Pyxis 04.12.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Widze, ze nawet jasko mial probe samobojcza. A mialem go za twardego goscia proszę uniżenie całą administracje tegoż forum o usuniecie mojego konta oraz wszystkich moich wpisów ... kłaniam się w pas i pozdrawiam:bye: czy to wystarczy ...? czy może trzeba rozpierduchę robić na wątkach co by jakiegoś dożywotniego bana dostać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.12.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Znalazlem tez wypowiedz "kasowacza" postow z tego watku. Po co pisac taki bzdury i sie poniej do niech nie stosowac? Dalej nie rozumiem kasowania kont przez użytkowników. Wstydzą się czegoś? Przecież można się nie logować, przestać czytać. Ale kasowanie postów? Przecież to często wypacza i zniekształca wypowiedzi innych użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1964as 04.12.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 No to ja napisałem ok 34kwh na dobe u mnie. Powierzchnia 110m2 kubatura 549 o ile dovrze pamietam ozc 87kwh/m2/rok. . To i tak nieźle jak na 5 metrowej wysokości pomieszczenia:) Kubatura tez sie delikatnie zmienila bo wysokosc parteru nie jest 2.70 tylko 2.60 ale to pewnie nic nie zmieni.. No nie wiem czy nic to nie zmieni skoro wcześniej było 549 mm3,a teraz 110m2*2.6 m=286 m3 prawie 2x mniej;) A tak swoją drogą niezły tu śmietnik zrobiliście usiłowałem przebrnąć przez to wszystko licząc że znajde parę konstruktywnych odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, ale niestety brazylijski serial.Bez urazy jest parę osób które wiedzą co piszą ale ich wypowiedzi i rady cenne i konkretne przepadają w śmietniku.Pozdrawiam i bez urazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 04.12.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 nikogo nie ma, bo każdy dach trzyma, tak wieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 04.12.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 nikogo nie ma, bo każdy dach trzyma, tak wieje U was wieje, u nas nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.12.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Jebnij sie w dekiel U nas nie wieje. Z kuciem posadzki zaczekaj do wiosny ale pompę/bojler możesz już reklamować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 04.12.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?114689-Jak-usunac-konto-z-Muratora&p=6251908&viewfull=1#post6251908 Czyżby to z rozpaczy i żalu po odczycie zużycia energii z kabli z ostatnich dni ? Czyżbym przeoczył twoje zużycie za listopad? Mógłbyś podać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 04.12.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Korzystając z okazji wrzucam tabelki od 01 do 04 XII PODŁOGA, CHUDZIAK POD IZOLACJA WYLEWKI, GARAŻ. + temp. zewnetrzne dla Bielska-B Może ktoś z tego skorzysta a jak nie to nic nie szkodzi Edytowane 4 Grudnia 2013 przez Krzysiek_BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 04.12.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Arturo ile teraz bierze pompa kwh? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.12.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Czyżbym przeoczył twoje zużycie za listopad? Mógłbyś podać. W myśl zasady kablarzy 50kWh,wystarczy ? Jeśli nie to trudno,"każdy kogo to interesuje wie i zna moje stany liczników" cytując klasyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.12.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Arturo ile teraz bierze pompa kwh? 2,5-2,8kWh/h na c.o na cwu trochę więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.12.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 2,5-2,8kWh/h na c.o na cwu trochę więcej Jak by to Twoja Pani od fizyki zobaczyla.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.12.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Jak by to Twoja Pani od fizyki zobaczyla.... No dobra,zużywa 2,5-2,8kWh podczas godzinnej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 04.12.2013 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Czyżbym przeoczył twoje zużycie za listopad? Mógłbyś podać. W myśl zasady kablarzy 50kWh,wystarczy ? Jeśli nie to trudno,"każdy kogo to interesuje wie i zna moje stany liczników" cytując klasyka Z tego co pamiętam to przed sezonem grzewczym szumnie ogłaszałeś że wszystko będziesz tu podawał, będą zdjęcia itd... Czyżby zużuwała więcej niż zakładałeś? Nagle stało się to informacją tylko dla nielicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 04.12.2013 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Czyżbym przeoczył twoje zużycie za listopad? Mógłbyś podać. W myśl zasady kablarzy 50kWh,wystarczy ? Jeśli nie to trudno,"każdy kogo to interesuje wie i zna moje stany liczników" cytując klasyka Z tego co pamiętam to przed sezonem grzewczym szumnie ogłaszałeś że wszystko będziesz tu podawał, będą zdjęcia itd... Czyżby zużuwała więcej niż zakładałeś? Nagle stało się to informacją tylko dla nielicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.12.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 No dobra,zużywa 2,5-2,8kWh podczas godzinnej pracy. To ma w fizyce swoja nazwe: moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.12.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) W myśl zasady kablarzy 50kWh,wystarczy ? Jeśli nie to trudno,"każdy kogo to interesuje wie i zna moje stany liczników" cytując klasyka A że ja nie kablarz,nie mam nic do ukrycia z FV włącznie i nie strzelam focha jak znany tutaj "specjalist" także proszę: W tym ok.120-130kWh za cwu. Palenie kominkiem odbywało się w 3 sobotnie wieczory,po 1szt brzozy i 2 szt buku. Zużycie byłoby mniejsze ale bawiłem się z krzywą grzewczą już na żywym organizmie. Edytowane 4 Grudnia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 05.12.2013 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Palenie kominkiem odbywało się w 3 sobotnie wieczory,po 1szt brzozy i 2 szt buku. 3x po 1 brzozie i 2 bukach to nie tak mało A ilu letnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 05.12.2013 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 3x po 1 brzozie i 2 bukach to nie tak mało A ilu letnie? Ilu letnie to nie wiem,u mnie na placu chyba od kwietnia czy maja. Brzoza na rozpalenie a buczki dla płomienia,który przez 2-3h ładnie się palił. Kominek był odpalany tak o 18 i jeszcze raz powiem,że to super sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 05.12.2013 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Zużycie byłoby mniejsze ale bawiłem się z krzywą grzewczą już na żywym organizmie. taaa... bawiłem się ... dzieci coś poprzestawiały... mam mostki ... itd... itp... wszyscy tak się tłumaczą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts