Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dane z moich obliczen

Kolumna I - projektowe obciąznie cieplne

Kolumna II - zapotrzebowanie na ciepło

5461 8971

5831 10172

4402 8402

5721 9814

6750 8156

7721 10852

8570 12684

3907 6654

10617 17782

18130 27278

4077 6405

wow! to Ty się mylisz o nie o 20 a o 30% :)

u spowiedzi byłeś, że zaczałeś prawdę mówić?

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To chyba lepsze, niz cosezonowa "delikatna" depilacja, ktora wykonuje na oslach Twoj zaklad energetyczny. ;)

a jak golili w okolicach jajec, to nie bolało?

bo sciagnac spodnie i wywalic 30 000 pln za poco Cito, to musiało boleć

pewnie też jesteś rozczarowany, ze prąd nie drożeje, bo wtedy miałbyś uzasadnienie swojego bezsensownego wydatku...

Gość Arturo72

bo sciagnac spodnie i wywalic 30 000 pln za poco Cito, to musiało boleć

pewnie też jesteś rozczarowany, ze prąd nie drożeje, bo wtedy miałbyś uzasadnienie swojego bezsensownego wydatku...

O ile Pyxis wydał mniej kasy na budowę,na izolacje,na wentylację niż np.Lobo czy R@K ?

Mimo tego ma niższe rachunki od nich.

Czy nie sądzisz,że to oni poczynili bezsensowny wydatek tylko po to,żeby mieć wyższe rachunki niż Pyxis ?

O ile Pyxis wydał mniej kasy na budowę,na izolacje,na wentylację niż np.Lobo czy R@K ?

Czy nie sądzisz,że to oni poczynili bezsensowny wydatek tylko po to,żeby mieć wyższe rachunki niż Pyxis ?

najlepszy jest ten bełkot o rachunkach ...:yes:

a czemu mnie nie bierzesz do porównań ...?

Gość Arturo72
najlepszy jest ten bełkot o rachunkach ...:yes:

a czemu mnie nie bierzesz do porównań ...?

Bo Ty masz porównywalny dom z Pyxisem,czyli bez przeinwestowania ale z rachunkami do Pyxisa nie masz nawet startu :)

Porównujmy rachunki za c.o na podobnym poziomie a nie diametralnie różne.

nie

to pyxis czy Ty już stoicie pod ścianą; lobo nawet, jakby zbuduował całą rurologię do niskotemperaturowego CO, to dopiero by wam pokazał, co to są niskie rachunki...

tylko teraz nie musi tego robić, bo akceptuje terazniejsza rachunki

p.s. zapytaj lepiej, co tam u proffessorre i jego ściennym ogrzewaniu :) chodza słuchy, ze już mieszka i że zużycie dupy nie urywa

Gość Arturo72
taaa...

życia mi zbraknie aby zrównać się z wydatkami na dom uwzględniając koszt samego domu ...:yes:

Powiedz to Lobo i R@K,którzy próbowali budować domy pod rachunki za c.o a taki Pyxis ich położył na łopatki bez dodatkowych inwestycji w dom :)

Gość Arturo72
nie

to pyxis czy Ty już stoicie pod ścianą; lobo nawet, jakby zbuduował całą rurologię do niskotemperaturowego CO, to dopiero by wam pokazał, co to są niskie rachunki...

No właśnie,jakby ;)

Powiedz to Lobo i R@K,którzy próbowali budować domy pod rachunki za c.o a taki Pyxis ich położył na łopatki bez dodatkowych inwestycji w dom :)

a ty przynajmniej wiesz za jaką kasę były wybudowane ICH domy i co zawierała ta kwota ...?

obstawiam że "pixel" też za podobna kapuchę się wybudował ...

a TY tak bardzo odstajesz od tego peletonu ...?

Gość Arturo72

a TY tak bardzo odstajesz od tego peletonu ...?

Ja jestem niewiarygodny ;)

Mam znacznie mniej izolacji niż w/w a przede wszystkim nie mam okien na kotwach,gdzie koszt wg mnie był kosmiczny i nie adekwatny do oczekiwań.

Ja jestem niewiarygodny ;)

Mam znacznie mniej izolacji niż w/w a przede wszystkim nie mam okien na kotwach,gdzie koszt wg mnie był kosmiczny i nie adekwatny do oczekiwań.

ale rozumiem że rozmawiasz o dwóch / trzech identycznych projektach różniących się tylko różnymi "widzimisię" inwestorów ...;)

czy według ciebie MILA to to samo co ARIZONA...?