Hippek 18.12.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 czyzby grzanie 22-6 rano starczało Wam do utrzymania komfortowych warunków w domach ?? czyż to nie nie tak było u SP Lifko ?? grzał sobie podobno tanio PC w taniej taryfie g12W? musiał w weekend podbijac do 24-25 stopni by w piątek mieć w salonie 19 - zupełnie jak u PixiDixi o tym mowa; nawet temperatura się zgadza u Pyxisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.12.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 EkoSzrot i SPF = 4? Luzuj poślad! Viessmann za ponad poł bańki nie ma SPF rocznego równego 4 a Ty z jakimś badziewiem masz? Oj słabo z wiedzą branżową u Ciebie - viessmann ma IMHO słabe pompy i robi słabe instalacje (np. nie zrobią Ci w domu instalacji bez bufora - bóg wie czemu. A COP 4 to standardzik bym powiedział - na początku sezonu moja pompa ma w okolicach 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.12.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 EkoSzrot i SPF = 4? Luzuj poślad! Viessmann za ponad poł bańki nie ma SPF rocznego równego 4 a Ty z jakimś badziewiem masz? p.s. z tego, co pamiętam, to twój salon z tym termometrem widniał na zdjęciu - wieczorem przypomnę p.s.2. wiemy, że na rachunku z 6 tysia pln rocznie pęka, więc ja też bym nie pokazała... A myslisz ze Viesiek to sa jakis czary? To takie samo urzadzenie pewnie z taka sama sprezara i zaworem. Dalej bedziesz przezentowala swoje fotomontaze? Rzygac sie juz chce. Pokaz lepiej kolejna FV za golenie matola. Posmiejemy sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.12.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 o tym mowa; nawet temperatura się zgadza u Pyxisa Przy 11h taniego pradu w dzien powszedni (w tym 2h w poludnie) i dodatkowo tanich weekendach nie jest to zadnym problemem. Ale do tego trzeba miec chociaz odrobinke wyobrazni a nie byc "gosposia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.12.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 oczywiście zawsze sprowadza się to faktu, że ty wiesz lepiej i najlepsze decyzje podjałeś.... nic nie wiesz o mojej piwnicy a głupoty piszesz.... To samo moge powiedziec o Tobie. Tez masz najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 18.12.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Przy 11h taniego pradu w dzien powszedni (w tym 2h w poludnie) i dodatkowo tanich weekendach nie jest to zadnym problemem. Ale do tego trzeba miec chociaz odrobinke wyobrazni a nie byc "gosposia". opowiedz nam o tym prosze - Daga i Adam mają znacznie lepszy dom od Ciebie a jakoś grzeją 70 do 30 a u Ciebie miod, malina i orzeszki .... Lzesz jak pies kolego. Widze weszlo Ci to juz w nawyk. .... i 19 *C w salonie Hipka - poprosimy o fotkę dla przypomnienia PS. ja juz widzę te dobowe wahania temperatury u Ciebie - masz niezłą "krzywą grzewczą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.12.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 opowiedz nam o tym prosze - Daga i Adam mają znacznie lepszy dom od Ciebie a jakoś grzeją 70 do 30 a u Ciebie miod, malina i orzeszki .... Moze im nie odpowiadaja wahania temperatury w domu w granicach 0,7*C/dobe. Nie wiem. Zapytaj D&A. Nie bede musial zgadywac. .... i 19 *C w salonie Hipka - poprosimy o fotkę dla przypomnienia Heheh.... jak to swoj do sewego ciagnie. Jak bedzie chwilka, to poszukam zestawienia Twoich lgarstw na temat zuzycia. Ladnie je kiedys Artur zebral w jednym poscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 18.12.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 każdy użytkownik PC grzejący w taniej taryfie miedzy 13-15 (lub w podobnych godzinach w zależności od dostawcy) grzeje wodę by wieczorem móc się wykąpać w ciepłej....PocoCito nie jest urzadzeniem 2 funkcyjnym ?!? więc albo CWU albo CO czyzby grzanie 22-6 rano starczało Wam do utrzymania komfortowych warunków w domach ?? czyż to nie nie tak było u SP Lifko ?? grzał sobie podobno tanio PC w taniej taryfie g12W? musiał w weekend podbijac do 24-25 stopni by w piątek mieć w salonie 19 - zupełnie jak u PixiDixi jakoś tego wszystkiego nie widzę ... zwłaszcza w durszlakach 3,5x gorzej zbudowanych jako to Daga&Adam napisał Grzanie cwu u mnie 13-13.30 22.-22.20 5-5.10 dobowo nie przekraczam obecnie 4 kwh na dobę i to z małym zapasem także jakoś nie widze większ\ego problemu z okienkiem 13-15 mało tego rk -możesz sobie pozwolić przy kablach żeby dla komfortun w dnii robocze przedłużyć grzanie no z15 do 16 -ja mam to w nosie przez tą 1h w drogiej taryfie pracuje z modulacją 16% i weżnie niecałe 0,5 kwh za 37 groszy przy kablach wiadomo kofort ale piorytet ma zegar ja przy powietrznej największy pobór prądu mam na początku-wtedy modulacja jest około 40-50% także największy pobór i tak mieści się do 15. o sobocie przy g12w i niedzieli nie warto gadać nawet przy moim 300 litrowym zasobniku przegrzewam wodę do 60 stop -idzie wredy okołol 6do6,5 kwh[w niedzielę i tak idzie dużo u nas cwu. dzięki temu cwu w poniedziałek nie bierze nawet 2kwh.CZY PRZY KABLACH MOŻECIE SOBIE POZWOLIĆ NP. WŁĄCZYĆ OPCJĘ NA STEROWANIU GRZANIA-KO0MFORT 24 H? BO JA TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 18.12.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 RK MOŻE TWOJE BŁĘNE WNIOSKI WYNIKAJĄ z tego że wy często kable macie na wierzchu a ja np pod 12 cm betonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.12.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 nie - no racja - EkoPOL robi najlepsze... i za darmo... Przeciez "wszyscy" wiedza, ze najlepsze sa cewki w podlodze. To juz wielokrotnie "udowodnilas". Nic to ze CO Cie kosztuje w niewielkim domku 3 tys zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 18.12.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Ale ja przynajmniej nie bede sprzedawal domu na m3 tego badziewia nikt nie kupi, nawet, jak dopiszesz, ze 2 routery sa w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.12.2013 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 tego badziewia nikt nie kupi, nawet, jak dopiszesz, ze 2 routery sa w cenie Eeee, pisalas wczesniej, ze masz fajny domek (w koncu trzeba na cos wydawac kase - dlaczego nie na CO ). Jestes dla siebie chyba zbyt surowa. To po ile masz ten m3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 18.12.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Eeee, pisalas wczesniej, ze masz fajny domek (w koncu trzeba na cos wydawac kase - dlaczego nie na CO ). Jestes dla siebie chyba zbyt surowa. To po ile masz ten m3? ja mam fajny a ty masz zimny - cóż począć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.12.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 ja mam fajny a ty masz zimny - cóż począć ... Chyba "fajny". Masz w domciu 19*C za 3 kola oplat. Pewnie jak bedziesz chciala sprzedac tego zarlocznego smoka to sie kolejka ustawi. Tylko dobra cene za m3 musisz dac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 18.12.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Chyba "fajny". Masz w domciu 19*C za 3 kola oplat. Pewnie jak bedziesz chciala sprzedac tego zarlocznego smoka to sie kolejka ustawi. Tylko dobra cene za m3 musisz dac. 19stC zanotowano i zobrazowano w twoim salonie - sprawa się rypła a gooogle zaindeksował - twój pech u mnie niezmiennie 22stC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.12.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 19stC zanotowano i zobrazowano w twoim salonie - sprawa się rypła a gooogle zaindeksował - twój pech u mnie niezmiennie 22stC Robilas kilka fotomontazy. Internet przyjmie wszystko. "Kalmca" to jest stan umyslu, a to objawia sie na wielu plaszyznach jak widac. "Niezmiennie" to masz raczej 19*C i 60%RH. Zreszta bedzie widac po FV. Jak beda podobne do zeszlorocznych, to znaczy, ze nadal jedziesz w "kablowym komforcie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.12.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Moze im nie odpowiadaja wahania temperatury w domu w granicach 0,7*C/dobe. Nie wiem. Zapytaj D&A. Nie bede musial zgadywac. Przede wszystkim to Ty masz przewymiarowana pompe i dlatego miescisz sie w taniej taryfie Jakbym drugi raz wybieral PC to chyba tez bym wzial troche mocniejsza - mialbym lepszy wspolczynnik, choc wieksze problemy z zagrzaniem baniaka CWU (za duza moc). Z drugiej strony to wybierajac grzanie TYLKO w taniej taryfie - wkraczasz na dokladnie to samo "pole minowe" co kazdy grzejacy kablami bez bufora - czyli wieksze wahania temperatury i "rano cieplo, wieczorem zimno". Gdybym grzal pradem to m.in. z tego powodu wybralbym bufor 1000-2000l, grzaleczke, wodna podlogowka i sterowanie pogodowe - full komfort o kazdej porze dnia i nocy i 100% w taniej taryfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.12.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 nie - no racja - EkoPOL robi najlepsze... i za darmo... Ja swoja kupilem za 13,5k wiec za darmo nie ale 3 x taniej niz viessmann Choc ostatnio ponoc zeszli mocno z cen - chyba sam marketing nie wystarczal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.12.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Robilas kilka fotomontazy. Ej ale niech ktos postronny (nie Pyxis ani nie Hipka) mi wytlumaczy jak to naprawde z tym zdjeciem jest?? Nie siedzialem caly czas na watku i nie wiem kto z nich ma racje - to jest w koncu fotomontaz czy nie? :) Bo oni to jak dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.12.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Przede wszystkim to Ty masz przewymiarowana pompe i dlatego miescisz sie w taniej taryfie Jakbym drugi raz wybieral PC to chyba tez bym wzial troche mocniejsza - mialbym lepszy wspolczynnik, choc wieksze problemy z zagrzaniem baniaka CWU (za duza moc). Z drugiej strony to wybierajac grzanie TYLKO w taniej taryfie - wkraczasz na dokladnie to samo "pole minowe" co kazdy grzejacy kablami bez bufora - czyli wieksze wahania temperatury i "rano cieplo, wieczorem zimno". Gdybym grzal pradem to m.in. z tego powodu wybralbym bufor 1000-2000l, grzaleczke, wodna podlogowka i sterowanie pogodowe - full komfort o kazdej porze dnia i nocy i 100% w taniej taryfie Oczywiscie, ze mocniejsza pompa daje wieksze mozliwisci wykorzystania teniego pradu. Nie wszyscy moga to jednak pojac (u mnie np grzanie CWU w dziennej czesci taniego poradu to <>25min - reszta moze byc wykorzystana na CO). Adam, to ze ja grzeje w tanim pradzie to nie znaczy, ze ja MUSZE grzac w tanim caly czas. Pompiarza kWh w drogim pradzie kosztuje 17gr, a kablrza 69gr. Ja grzejac w drogim pradzie mial bym i tak o polowe nizsza cene za kWh ciepla, niz kablarz ma w tanim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts