malux20 18.12.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 piekar to nawet smieszne było do pewnego momentu ale tylko do pewnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 18.12.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 rk -co my tu się nawzajem domyślamy jak jest przecież w tym wątku udziela się mocno zdeklarowany fanatyk kabli-wcześniej sprzedający pompy ciepła z wielkim sercem- niech powie jak to jest naprawdę he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 18.12.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 (edytowane) piekar to nawet smieszne było do pewnego momentu ale tylko do pewnego .. a poźniej Pyxisowa rodzina stwierdziła, że zaczęło być zwyczajnie zimno... Edytowane 18 Grudnia 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 18.12.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 RK MOŻE TWOJE BŁĘNE WNIOSKI WYNIKAJĄ z tego że wy często kable macie na wierzchu a ja np pod 12 cm betonu? Twoj dom jest dobrze zaizolowany - ja mowie o durszlaku jaki ma Pixi , bo chyba dom Liwko był lepiej zaizolowany - a przynajmniej nie ściamnial tylko prawe pisał jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 18.12.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Lzesz jak pies. To mi wystarczy. Zgrywasz sie na blazna, to nazywam Cie po imieniu. prawdę mówi... oj nie przejmuj się - przy 19stC będziesz żył 120 lat, to i pompka się zamortyzuje - w 2134 roku bedzie w kamerze online, jak ta żarówka w stanach u strażaków... tylko na booga te dwa routery schowaj, bo cały swiat bedzie się śmiał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.12.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 prawdę mówi... oj nie przejmuj się - przy 19stC będziesz żył 120 lat Ja dobrze wiem, skad fote termometru wzielas. To zasoby wlasne zapewne. Dupsko Ci zmarznie, to podkrecisz na 20*C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.12.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 No dobra - dostalem RAWy z aparatu od Pyxisa na priva co ostatecznie rozsadza sprawe kto tu lze i klamie. Daje jeszcze szanse na przyznanie sie i wyjscie z twarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 18.12.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Oj tam oj tam nie stresuj sie pyxisowi zimno - rozgrzewa sie klepiac w klawiaturę zamiast nak...wiac węgorza (patrz YT) ...o i giermek się pojawił... jak ci się wiedzie, szwedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 18.12.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 (edytowane) No dobra - dostalem RAWy z aparatu od Pyxisa na priva co ostatecznie rozsadza sprawe kto tu lze i klamie. Daje jeszcze szanse na przyznanie sie i wyjscie z twarza zamieśc RAWa tutaj, obadamy; a poza tym on mógł zrobić drugie zdjęcie bez termometru.. przecież to jego salon a nie mój (mój jest ładniejszy) Edytowane 18 Grudnia 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.12.2013 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 zamieśc RAWa tutaj, obadamy; a poza tym on mógł zrobić drugie zdjęcie bez termometru - absurdalni proste przecież to jego salon a nie mój (mój jest ładniejszy) Tak tak - i wykadrowal co do piksela, ulozyl cienie, kwiatek, slonce i przedmioty w stoliku. Nie da sie tego zrobic - wybacz ale wlasnie spadlas dla mnie do rangi zwyklego klamczuszka, a takim ja reki nie podaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 18.12.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Tak tak - i wykadrowal co do piksela, ulozyl cienie, kwiatek, slonce i przedmioty w stoliku. Nie da sie tego zrobic - wybacz ale wlasnie spadlas dla mnie do rangi zwyklego klamczuszka, a takim ja reki nie podaje ja ciebie też p.s. przeciez to pixel jest Edytowane 18 Grudnia 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.12.2013 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Pyxis - tak żeby zakończyć temat, jaka jest u ciebie średnia temperatura w okresie grzewczym? (na zewnątrz) Nie mierze tego. Pompa zpokazuje tylko srednia z oststniej doby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 18.12.2013 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 ja ciebie też No sorry ale kobieta ktora tak bezczelnie klamie... Zal konczyc. Po prostu szkoda slow - sam fotomontaz spoko - mozna zawsze przeciez sie posmiac ale tylko do pewnego momentu. Kazdy twoj post i slowo sa dla mnie w tym momencie kompletnie niewiarygodne. Oczywiscie masz to gdzies i ja tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.12.2013 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 . Kazdy twoj post i slowo sa dla mnie w tym momencie kompletnie niewiarygodne. Oczywiscie masz to gdzies i ja tez Szczerosc u nich w klubie to norma. Nie moge znalezc mataczenia R&K, ale znajde, znajde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 18.12.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 każdy użytkownik PC grzejący w taniej taryfie miedzy 13-15 (lub w podobnych godzinach w zależności od dostawcy) grzeje wodę by wieczorem móc się wykąpać w ciepłej....PocoCito nie jest urzadzeniem 2 funkcyjnym ?!? więc albo CWU albo CO czyzby grzanie 22-6 rano starczało Wam do utrzymania komfortowych warunków w domach ?? czyż to nie nie tak było u SP Lifko ?? grzał sobie podobno tanio PC w taniej taryfie g12W? musiał w weekend podbijac do 24-25 stopni by w piątek mieć w salonie 19 - zupełnie jak u PixiDixi jakoś tego wszystkiego nie widzę ... zwłaszcza w durszlakach 3,5x gorzej zbudowanych jako to Daga&Adam napisał A co ty jak Hitler wszystkich do jednego wora. Nie pisałem w jakich godzinach grzeję. A jak ktoś nie ma G12w to co marznie. Ja nie muszę czekać na tanią taryfę i walczyć o każdego Watta.Wam to faktycznie te kable we łbach pomieszały. Tutaj pisałem szerzej http://forum.muratordom.pl/showthread.php?219660-Kompletny-system-grzewczy-do-15-ty%C5%9B-z%C5%82-rachunki-do-3-ty%C5%9B-za-CO-i-CWU-do-150-m2&p=6241878&viewfull=1#post6241878 Obecnie PC chodzi ok 7h/na dobę z CWU 6 w taniej i 1 w drogiej jak będzie -20 to 10 w taniej i 3-4 w drogiej. W innym wątku pisałem też że przerwa w grzaniu pow 3-4h powoduje odczucie chłodu mimo temp wewn. pow 22. I chociaż dom mam nie najcieplejszy ale o takich rachunkach nie jeden może pomarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.12.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Oto rzeczony przykladzik, jak licza koszta ludzie z klubu prawdomownych inaczej: a co to jest inne? ja grzeje czystym pradem 3000 rocznie co+ cwu u mnie na okrągło liczac bez wdawania sie w szczegoly z duza nadwyzka sezon miesci sie w 1800 zl a woda w 100 zl miesiecznie tyle za u mnie co i cwu to max3-3,5 tys koszt roczny CO (liczony wg taniej taryfy - bo chodzi tylko w tej) 1270 zł* (netto) =1560 brutto koszt dotychczasowy (10 mcy - liczony wg taniej taryfy - bo chodzi tylko w tej) CWU - 525 zł* (netto) = 645 brutto Koorwa co za "precyzja"! Koszty calkowite CO+CWU wahaja sie od 2 tys zl do 3,5 tys zl (ciekawe, czy te 3,5tys to tylko czesc prawdy o realnych kosztach). Tak dla oceny wirygodnosci zostawiam. Klamca musi miec dobra pamiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 18.12.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Kilka wypowiedzi wyciagnietych z kontekstu.... Niczego nie dowodziJesli ktos chce wiedziec ile max zaplaci wystarczy przez droga taryfe kWh pomnozyc i masz wynik 2*wyzszyJak pomnozysz przez sr.cene kWh to jest inaczej, a jak mnożysz przez tania tylko to jest najmniej Czyz níe tak???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlt7 18.12.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 1) 3000 zł 2) 1800 + 12x100 = 3000 zł 3) 3000-3500 zł 4) tylko tu trochę mało 2334 zł Może niech R&K wyjaśni o co chodziło w 4 przytoczonym poście, bo wygląda na wyrwany z kontekstu przez Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 18.12.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Wez lusterko, poloz na podlodze i kucnij. Bedziesz mial wytatulowane obok Adolfa. Tuz przy wejsciu do bunkra. Jak czytam Twoje posty to nie mogę uwierzyć że to ten sam człowiek co wypowiada się w Muratorze. Milutkie słowa i grzeczniutkie zdjęcie miłego chłopca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.12.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Jak czytam Twoje posty to nie mogę uwierzyć że to ten sam człowiek co wypowiada się w Muratorze. Milutkie słowa i grzeczniutkie zdjęcie miłego chłopca. Ten watek tak na mnie dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts