotki, pyxis zaniedbujesz własną żonę, byleby napisać na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.11.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 wy lubicie idiotki, pyxis Czy ja Cie lubie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 29.11.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 bo trochę was lubię, papraki... QUOTE] oooo.... albo pijesz albo sie poklocilas z partnerka... nie trafiłeś jutro idę do pracy, więc nie moge sobie pozwolić zaczynam zbierać na pompę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 29.11.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Czy ja Cie lubie? ... i tak nie masz szans, bo masz za słabą pompkę... idę na kolację, bo tania taryfa, to i herbatkę nastawię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.11.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 nie trafiłeś jutro idę do pracy, więc nie moge sobie pozwolić Alkohol zaburza procesy myslowo-poznawcze, wiec spokojnie mozesz sobie bez szkody pozwolic na chlansko. Nie wplynie to na prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 29.11.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Alkohol zaburza procesy myslowo-poznawcze, wiec spokojnie mozesz sobie bez szkody pozwolic na chlansko. Nie wplynie to na prace. jadę samochodem. to nie Strzegom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 29.11.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Uwglednij wpolczynnik "pipania sie w szczype" dla kablary = zycie a la amisze i 19*C w domu. Pomijam juz taki drobny parametr jak dom, bo to "nieistotne" w porownywaniu. "Wrobelek tym sie rozni, ze ma jedna nozke bardziej". Aleście się wszyscy przysrali mam niezbyt cieply dom z WG na ostatnie dni a bylo raz nawet -8*C (obecnie średnia +3*C do -3*C) idzie mi średnio 36-42 kWh/dobę mi to pasi, dlaczego tak sie czepiacie (chyba że sie droczycie z hipppppo) przeciez przeliczajac to na gaz to ~ 4m3. Kosztowo gaz 15kpln vs kable 5kpln o co Wam chodzi ? Nikt nie zaprzecza że PC jest zla bo jest b.dobta ale qrwa nie w tej cenie ! EDIT temp w domu ~ 22*C a dokladnie od 21,1 do 21,8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.11.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 jadę samochodem. Jak Cie policjant zagadnie, to nawet na trzezwo nic nie mow, bo prawko stracisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 29.11.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Jak Cie policjant zagadnie, to nawet na trzezwo nic nie mow, bo prawko stracisz. słyszałam, że właśnie w ten sposób straciłeś... Krzysiek_BB: przekazuję pałeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.11.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Aleście się wszyscy przysrali mam niezbyt cieply dom z WG na ostatnie dni a bylo raz nawet -8*C (obecnie średnia +3*C do -3*C) idzie mi średnio 36-42 kWh/dobę mi to pasi, dlaczego tak sie czepiacie (chyba że sie droczycie z hipppppo) przeciez przeliczajac to na gaz to ~ 4m3. Kosztowo gaz 15kpln vs kable 5kpln o co Wam chodzi ? Nikt nie zaprzecza że PC jest zla bo jest b.dobta ale qrwa nie w tej cenie ! Tu chodzi o bezsensowne "porownania" samego zuzycia (wraz z bytowym) dla zupelnie roznych obiektow ktore goowno mowia i nazywanie tego (przepraszam za wyrazenie) "sprawnoscia domu". Taki brak elementarnej logiki w porownaniu jest na tyle zabawny, ze mozna lacha podrzec z tych, co tylko "udaja" idotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 29.11.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Tu chodzi o bezsensowne "porownania" samego zuzycia (wraz z bytowym) dla zupelnie roznych obiektow ktore goowno mowia i nazywanie tego (przepraszam za wyrazenie) "sprawnoscia domu". Taki brak elementarnej logiki w porownaniu jest na tyle zabawny, ze mozna lacha podrzec z tych, co tylko "udaja" idotki. i tak wszyscy jedziecie na tym samym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts