r19 12.12.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 pewnie tajemniczy wielbiciel Rozdwojenie jazni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 12.12.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 szkoda że w szafce nie zamontowałeś ... u mnie wszędzie jest tak... ( przy wyłącznikach oświetlenia...) a wiesz że pierwotnie tam był ale potem zmiana projektu kuchni i musieli przenieść ...no jest teraz jak jest .najlepiej z powrotem go do szafki dać albo chociaż sam czujnik ten sterownik bo teraz to on mierzy temp. przy oknie... a tak swoją droga to już na pierwszy rzut oka widać że sterowniki ci głupieją i non stop taktują gdyż pokazują temp. wewnątrz elektroniki a nie pomieszczenia, u mnie była podobna sytuacja do momentu przerobienia ... no i masz rację trzeba będzie przeróbkę zrobić . kabel trzeba dolutowywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 12.12.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 czujnik podłogi też pewnie pod szafką ... czujnik mam wyciągnięty poza szafki, zresztą pod szafkami nie mam kabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 12.12.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 OSTATNI TYDZIEN CO ICWU około 10-11 kwh doba i tak chwilowo wygląda jeden wóż klaudiusz ja od kilku dnii nie pale w kominku w domu 23-23,5 i uczucie chłodu wniosek przy węglu jakoś tak nie było. podziwiam osoby które doładowują ciepło o 15 i do 22 żyją w PEŁNYM komforcie temperaturowym. albo o tej 15 chałupę niepotrzebnie przegrzewamy albo w reszcie dnia no właśnie fajnie że masz niskie zużycie ale ja też na to liczę . na razie sterowniki mi wariują jak chcą , domek się wygrzewa i pozbywa wilgoci. ja sam trochę eksperymentuję z tym wszystkim. także jest ok , dopiero początki i nie ma co wyciągać błędnych wniosków. tanią taryfę mam od 14.30 do 16.30 i na razie nie czuję dyskomfortu z tym związanego, bardziej mi przeszkadzały wahania temperatury przy grzejnikach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.12.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Pyxis sorry ze tak zapytam czy to ktoś z rodziny czy moze tylko zbieg okolicznisci ? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?48844-Ile-gazu-posz%C5%82o-Wam-juz-w-tym-sezonie&p=6266393&viewfull=1#post6266393 Awatar Z takim debilnym avatarem? - nie znam czlowieka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 12.12.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Z takim debilnym avatarem? - nie znam czlowieka! Ale przyznasz że podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 12.12.2013 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 fajnie że masz niskie zużycie ale ja też na to liczę . na razie sterowniki mi wariują jak chcą , domek się wygrzewa i pozbywa wilgoci. ja sam trochę eksperymentuję z tym wszystkim. także jest ok , dopiero początki i nie ma co wyciągać błędnych wniosków. tanią taryfę mam od 14.30 do 16.30 i na razie nie czuję dyskomfortu z tym związanego, bardziej mi przeszkadzały wahania temperatury przy grzejnikach . qubic - u mnie widac najlepiej jak duza potrafi być różnica między 1 a 2 sezonem - tak naprawde nie moge sie doczekac juz kolejnych sezonow - nie to zebym liczyl na niższe rachunki - bardziej potwierdzenia że tak poprostu ma byc i ze np ta zima nie jest super lagodna bo te 33% naprawde fajnie wyglada Malux - wahan temperatury nie ma w domach o sporej akulumacji tam trudniej jest o nagle spadki czy wachania - czesto pokrywają się one z histereza sterowników u mnie 0,25 czyli wahania max o 0,5 stopnia tak jak pisze qubic - dyskomfortu brak PS. na NCO w tym sezonie ciagle poniżej 1K (ale już niedługo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.12.2013 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 PS. na NCO w tym sezonie ciagle poniżej 1K (ale już niedługo ) U mnie dzisiaj na CO przekroczylo wlasnie 300,- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 13.12.2013 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 R&K, może jeszcze za wcześnie ale już gratuluje, jak widać poprawki i brak wilgoci zrobiły kawał dobrej roboty, co uciszyło wielu zeszłosezonowych szczekaczy;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.12.2013 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 R&K, może jeszcze za wcześnie ale już gratuluje, jak widać poprawki i brak wilgoci zrobiły kawał dobrej roboty, co uciszyło wielu zeszłosezonowych szczekaczy;-) Klawiatura wszystko przyjmie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 13.12.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Klawiatura wszystko przyjmie... I owszem, nie kazdy oszukuje tak jak Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 13.12.2013 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 U mnie dzisiaj na CO przekroczylo wlasnie 300,- widzisz - i tak lecimy na jednej miotle ja mam <1000kWh po 31 gr jesli dobrze pamietam brutto z wszystkimi oplatami czyli tez 300 zł R&K, może jeszcze za wcześnie ale już gratuluje, jak widać poprawki i brak wilgoci zrobiły kawał dobrej roboty, dzięki - tak naprawdę sporo poprawek wykonałem na przestrzeni ostatnich 10 dni - i ciagle nad nimi pracuję ... co uciszyło wielu zeszłosezonowych szczekaczy;-) Klawiatura wszystko przyjmie... uderz w budę a pies zaszczeka Arturo72 - fotki specjalnie dla Ciebie robie i archiwizuję - przyjedziesz w wakacje do Bukowca to zapraszam - zweryfikujesz daty i wpisy .... odszczekasz .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 13.12.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 no ja jako zeszłoroczny szczekacz gratuluje tego rokuchoć na swoją obronę przypominam że w tamtym roku pisałęm u K że on się wprowadził to jednocześnie grzał i wygrzewału mnie poszło na to we wrześniu 550 kwh plus kominek czyli w arizonie mogło być dodatkowo 1500 kwh przy co przez ten brak wygrzewania poniedziałek-czwartekna dibę cały dom 16,75 kwh [w tym na co icwu 10 kwh] bez kominkaśrednia cena kwh 51 groszy[pompie przez nieuwagę pracować jeszcze trochę w droższej] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.12.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 widzisz - i tak lecimy na jednej miotle ja mam <1000kWh po 31 gr jesli dobrze pamietam brutto z wszystkimi oplatami czyli tez 300 zł No faktycznie. Tylko moja miotla "nieco" wieksza i "nieco" mniej na niej docieplenia. Ale kto by sie takimi szczegolami przejmowal w porownaniach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.12.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 W przyszłym roku będą niższe ceny energii elektrycznej Świetna wiadomość Konkurencja robi swoje! Czas chyba rzeczywiście najwyższy przyjrzeć się w przyszłym roku innym sprzedawcom i zmienić operatora na coś tańszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 13.12.2013 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 sprawdz sobie ceny węgla w portach ARA - i poczytaj na temat prognoz na temat ich dalszych cen - i wszystko jasne a myślisz, że nagle wszyscy postanowili zostać dobrymi wujkami i oferować takie dobre ceny? Taki trend jest od ponad roku i oni dobrze wiedzą co robią...a tych co złapali na 3-letnie gwarancje ceny to ich Dokładnie tak! Adiqq orientujesz się czy jak zupełnie olewam całą korespondencję z Taurona - automatycznie zawieram umowę tylko na kolejny rok nie? Czy tam jest jakiś okres wypowiedzenia, czy muszę czekać faktycznie rok żeby zmienić sprzedawce prądu? Nie zawierałem umowy na gwarancję ceny, w ogóle zawsze pale w kominku/ognisku te śmieci co przysyłają (rachunki mam via Internet he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 13.12.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Bo masz PC dla komfortu No mam i nie włączałem.ale dobrze że mi przypomniałeś , potestuję trochę. Pogoda idealna na takie dogrzewacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 13.12.2013 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 qubic - u mnie widac najlepiej jak duza potrafi być różnica między 1 a 2 sezonem - tak naprawde nie moge sie doczekac juz kolejnych sezonow - nie to zebym liczyl na niższe rachunki - bardziej potwierdzenia że tak poprostu ma byc i ze np ta zima nie jest super lagodna bo te 33% naprawde fajnie wyglada Jak zwykle ktoś musi szerzyć panikę. Po co rzetelne wyniki jak lepsza jest sensacja na FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 13.12.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 No faktycznie. Tylko moja miotla "nieco" wieksza i "nieco" mniej na niej docieplenia. Ale kto by sie takimi szczegolami przejmowal w porownaniach! zwlaszcza że Twoja ma silnik z Turbo doładowaniem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 13.12.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Testuj testuj, taniej niz kable sterowane od okna Odczep się pijawko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts