Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

szkoda że w szafce nie zamontowałeś ...;)

u mnie wszędzie jest tak... ( przy wyłącznikach oświetlenia...)

a wiesz że pierwotnie tam był ale potem zmiana projektu kuchni i musieli przenieść ...no jest teraz jak jest .najlepiej z powrotem go do szafki dać albo chociaż sam czujnik

ten sterownik bo teraz to on mierzy temp. przy oknie...

a tak swoją droga to już na pierwszy rzut oka widać że sterowniki ci głupieją i non stop taktują gdyż pokazują temp. wewnątrz elektroniki a nie pomieszczenia, u mnie była podobna sytuacja do momentu przerobienia ...:yes:

no i masz rację trzeba będzie przeróbkę zrobić . kabel trzeba dolutowywać?

OSTATNI TYDZIEN CO ICWU około 10-11 kwh doba

i tak chwilowo wygląda jeden wóż

klaudiusz ja od kilku dnii nie pale w kominku w domu 23-23,5 i uczucie chłodu

wniosek

przy węglu jakoś tak nie było.

podziwiam osoby które doładowują ciepło o 15 i do 22 żyją w PEŁNYM komforcie temperaturowym.

albo o tej 15 chałupę niepotrzebnie przegrzewamy albo w reszcie dnia no właśnie

fajnie że masz niskie zużycie ale ja też na to liczę . na razie sterowniki mi wariują jak chcą , domek się wygrzewa i pozbywa wilgoci. ja sam trochę eksperymentuję z tym wszystkim. także jest ok , dopiero początki i nie ma co wyciągać błędnych wniosków.

tanią taryfę mam od 14.30 do 16.30 i na razie nie czuję dyskomfortu z tym związanego, bardziej mi przeszkadzały wahania temperatury przy grzejnikach .

fajnie że masz niskie zużycie ale ja też na to liczę . na razie sterowniki mi wariują jak chcą , domek się wygrzewa i pozbywa wilgoci. ja sam trochę eksperymentuję z tym wszystkim. także jest ok , dopiero początki i nie ma co wyciągać błędnych wniosków.

tanią taryfę mam od 14.30 do 16.30 i na razie nie czuję dyskomfortu z tym związanego, bardziej mi przeszkadzały wahania temperatury przy grzejnikach .

qubic - u mnie widac najlepiej jak duza potrafi być różnica między 1 a 2 sezonem - tak naprawde nie moge sie doczekac juz kolejnych sezonow - nie to zebym liczyl na niższe rachunki - bardziej potwierdzenia że tak poprostu ma byc i ze np ta zima nie jest super lagodna ;) bo te 33% naprawde fajnie wyglada

Malux - wahan temperatury nie ma w domach o sporej akulumacji tam trudniej jest o nagle spadki czy wachania - czesto pokrywają się one z histereza sterowników u mnie 0,25 czyli wahania max o 0,5 stopnia

tak jak pisze qubic - dyskomfortu brak

PS. na NCO w tym sezonie ciagle poniżej 1K (ale już niedługo ;) )

Gość Arturo72
R&K, może jeszcze za wcześnie ale już gratuluje,:-) jak widać poprawki i brak wilgoci zrobiły kawał dobrej roboty, co uciszyło wielu zeszłosezonowych szczekaczy;-)

Klawiatura wszystko przyjmie...

U mnie dzisiaj na CO przekroczylo wlasnie 300,- ;)

widzisz - i tak lecimy na jednej miotle

ja mam <1000kWh po 31 gr jesli dobrze pamietam brutto z wszystkimi oplatami czyli tez 300 zł

R&K, może jeszcze za wcześnie ale już gratuluje,:-) jak widać poprawki i brak wilgoci zrobiły kawał dobrej roboty,

dzięki - tak naprawdę sporo poprawek wykonałem na przestrzeni ostatnich 10 dni - i ciagle nad nimi pracuję ...

co uciszyło wielu zeszłosezonowych szczekaczy;-)

Klawiatura wszystko przyjmie...

uderz w budę a pies zaszczeka :D

Arturo72 - fotki specjalnie dla Ciebie robie i archiwizuję - przyjedziesz w wakacje do Bukowca to zapraszam - zweryfikujesz daty i wpisy .... odszczekasz ....

no ja jako zeszłoroczny szczekacz gratuluje tego roku

choć na swoją obronę przypominam że w tamtym roku pisałęm u K że on się wprowadził to jednocześnie grzał i wygrzewał

u mnie poszło na to we wrześniu 550 kwh plus kominek czyli w arizonie mogło być dodatkowo 1500 kwh przy co przez ten brak wygrzewania

poniedziałek-czwartek

na dibę cały dom 16,75 kwh [w tym na co icwu 10 kwh] bez kominka

średnia cena kwh 51 groszy[pompie przez nieuwagę pracować jeszcze trochę w droższej]

sprawdz sobie ceny węgla w portach ARA - i poczytaj na temat prognoz na temat ich dalszych cen - i wszystko jasne ;)

a myślisz, że nagle wszyscy postanowili zostać dobrymi wujkami i oferować takie dobre ceny? Taki trend jest od ponad roku i oni dobrze wiedzą co robią...a tych co złapali na 3-letnie gwarancje ceny to ich ;)

Dokładnie tak! Adiqq orientujesz się czy jak zupełnie olewam całą korespondencję z Taurona - automatycznie zawieram umowę tylko na kolejny rok nie? Czy tam jest jakiś okres wypowiedzenia, czy muszę czekać faktycznie rok żeby zmienić sprzedawce prądu? Nie zawierałem umowy na gwarancję ceny, w ogóle zawsze pale w kominku/ognisku te śmieci co przysyłają (rachunki mam via Internet he he ;)

qubic - u mnie widac najlepiej jak duza potrafi być różnica między 1 a 2 sezonem - tak naprawde nie moge sie doczekac juz kolejnych sezonow - nie to zebym liczyl na niższe rachunki - bardziej potwierdzenia że tak poprostu ma byc i ze np ta zima nie jest super lagodna ;) bo te 33% naprawde fajnie wyglada

Jak zwykle ktoś musi szerzyć panikę. Po co rzetelne wyniki jak lepsza jest sensacja na FM ;)