Lobo_M 05.12.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Także nie wprowadzaj w błąd ludzi nie mając pojęcia o sytuacji a przy okazji oczerniasz moją osobę. Także proponuję usunąć swoje posty. Jakbyś tą zasadą się kierował względem swoich wypowiedzi to byś nawet 100o postów nie przekroczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 05.12.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Oooo... to znaczy że masz zimno w chałupie ...? chłodem od ścian i podłogi ciągnie ...? Jasiu ,piszę poważnie a jak czuć ze ciągnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 05.12.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Po prostu mijasz się z prawdą pisząc,że jestem wiceprezesem. KRS jak widać nie jest wyrocznią,wymaga aktualizacji gdyż w momencie rezygnacji przestałem być automatycznie członkiem zarządu a takową rezygnację złożyłem. Aktualizacja była 8 sierpnia tego roku. KRS pokazuje jednak że Prezes i członek zarządu są piękni a tylko wiceprezes to brzydal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 05.12.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Prezes i członek zarządu są piękni a tylko wiceprezes to brzydal "Czlonek z ramienia wysuniety na czolo."? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 05.12.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 "Czlonek z ramienia wysuniety na czolo." No szczerze współczuje.Od dawna tak masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 05.12.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 No to jeszcze raz: A że ja nie kablarz,nie mam nic do ukrycia z FV włącznie i nie strzelam focha jak znany tutaj "specjalist" także proszę: W tym ok.120-130kWh za cwu. Palenie kominkiem odbywało się w 3 sobotnie wieczory,po 1szt brzozy i 2 szt buku. [ATTACH=CONFIG]228630[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]228631[/ATTACH] Zużycie byłoby mniejsze ale bawiłem się z krzywą grzewczą już na żywym organizmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 05.12.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 No szczerze współczuje.Od dawna tak masz ? Wivaldi, Ty masz chlopie cos z hieny. Jak widzisz, ze kogos kilku "kopie", to sie zjawiasz i tez pchasz buciora. Taki rodzaj malego tchorzliwego "skur...nka". "Ciekawe", czy w realu tez jestes taki zburaczaly? Ja Ci tego wspolczuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 05.12.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 a poza tym ten wątek jest o ogrzewaniu a nie spółce "Ciepły dom" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 05.12.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 a poza tym ten wątek jest o ogrzewaniu a nie spółce "Ciepły dom" :yes: ooo... to...to...to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 06.12.2013 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Na koniec sezonu grzewczego zobaczymy jakie będzie zużycie,planowałem 9000kWh za c.o+cwu z COP1 na rok a przy pompie z COP2,5 musi być 3600kWh za c.o+cwu na rok. Powiem Ci z moich zapiskow z dwoch poprzednich lat, ze listopadowe zuzycie u mnie stanowi ok. 13% calego zuzycia. Wedlug tego powinienes zuzyc ok. 3500kWh czyli w sumie by sie zgadzalo. Tylko ze u Ciebie juz od grudnia, a szczegolnie styczen i luty beda masakryczne (mrozy, pompa powietrzna, slabiutki COP) wiec ja stawiam ze zamkniesz sie blizej 5 tys kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.12.2013 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Powiem Ci z moich zapiskow z dwoch poprzednich lat, ze listopadowe zuzycie u mnie stanowi ok. 13% calego zuzycia. Wedlug tego powinienes zuzyc ok. 3500kWh czyli w sumie by sie zgadzalo. Tylko ze u Ciebie juz od grudnia, a szczegolnie styczen i luty beda masakryczne (mrozy, pompa powietrzna, slabiutki COP) wiec ja stawiam ze zamkniesz sie blizej 5 tys kWh Spoko,sądzę jednak że nie będzie tak źle Ten miesiąc był totalnie testowy z regulacją przepływów,nastaw pompy i bieganiem ze sterownikiem po pokojach. Oczywiście stany liczników będę pokazywał czym podnoszę ciśnienie niektórym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 06.12.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Nie ma się co fascynować ale jak by nie było ,nawet ja by wyszedł cop 2 to i tak zawsze masz taniej:)Tylko czas zwrotu będzie dłuższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.12.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Poczekajmy z prognozami. W tym roku listopad byl w miare cieply (zwlaszcza pierwsza polowa). Zeszloroczne zuzycie listopadowe u mnie to tez okolice 10% (przy gruntowce). Na tak malej probce danych ciezko jest trafnie wnioskowac. Najwazniejsze bedzie zachowanie pompy PW w styczniu i lutym. Tego przed pierwszym sezonem jej uzytkowania sie tak latwo nie zgadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.12.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Poczekajmy z prognozami. W tym roku listopad byl w miare cieply (zwlaszcza pierwsza polowa). Zeszloroczne zuzycie listopadowe u mnie to tez okolice 10% (przy gruntowce). Na tak malej probce danych ciezko jest trafnie wnioskowac. Najwazniejsze bedzie zachowanie pompy PW w styczniu i lutym. Tego przed pierwszym sezonem jej uzytkowania sie tak latwo nie zgadnie. Dokładnie,ja pokazałem suche dane na temat zużycia a co niektórzy zeswirowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.12.2013 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Nie ma się co fascynować ale jak by nie było ,nawet ja by wyszedł cop 2 to i tak zawsze masz taniej:) Tylko czas zwrotu będzie dłuższy. O to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 06.12.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 U mnie w listopadzie ok 40kWh więcej na CO niż w ubiegłym roku. CWU na tym samym poziomie mimo że zużyłem więcej m3. Fakt że testowałem wyłączanie ogrzewania niektórych pomieszczeń w niby słoneczne dni, skutkowało to tym że PC musiała później nadrabiać i dodatkowo często w drogiej taryfie. Teraz wiem że lepiej mimo słońca grzać w taniej taryfie. W godz 13-15 PC nie włącza się gdy wewn w słonecznych pomieszczeniach będzie pow. 23,5 st. Teraz mogę stwierdzić że przy wodnej podłogówce i grzaniu w w taryfach sterowanie poszczególnymi pomieszczeniami jest zbędne a nawet szkodliwe. Może się jedynie sprawdzić przy czystym prądzie i buforze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 06.12.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 no teoretycznie bo cena prądu w taniej taryfie to 0,31zł, a w całodobowej 0,49 (ceny Tauron Gliwice) pracujac z COP=2 w całodobowej jest już bardo blisko kabli pracujących tylko w taniej taryfie i CWU tylkow taniej taryfie to mu się nigdy nie zwróci Jak ja bym miał 0,49 całą dobę to biorę w ciemno. U mnie w dwóch taryfach 30/70 średnia wychodzi 0,47 z opłatami a G11 to ok. 0,64-0,65 z opłatami przy moim zużyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 06.12.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 no teoretycznie bo cena prądu w taniej taryfie to 0,31zł, a w całodobowej 0,49 (ceny Tauron Gliwice) pracujac z COP=2 w całodobowej jest już bardo blisko kabli pracujących tylko w taniej taryfie i CWU tylkow taniej taryfie to mu się nigdy nie zwróci Powymyslaj jeszcze parę takich "mądrych" teorii Zwracać to może się Tobie po przepiciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 06.12.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 bez oplat dodatkowych to u mnie droga 0,44 tania 0,20 12h na dobe taniej brak weekendow to z przesyłem czy sam prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 06.12.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 artur -kużwa co z tym g11 u ciebie boisz się dużego zużycia na reszte domu w dzień?jestem w enerdze teraz g12wduon z nocną taryfą to miód malina ale dzienna to u nich złodziejskaw enei mi się podoba - nocna tańsza 3gr dzienna 5gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts