Hippek 09.12.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Nie slyszysz czytajac:eek: Moze masz obsuniecie... zalapiesz za 48h albo sie posluchalas i zatkalas uszy z obawy przed przeciagiem... Juz przestalo wiac... mozesz 1 odetkac... obu bym nie ryzykowal w twoim przypadku:D co mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 09.12.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 A na serio to energetycy szybko się połapią, że jest "fałszywe" zasilanie i jeszcze szybciej go wyłączą linką stalową którą zawsze przerzucają przez linię dla własnego bezpieczeństwa. U mnie musieli by sporo kopac, zeby wyciagnac z "gleby" linie i sobie rzucac linka na nia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol1 09.12.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 (edytowane) Witam!! mam zamiar kupić na działke dwa piece akumulacyjne 1 do sdużego pokoju o pow. 25 m2 dynamiczny firmy inproel o mocy 4kw a drugi postawic w łazience o pow 8m2 statyczny o mocy 1,7 kw tez inprela , będe miał także 2 taryfe pradową piece potrzebuje tylko po to kiedy mnie niema na dziełce zimą do dogrzewania domku czy to rozwiązanie zda mi egzamin i jak mi to wyjdzie finansowo za jakies pół roku okresu grzewczego ( piece chce ustawić tak żeby w pomieszczeniach podczymywały mi temperaturę jakieś min 7 stopni. proszę o rzetelną poradę!! Nie rozómiem dlaczego za mało danych to chyba powinno wystarczyć jeśli za mało to co mam jeszcze dopisać? Edytowane 11 Grudnia 2013 przez brachol1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 09.12.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Witam!! mam zamiar kupić na działke dwa piece akumulacyjne 1 do sdużego pokoju o pow. 25 m2 dynamiczny firmy inproel o mocy 4kw a drugi postawic w łazience o pow 8m2 statyczny o mocy 1,7 kw tez inprela , będe miał także 2 taryfe pradową piece potrzebuje tylko po to kiedy mnie niema na dziełce zimą do dogrzewania domku czy to rozwiązanie zda mi egzamin i jak mi to wyjdzie finansowo za jakies pół roku okresu grzewczego ( piece chce ustawić tak żeby w pomieszczeniach podczymywały mi temperaturę jakieś min 7 stopni. proszę o żetelną poradę Ma ktos szklana kule pod reka? Trudno na podstawie tych danych udzielic rzetelnej (tak sie to chyba pisze) porady. Jest ich za malo, zeby nawet cos szacowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 09.12.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 U mnie musieli by sporo kopac, zeby wyciagnac z "gleby" linie i sobie rzucac linka na nia. Zawsze to gdzieś wyłazi na powietrze. Choćby przy stacji trafo. Dla Ciebie to chętnie bym podał fazę z agregatu. Zero wziąłbyś z prysznica:) Za paliwo nic nie chcę. Gratis:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 09.12.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Dla Ciebie to chętnie bym podał fazę z agregatu. Zero wziąłbyś z prysznica:) Za paliwo nic nie chcę. Gratis:hug: Ja bym Cie w rewaznu "uspil" nad palnikim mojej zapasowej "jednokilowki". Mieczem wojujesz, od miecza bys zginal (a gaz mam dobry, dla Ciebie szczegolnie trujacy, bo z oplacona akcyza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 09.12.2013 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Ja bym Cie w rewaznu "uspil" nad palnikim mojej zapasowej "jednokilowki". Mieczem wojujesz, od miecza bys zginal (a gaz mam dobry, dla Ciebie szczegolnie trujacy, bo z oplacona akcyza) Aleś Ty się zabezpieczył na wielkie "W". No proszę, agregacik benzynowy do hydroforu, kucheneczka gazowa do herbatki, no,no,no Pod wrażeniem jestem:) Akcyza w gazie? Normalnie jestem w szoku. Ludzie z autogazów nie kumają branży:) Podtrzymuję propozycję. Benzyna do agregatu gratis:) Przeżyję, bo jeszcze drożej jak 4,20 nie kupiłem:) Wiem, wiem:) Nie pisz, że drogo:) Dlatego jeżdżę dislami:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 09.12.2013 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Wiem, wiem:) Nie pisz, że drogo:) Dlatego jeżdżę dislami:lol2: Ale "ropka" tez na lewo. Czy tak to tylko gaz do grzania 800m2 chalupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 09.12.2013 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Ale "ropka" tez na lewo. Czy tak to tylko gaz do grzania 800m2 chalupy? Aleś Ty się przyczepił tych 800m2:) Ja nigdy nie napisałem, że mieszkam na 800 kwadrat. To były te posty które skasowałem. Tam były tematy o metrażach i ludziach budujących duże domy, których później nie stać na ogrzanie i utrzymanie. Odpisałem tylko, że znam "zawodowo" gościa, który jest moim klientem i ma właśnie 800m2 i jakoś nie ma problemów z ogrzaniem. Procentowo wydaje mniej jak na ogrzanie muratorowych 100-120 metrów. Domy które obsługuję to często 500-600 metrów z basenami. Gro moich klientów mieszka na 150 metrach. Tam jest największy płacz:) Tylko tyle lub aż tyle. A Ty się przyczepiłeś tych 800 metrów. Faktem, że to mój rekord wśród klientów:) Ostatnio jak u niego byłem, to wyskoczył, że 5 letnim Pajero z silnikiem 3,2 nie da się jeździć. Kupił Land Crusera V8:) Każdy ma swoje problemy w życiu:) Ale ja nigdy nie napisałem, że mam 800m!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 09.12.2013 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 To były te posty które skasowałem. ! Takie puste przechwalki jakie wtedy uskuteczniales sa nader niebezpieczne na publicznym forum. Tu kazdy moze czytac (ci "zli" tez), a swoje dokladne dane sam podales jak na talerzu w linku do firmowej stronki. Mam odszukac i screeny z tym co wtedy wypisywales? Jesli to zrobie, to nie bedzie sily ktora by mnie zmusila, zebym je usunal. Pamietaj o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 09.12.2013 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 (edytowane) Aleś Ty się przyczepił tych 800m2:) Ja nigdy nie napisałem, że mieszkam na 800 kwadrat. To były te posty które skasowałem. Tam były tematy o metrażach i ludziach budujących duże domy, których później nie stać na ogrzanie i utrzymanie. Odpisałem tylko, że znam "zawodowo" gościa, który jest moim klientem i ma właśnie 800m2 i jakoś nie ma problemów z ogrzaniem. Procentowo wydaje mniej jak na ogrzanie muratorowych 100-120 metrów. Domy które obsługuję to często 500-600 metrów z basenami. Gro moich klientów mieszka na 150 metrach. Tam jest największy płacz:) Tylko tyle lub aż tyle. A Ty się przyczepiłeś tych 800 metrów. Faktem, że to mój rekord wśród klientów:) Ostatnio jak u niego byłem, to wyskoczył, że 5 letnim Pajero z silnikiem 3,2 nie da się jeździć. Kupił Land Crusera V8:) Każdy ma swoje problemy w życiu:) Ale ja nigdy nie napisałem, że mam 800m!!!!!!!! zostaw go, piotrze to mitoman jest... na wszystkim sie zna, wszystkim do kieszeni zagląda a swojej faktury za prąd znaleźć nie może... taki typowy polak - co - my ze śwagrem nie zrobim? my nie zrobim? my? (patrz pare postow temu pod haslem: porotherm) p.s. no i jedyny gość, który ma dwa routery do internetu - jednym nadaje a drugim odbiera dane... Edytowane 9 Grudnia 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 09.12.2013 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 zostaw go, piotrze to mitoman jest... na wszystkim sie zna, wszystkim do kieszeni zagląda a swojej faktury za prąd znaleźć nie może... W "ustach" kogos, kto slowa prawdy nie napisal na tym forum slowo "mitoman" az dziwnie brzmi. To dokladny opis jednostki chorobowej na ktora cierpisz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 09.12.2013 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Takie puste przechwalki jakie wtedy uskuteczniales sa nader niebezpieczne na publicznym forum. Tu kazdy moze czytac (ci "zli" tez), a swoje dokladne dane sam podales jak na talerzu w linku do firmowej stronki. Mam odszukac i screeny z tym co wtedy wypisywales? Jesli to zrobie, to nie bedzie sily ktora by mnie zmusila, zebym je usunal. Pamietaj o tym. Ja pamiętam, co pisałem:) Podtrzymuję wszystko:) Schody w cenie Twojej PC, aparat córki:) Podtrzymuję i słowa dotrzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steve69 10.12.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Witam , odnośnie podłączenia agregatu np. w domu , nie ma obowiązku informowania ZE o posiadaniu takowego urządzenia. Nie ma również żadnej PN normującej tego rodzaju podłączenie. Całą sprawę załatwia przełącznik AGREGAT-SIEĆ (tutaj zgodny z PN). I ostatnie , podłączenie agregatu w domu (przy zastosowaniu przełącznika A-Ś) nie jest podłączeniem urządzenia do SIECI! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 10.12.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 (edytowane) Witam , odnośnie podłączenia agregatu np. w domu , nie ma obowiązku informowania ZE o posiadaniu takowego urządzenia. Nie ma również żadnej PN normującej tego rodzaju podłączenie. Całą sprawę załatwia przełącznik AGREGAT-SIEĆ (tutaj zgodny z PN). I ostatnie , podłączenie agregatu w domu (przy zastosowaniu przełącznika A-Ś) nie jest podłączeniem urządzenia do SIECI! Dziękuje zrozumiałem. Tylko jeszcze czy przełącznik agregat sieć ingeruje - działa na zero i uziemienie. Edytowane 10 Grudnia 2013 przez Jurgonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 10.12.2013 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Witam , odnośnie podłączenia agregatu np. w domu , nie ma obowiązku informowania ZE o posiadaniu takowego urządzenia. Nie ma również żadnej PN normującej tego rodzaju podłączenie. Całą sprawę załatwia przełącznik AGREGAT-SIEĆ (tutaj zgodny z PN). I ostatnie , podłączenie agregatu w domu (przy zastosowaniu przełącznika A-Ś) nie jest podłączeniem urządzenia do SIECI! A jak wygląda taki przełącznik A-Ś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrp1 10.12.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Witam , odnośnie podłączenia agregatu np. w domu , nie ma obowiązku informowania ZE o posiadaniu takowego urządzenia. Nie ma również żadnej PN normującej tego rodzaju podłączenie. Całą sprawę załatwia przełącznik AGREGAT-SIEĆ (tutaj zgodny z PN). I ostatnie , podłączenie agregatu w domu (przy zastosowaniu przełącznika A-Ś) nie jest podłączeniem urządzenia do SIECI! To proponuję zadzwonić do dostawcy energii elektrycznej i zadać takie pytanie, lub lepiej na piśmie wtedy będzie dowód do wklejenia na forum. Bo publiczne wprowadzanie celowe w błąd jest karane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 10.12.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 To proponuję zadzwonić do dostawcy energii elektrycznej i zadać takie pytanie, lub lepiej na piśmie wtedy będzie dowód do wklejenia na forum. Bo publiczne wprowadzanie celowe w błąd jest karane. Przecież "podłączenie agregatu w domu nie jest podłączeniem urządzenia do SIECI!" Dlaczego Dostawcę energii mam informować o swoich poczynaniach w swoim domu. Przepis prawa proszę. (Naprawdę nie proszę o wykład na temat bezpieczeństwa, budowy agregatów itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steve69 10.12.2013 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 (edytowane) To proponuję zadzwonić do dostawcy energii elektrycznej i zadać takie pytanie, lub lepiej na piśmie wtedy będzie dowód do wklejenia na forum. Bo publiczne wprowadzanie celowe w błąd jest karane. Śmiało , bardzo proszę pokazać forumowiczom , na piśmie że jest taki wymóg. Ja osobiście go nie znam , a działam również w branży. Ps. rozłącznik 4-ro torowy , wygląd był kilka stron wcześniej dostępny w każdej hurtowni Edytowane 10 Grudnia 2013 przez steve69 dostępność rozłącznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 10.12.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Śmiało , bardzo proszę pokazać forumowiczom , na piśmie że jest taki wymóg. Ja osobiście go nie znam , a działam również w branży. Ps. rozłącznik 4-ro torowy , wygląd był kilka stron wcześniej dostępny w każdej hurtowni gdzie jest Lobo vel Cetera! daj głos! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts