imrahil 15.12.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 ja mam takie samo zdanie I ja niestety też. A przynajmniej jeśli chodzi o naginanie wszelkich faktów pod siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 15.12.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Wojtek (imrahil) - na koniec sezonu prosiłeś i podawałem Ci swoje zużycie ... nie znamy się osobiście , nie mieliśmy nigdy kontaktu nawet telefonicznego .... Artur - Twoje słowa są nie tylko nie na miejscu ale wręcz są chamskie i obraźliwe ... to przez zachowanie takich osób jak TY zaprzestałem pokazywania i udowadniania Wam czegokolwiek z ubiegłym sezonie - mój obecny sezon pokazuje jak bardzo się myliliście w swoich ocenach i osadach czy ja matacze - możesz sobie myśleć co chcesz i pisać publicznie co chcesz ... imrahil może być publicznym sekundantem i potwierdzać poprawność moich danych - będzie otrzymywał ode mnie fotki .... zgadzasz się ArturzeWi ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 15.12.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Bedzie dynamiczne duo... Sypiaja ze soba? Na forum sie czubia, a potem igraszki bardziej namietne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 15.12.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Nic się tu widzę nie zmienia. Nie ważne że ktoś postawił Dom za pół banki ważne że na styropian dał mniej rachunki ma niższe za co. Nie ważne że przy okazji rachunki za Prad bytowy i odsetki kredytu mogą wyjść i 2 razy więcej. Tak sobie porownujecie różne domy a tu i tak jasiek większość z was rozłożył na łopatki nie wydając na odsetki z kredytu jakieś 70-90 tys w skali ok 10 lat. Nikt kto w całości buduje na kredyt i nie schodzi poniżej 300 tys za dom nie ma się do wspinać. Jak zaczniemy stawiać 3-litrowce 100 metrowe za 200 tys to wtedy pogadamy, wtedy to będzie jakiś wyczyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 15.12.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 A miał taką potrzebę? Jakby zużycie było większe niż z obliczeń asolta to od razu rzucać o odszkodowanie do ubezpieczyciela. jeśli przyjęliśmy do obliczeń jakieś założenia (indywidualne i np normatywne) a ja ich nie spełniam - nie utrzymuję normatywnej temperatury 20*C, lub np nie wykonałem ocieplenia garażu zgodnie z założeniami to do kogo mogę mieć pretensje ?? nawet jeśli Andrzej taki dokument mi sam dał i go podpisał - nigdy bym z niego nie skorzystał bo jeśli wykonałbym w 100% i bardzo dokładnie to znalazłoby to odzwierciedlenie w stanach licznikowych 4600kWh (z OZC) w tym sezonie osiągnę bez problemu - co potwierdza tylko jedno - wyliczenia były bardzo dobrze wykonane a niedoróbki i np wyższa temperatura w domu rekompensowane są przez niższa niż w założeniach wymianę powietrza jeśli ktoś tego wszystkiego nie rozumie , nie chce zrozumieć to albo jest głupi albo takiego udaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 15.12.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Nic się tu widzę nie zmienia. Nie ważne że ktoś postawił Dom za pół banki ważne że na styropian dał mniej rachunki ma niższe za co. Tak jakos widze miedzy wierszami, ze do mnie pijesz. Jesli dla Ciebie "krezusie" kwota 25-30 tys za docieplenie domu to pierdniecie w make, to wydaj to na termosik, tylko nie jojcz pozniej, ze ktos kto wlozyl w pompe ciepla i ma rachunki za CO - grzejac 230m2 - 2x nizsze niz Ty grzejacy ich 100. Nie ważne że przy okazji rachunki za Prad bytowy i odsetki kredytu mogą wyjść i 2 razy więcej. Jesli bym budowal na kredyt, to wziecie tej dodatkowej kasy w kredycie na docieplenie pewnie by mi obnizylo rate w banku? Myslisz ze tak? A ze z bytowym nie bawie sie w amisza, to juz inna sprawa, ale my tu nie o tym raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 15.12.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 A u Arturo kolejny, częsty u niego, zwrot o 180 stopni Juz OZC u asolta nie jest OK A mozesz powiedzieć, co jest tego powodem ? Jakaś rzesza niezadowolonych inwestorow, którym nie zgadzają sie zużycia ? Bo póki co piszesz o R&K, który sam wyjaśnil przyczyny niezgodności i u ktorego drugi sezon wyglada lepiej. Aha, u Coebie tez nie gra, ale zamiast jechac po asolcie zrobilbym termowizję wpierw. Poza tym - o ile u R&K łatwo zweryfikować całkowice rzeczywiste zużycie energii, to u Ciebie z uwagi na COP nie bardzo. A skoro nawet latem pompa nie dawała COP zgodnego z tabelką producenta, to i zima będzie on pewnie niższy... Przynajmniej jednego babola w instalacji PC w twojej kotłowni miki popełnił, jesteś pewnien, że to był jedyny ? U innych też dziwne kwiatki wyszły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 15.12.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 To ile pyxis dałeś za domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 15.12.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 To ile pyxis dałeś za domek? A co Ci do tego? Takie rzeczy do porowanan liczy sie per m2. Co Ci da kwota sumaryczna? Zreszta przy wykonczeniowce rozbieznosci moga byc o kwote wydana na SSZ tegoz domu. Napisalem , ze aby doprowadzic moj dom do zuzycia energii (bez pompy) o polowe nizszego, musial bym wydac DODATKOWO jakies 25-30 tys zl. Po prostu majac jednak ograniczony budzet wolalem to wydac na pompe ciepla, bo mam z tego tytulu wymierne oszczednosci, chociaz "obciachowe" docieplenie i na forum nie jestem "trendy". Czy mialem sie zakredytowac, zeby stopka byla fajna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 15.12.2013 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 (edytowane) Edytuje autokorekte: zaden kablarza tekigo domu jak Twoj Pyxis nigdy by nie pobudowal, bo wiecej w nim fajerwerkow na pochybe sasiadom niz rozsadku, mogles postawic ze 150 m2, dac PC i dobrze ocieplic, moze wtedy bys "wyszedl z pudelka" i zaczal myslec inaczej. Edytowane 15 Grudnia 2013 przez miloszenko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 15.12.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Pyxis, co do Twoich np scian, to w cenie suporexu i 10 cm styro mialbys spokojnie sciane pasywniaka z u= 0,1, wiec mogles wydac dokladnie tyle samo a miec o wiele cieplej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 15.12.2013 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 @miloszenko - trafiłeś w sedno -jakby nie patrzeć, kto ma na kredyt, ten przegrał zycie cholera inaczej się nie da w moim przypadku będzie to 40/60 % na korzyść kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 15.12.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Ja jestem niewiarygodny Mam znacznie mniej izolacji niż w/w a przede wszystkim nie mam okien na kotwach,gdzie koszt wg mnie był kosmiczny i nie adekwatny do oczekiwań. Tobie trzeba co pewien czas przypominac fakty, bo masz krotka i wybiorcza pamiec... Juz nie pamietasz ze z wyliczen wyszlo ze dales wiecej na izolacje domu? Poza tym widze ze ty wiesz wszystko lepeij, nawet wiesz ile wydalem na budowe domu, no ale coz jkaos mnie to nie dziwi, bo ty jestes wyznawca zasady "klamstwo wypowiedziane trzy razy staje sie prawdą", powiem ci tylko ze w przeliczeniu na m2 wyszlo mi taniej niz u ciebie i oceniajac materialy/armature jaka masz to i o klase lepiej... No i spoko,Tobie pasuje 9000kWh ale nie sądzę,że innym liczącym na niskie rachunki przy kablach i pakującym masę kasy za ocieplenie nie będzie tak do śmiechu jak zerkną na faktury Jeszcze raz zapytam,czego R@K się wstydzi/boi/obawia się nie zapodając licznika zużycia i faktur ? Zdjęcie licznika Lobo mam,także porównamy na koniec sezonu ale on teraz na wyjeździe i nie jest objektywny Heheheh, zenada, stary Konrad podal ci zdjecia a ty dalej swoje, gorzej niz dziecko, stary ty masz jakies problemy/kompleksy Powiedz jeszcze gdzie na tym wyjezdzie jestem, heheheheh, skad u ciebie takie brednie sie niora to nie wiem, no ale kontynuuj bo dobry w tym jestes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 15.12.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Edytuje autokorekte: zaden kablarza tekigo domu jak Twoj Pyxis nigdy by nie pobudowal, bo wiecej w nim fajerwerkow na pochybe sasiadom niz rozsadku, mogles postawic ze 150 m2, dac PC i dobrze ocieplic, moze wtedy bys "wyszedl z pudelka" i zaczal myslec inaczej. To moze pokaz paluszkiem jakie to "fajerwerki" zafundowalem sobie. Bedzie latwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 15.12.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 nie do końca mogę się zgodzić. U mnie w zalezności czy bym podał na m2 powierzchni całkowitej, użytkowej czy jakiej tam jeszcze to rozrzut będzie ogromny. Ciężko porównywać nieporównywalne....(vide wykończenie) Jasne, ze bedzie, ale chyba mniejszy niz porowananie kosztow domu 100 i 200m2. Zawsze mozna tez porowanac koszta m2 do SSZ np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 15.12.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Pyxis, co do Twoich np scian, to w cenie suporexu i 10 cm styro mialbys spokojnie sciane pasywniaka z u= 0,1, wiec mogles wydac dokladnie tyle samo a miec o wiele cieplej. Rozwin temat: o jakiej scianie piszesz? Bierzesz pod uwage jakies preferencje inwestora, czy jedynym kryterium jest U sciany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 15.12.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 wystarczy porównać za gotówkę i na kredyt.....te dodatki to naprawdę robią niewielką różnice Niech porowna kable i kredyt do pompy bez kredytu. Ciekawe jakie wnioski wyciagnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 15.12.2013 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 chodziło mi o cały dom czyli cały dom bez kredytu i cały dom z kredytem. Z pompą czy z kablami - niewielka różnica Mi tez o caly, ale w "odwrotnej" konfiguracji. Takie porownywanie, czy lepiej byc starym i brzydkim czy mlodym i pieknym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 15.12.2013 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Wojtek (imrahil) - na koniec sezonu prosiłeś i podawałem Ci swoje zużycie ... nie znamy się osobiście , nie mieliśmy nigdy kontaktu nawet telefonicznego .... Artur - Twoje słowa są nie tylko nie na miejscu ale wręcz są chamskie i obraźliwe ... to przez zachowanie takich osób jak TY zaprzestałem pokazywania i udowadniania Wam czegokolwiek z ubiegłym sezonie - mój obecny sezon pokazuje jak bardzo się myliliście w swoich ocenach i osadach czy ja matacze - możesz sobie myśleć co chcesz i pisać publicznie co chcesz ... imrahil może być publicznym sekundantem i potwierdzać poprawność moich danych - będzie otrzymywał ode mnie fotki .... zgadzasz się ArturzeWi ???? możemy tak robić, ale właściwie po co? żeby Arturo uwierzył? stwierdzi, że mi płacisz tak jak stwierdził, że podejrzewa, że asolt płaci Tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 15.12.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Artur - Twoje słowa są nie tylko nie na miejscu ale wręcz są chamskie i obraźliwe ... to przez zachowanie takich osób jak TY zaprzestałem pokazywania i udowadniania Wam czegokolwiek z ubiegłym sezonie - mój obecny sezon pokazuje jak bardzo się myliliście w swoich ocenach i osadach Konrad nie namawiam cię żebyś ujawniał faktury itd. ale weź pod uwagę że ten wątek czyta wiele osób i dla nich warto podawać dane . Mam na myśli że może nie warto COPać się z koniem ale jesteś już ikoną tego wątku i są osoby które nie produkują postów ale uważnie czytają spostrzeżenia użytkowników. Liczba postów wytwarzanych automatycznie przez Arturo,Pyxisa i Varme jest zatrważająca ale dla nowych użytkowników to tylko jeszcze jedna uciążliwość w odnalezieniu wartościowych informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts