Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:D

Testuj... Pochwal sie to moze ta z krotkimi rekoma i glembokimi kieszeniami tez sie skusi ... Bo

chce... Oj jak chce ;)

ale przecież jak będzie chciała to sobie kupi . to nie jest deficytowy towar, tym bardziej dla wybranych. poza tym dobrze robi że spokojnie czeka bo już wchodzi nowsza generacja ze świetnymi COPami w fajnych cenach(myślę o tym LG). także bez nerwacji .

ale przecież jak będzie chciała to sobie kupi . to nie jest deficytowy towar, tym bardziej dla wybranych. poza tym dobrze robi że spokojnie czeka bo już wchodzi nowsza generacja ze świetnymi COPami w fajnych cenach(myślę o tym LG). także bez nerwacji .

na razie strzygą barany:-)

czekam cierpliwie w ciszy, bo nic mi nie szumi pod sufitem

Gość Arturo72

czekam cierpliwie w ciszy, bo nic mi nie szumi pod sufitem

To się nie doczekasz,p-p zawsze będzie szumiała przy grzaniu,chyba,że instalacja robiona jest od podstaw z kanałami o sporych średnicach i przypuszczam,że koszt inwestycji w p-p będzie wyższy niż w p-w.

Gość Arturo72
1000kwh to 1000kwh...:yes:

ciekawe która "miotła" dłużej polata bez zasilania ...:p

ciekawe,która miotła jest pewniejsza ;)

Narazie fakty mamy jedynie klawiaturowe i wirtualne :)

Moja miotła może zużyć wedle klawiatury 300kWh i co wtedy,która miotła jest lepsza,wydajniejsza ?

ciekawe,która miotła jest pewniejsza ;)

Narazie fakty mamy jedynie klawiaturowe i wirtualne :)

Moja miotła może zużyć wedle klawiatury 300kWh i co wtedy,która miotła jest lepsza,wydajniejsza ?

ciekawe dlaczego więc mimo super turbo (w postaci PC) dałeś tyle ocieplenia skoro "miotłą" z lichą izolacja ma być według Ciebie pewniejsza

Gość Arturo72
ciekawe dlaczego więc mimo super turbo (w postaci PC) dałeś tyle ocieplenia skoro "miotłą" z lichą izolacja ma być według Ciebie pewniejsza

bo nie było mnie stać na więcej izolacji,bo oprócz zużycia na ogrzewanie jest także zużycie na cwu ?

R&K wywalił na XPS pod płytę 26tys.zł ja tylko 9tys.zł czyli 26-9=17tys.zł=pompa ciepła i niższe rachunki za c.o+cwu niż on :)

To sama płyta a gdzie tam izolacja ścian,dachu,okna na kotwach w warstwie izolacji,drogi reku ?

Edytowane przez Arturo72

Gość Arturo72
.....wywaliłeś Panie Arturze aż 9000 pln masz rację bo to Twoje to nie XPS a w EPS200 :( PC też ma "zaprojektowany" czas życia oby bujała jak najdłużej ale jak to bywa dziwnie że po gwarancji lubią się sprzęty psuć najczęściej

Nie chce mi się już tłumaczyć,że skoro pod płytą był zaprojektowany EPS to kasa na XPS jest zapłacona bezpodstawnie.

Podobnie jest z montażem na kotwach,grubą kasę płaci się tylko i wyłącznie za względy wizualne i nic poza tym.

mały OT mi się nasunął odniesienie psucia sprzętów

Od 2 miesięcy mieszkam u teściów i po przeprowadzce wstawiliśmy do kuchni swoja roczną mikrofalówkę a teściów ponad 14 letnia poszła do recyklingu i teraz nie mamy żadnej gdyż ta super prawie nówka się zepsuła co nigdy się tej starej nie przytrafiło :)

bo nie było mnie stać na więcej izolacji,bo oprócz zużycia na ogrzewanie jest także zużycie na cwu ?

R&K wywalił na XPS pod płytę 26tys.zł ja tylko 9tys.zł czyli 26-9=17tys.zł=pompa ciepła i niższe rachunki za c.o+cwu niż on :)

To sama płyta a gdzie tam izolacja ścian,dachu,okna na kotwach w warstwie izolacji,drogi reku ?

to co się podoba jednemu wcale nie musi się podobać drugiemu ....;)

Gość Arturo72
to co się podoba jednemu wcale nie musi się podobać drugiemu ....;)

Jak najbardziej,wszystkie drogi do jak najmniejszego zużycia energii za c.o+cwu są dobre.

Pytanie,która przyniesie najlepszy i najpewniejszy efekt :)

mały OT mi się nasunął odniesienie psucia sprzętów

Od 2 miesięcy mieszkam u teściów i po przeprowadzce wstawiliśmy do kuchni swoja roczną mikrofalówkę a teściów ponad 14 letnia poszła do recyklingu i teraz nie mamy żadnej gdyż ta super prawie nówka się zepsuła co nigdy się tej starej nie przytrafiło :)

Jest ostatno taki modny trend stosowany przez producentow "celowe postarzanie produktu" glosno o tym w mediach i zapewne PC tez są robione na tej zasadzie

widziales moja FV za XPSa???

moje reku bylo redna z tanszych .... jakie swiat widzial ... widziales FV????\

PYTAM SIE!!!?!?!?!?!??!?????????