Gość Arturo72 14.12.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 (edytowane) widziales moja FV za XPSa??? moje reku bylo redna z tanszych .... jakie swiat widzial ... widziales FV????\ PYTAM SIE!!!?!?!?!?!??!????????? Sam o tym pisałeś,może już nie pamiętasz. Dla przypomnienia 30cmXPS*150m2=45m3*420zł=19000zł,trochę przestrzeliłem... Jangaz 500m3 nie był jednym z tańszych jakie Świat widział. Znowu mylisz się w zeznaniach,dlatego klepanie w klawiaturę nie znaczy za wiele... Edytowane 14 Grudnia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 14.12.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Sam o tym pisałeś,może już nie pamiętasz. Dla przypomnienia 30cmXPS*150m2=45m3*420zł=19000zł,trochę przestrzeliłem... Jangaz 500m3 nie był jednym z tańszych jakie Świat widział. Znowu mylisz się w zeznaniach,dlatego klepanie w klawiaturę nie znaczy za wiele... Filozofia Kalego ma sie dobrze, róznica 7000 zł przy 26000 zł to tylko przestrzelenie (27%) ale komus zarzuca sie mylenie w zeznaniach, za rekuperator tez nie znasz ceny. Nie mierz wszystkich swoją miarą. Twoje klepanie w klawiaturę nie znaczy nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.12.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 tia....tak dla przypomnienia: Przecież wszyscy wiedzą Na takich co przyklaskują bezmyślnie uszkami i rączkami mam jedno określenie ... ...ciota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 14.12.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 ciekawostka: wydaje mi się, że teraz sąsiad Artura, użytkownik bway, sprzedaje pompy, przynajmniej jedną mi oferował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlt7 14.12.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Filozofia Kalego ma sie dobrze, róznica 7000 zł przy 26000 zł to tylko przestrzelenie (27%) ale komus zarzuca sie mylenie w zeznaniach, za rekuperator tez nie znasz ceny. Nie mierz wszystkich swoją miarą. Twoje klepanie w klawiaturę nie znaczy nic. Kwotą właściwą było 19000 zł, więc Arturo przestrzelił się o ~37% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.12.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Kwotą właściwą było 19000 zł, więc Arturo przestrzelił się o ~37% Nie chodzi tutaj o fakt przestrzelenia lub nie i widzę,że mało inteligentni nie zalapali. A więc wytłumaczę na swoim domu.Wybudowałem dom o zapotrzebowaniu 40kWh/m2/rok,przynajmniej tak mi się wydaje.Teraz pytanie,ile musiałbym wyłożyć jeszcze kasy,żeby zejść do poziomu 1,5 litrowego domu i jaką miałbym pewność że wydana kasa zagwarantuje mi faktycznie 1,5l a nie 3l ? Odpowiedź jest jedna,nie miałbym pewności żadnej,że wydana kasa nie pójdzie w błoto a zostanę z rachunkami jak dla domu 3l. W tym upatruje brak chęci pokazania faktycznego zużycia energii przez R@K. Na pewne rachunki 1,5 doszedłem innym sposobem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.12.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Dodam,że oprócz 1,5l jest także zużycie energii na cwu,które to w takim domu siłą rzeczy było by wyższe niż na ogrzewanie.I co teraz ?Ogrzewanie zmniejszylismy za dodatkową kasę to teraz trzeba jeszcze trochę dołożyć kasy na zmniejszenie cwu ?Niech ktoś to policzy ile musiałbym wydać kasy dodatkowo na oba zmniejszenia bez pogarszania komfortu życia w nowym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 14.12.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Nie chodzi tutaj o fakt przestrzelenia lub nie i widzę,że mało inteligentni nie zalapali. A więc wytłumaczę na swoim domu.Wybudowałem dom o zapotrzebowaniu 40kWh/m2/rok,przynajmniej tak mi się wydaje.Teraz pytanie,ile musiałbym wyłożyć jeszcze kasy,żeby zejść do poziomu 1,5 litrowego domu i jaką miałbym pewność że wydana kasa zagwarantuje mi faktycznie 1,5l a nie 3l ? Odpowiedź jest jedna,nie miałbym pewności żadnej,że wydana kasa nie pójdzie w błoto a zostanę z rachunkami jak dla domu 3l. W tym upatruje brak chęci pokazania faktycznego zużycia energii przez R@K. Na pewne rachunki 1,5 doszedłem innym sposobem. Inteligentny sie znalazł, fakt przestrzelenia jest wazny bo pokazuje Twoje kretactwo. Myslę ze rozmowa z TB pokaze Ci jak wiele mozna się jeszcze nauczyć w kłamstwach i kretactwach, starasz sie ale TB nie przescigniesz. Konrad Ciebie zaprosił, pokazał zdjęcia liczników w swoim DB, ale dalej tylko Ty mówisz prawdę a inni kłamią jak najęci. Tobie sie tylko wydaje ze masz dom o zapotrzebowaniu 40 kWh/m2, chociaż raz powiedziałes prawdę. A pewnosc wynika z dokładnosci obliczeń i robót izolacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.12.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Inteligentny sie znala Tobie sie tylko wydaje ze masz dom o zapotrzebowaniu 40 kWh/m2, chociaż raz powiedziałes prawdę. A widzisz,tu jest pies pogrzebany Gdybym miał kable i nie 5000kWh(40) a okzazaloby się,że za samo ogrzewanie wyjdzie jednak 8000kWh(70) to byłoby nie ciekawie Bo nie stać mnie by było na płacenie 4tys.zł za samo c.o Wyliczenia nie znaczą nic,możesz je wsadzić głęboko w ...jak budowa będzie do d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 14.12.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Wyliczenia nie znaczą nic,możesz je wsadzić głęboko w ...jak budowa będzie do d... Jezeli mozesz to cytuj całą wypowiedz, a nie kreć. Przeciez napisałem ze pewnosc wynika z dokładnosci obliczen i i dokładnosci robót izolacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.12.2013 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Jezeli mozesz to cytuj całą wypowiedz, a nie kreć. Przeciez napisałem ze pewnosc wynika z dokładnosci obliczec i i dokładnosci robót izolacyjnych. Pytanie ile za te roboty musiałbym dodatkowo zapłacić,żeby zejść z poziomu 4l na 1,5l ? Odpowiesz i dasz pewność na skutek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 14.12.2013 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Pytanie ile za te roboty musiałbym dodatkowo zapłacić,żeby zejść z poziomu 4l na 1,5l ? Odpowiesz i dasz pewność na skutek ? Mówiłem o dokładnosci robót izolacyjnych tak aby załozenia do obliczen były spełnione, jezeli pytasz ile wiecej kosztuje zatrudnienie fachowców którzy wykonują starannie i dokladnie swoja prace w porównaniu do partaczy to odpowiadam ze nie wiem. Zejscie do 1,5 l to inna para kaloszy, ale w kazdym przypadku jest wymagana dokładnosc robót izolacyjnych, bez tego jakiekolwiek obliczenia nie mają sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.12.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Mówiłem o dokładnosci[...] NAreszcie widze, ze masz troszke czasu. Licze, ze wynotowales chociaz z 4-5 operatow ktore pewnie zrobile s w te 1, miesiaca i zaspokoisz moja ciekawosc odnosnie dzielenia przez 1800h. Jakis dziwny "opor materii" czuje w tym temacie i nie moge zgadnac dlaczego. Moge jeszcze na to liczyc, czy nie zawracac Ci doopy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 14.12.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 ... i zaspokoisz moja ciekawosc odnosnie dzielenia przez 1800h. J. Pyxi... nie umiesz dzielić przez 1800 h? no wiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.12.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Pyxi... nie umiesz dzielić przez 1800 h? no wiesz... Sam bym sobie podzielil, ale nie chce asolt danych wejsciowych i tych do porowananiu usdostepnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 14.12.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 NAreszcie widze, ze masz troszke czasu. Licze, ze wynotowales chociaz z 4-5 operatow ktore pewnie zrobile s w te 1, miesiaca i zaspokoisz moja ciekawosc odnosnie dzielenia przez 1800h. Jakis dziwny "opor materii" czuje w tym temacie i nie moge zgadnac dlaczego. Moge jeszcze na to liczyc, czy nie zawracac Ci doopy? Dane z moich obliczen Kolumna I - projektowe obciąznie cieplne Kolumna II - zapotrzebowanie na ciepło 5461 8971 5831 10172 4402 8402 5721 9814 6750 8156 7721 10852 8570 12684 3907 6654 10617 17782 18130 27278 4077 6405 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 14.12.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 jako węglarz, któremu nie w smak ekogoszek śledzę wasze awantury i różne wnioski wyciągam.trafiłem tu śladem wybitnego forumowicza arturo72. Który ma teraz arcyzabawną awanturę w swoim dzienniku, gdzie za pomocą wirtualnego sąsiada próbuje komuś wcisnąć cudowną pompę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.12.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Który ma teraz arcyzabawną awanturę w swoim dzienniku, gdzie za pomocą wirtualnego sąsiada próbuje komuś wcisnąć cudowną pompę. Zapraszam do Przyszowic to zobaczysz jaki on wirtualny http://forum.muratordom.pl/entry.php?122716-roboty-ziemne&bt=139164#comment139164 O tymże "wirtualnym" sąsiedzie pisałem również w temacie płyty fundamentowej,bo również na niej postawił dom a zaprojektowaną miał przez mojego i polecanego przeze mnie konstruktora z ppkonstruktor: Przy okazji u mnie we wiosce powstała kolejna płyta właśnie od pp... ale teraz na izodomie. Wg mnie rewelka,gdyby to nie było takie drogie to byłoby super sprawą,kształtki,zamki,no byłem pod wrażeniem I jednen z konstruktorów z pp... jest także jego Kierbudem,podobnie jak u mnie tylko ten drugi Także zanim ktoś zacznie snuć bzdurne domysły radzę zapoznać się najpierw z rzeczywistością... Edytowane 14 Grudnia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 14.12.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 wspaniały budowniczy. No i w ogóle nie sprzedaje pomp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.12.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 (edytowane) wspaniały budowniczy. No i w ogóle nie sprzedaje pomp Pompy ciepła jak by nie było to dochodowy biznes Prawda jest taka,jeśli ktoś ma głowę na karku i zawsze uczciwe intencje ten z pomp wyżyje bez zbytniego fatygowania się,zwłaszcza na forum. Oferty między instalatorami tych samych pomp do tego samego domu,na tych samych materiałach różnią się między sobą nawet o 10tys.zł. Przykład właśnie od sąsiada,gdzie ofertę na tego samego Panasa z Krakowa miał o 8tys.zł wyższą niż faktycznie zapłacił. Taka różnica widocznie jest dlatego,że jeleni nie brakuje Ja mam stały etat,nie mam czasu na zajmowanie się pierdołami i nie w głowie mi pompy Jak będę sprzedawał pompy czy montował wentylację to się przyznam,reklamy nigdy za mało Edytowane 14 Grudnia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts