Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

RK MOŻE TWOJE BŁĘNE WNIOSKI WYNIKAJĄ z tego że wy często kable macie na wierzchu a ja np pod 12 cm betonu?

Twoj dom jest dobrze zaizolowany - ja mowie o durszlaku jaki ma Pixi , bo chyba dom Liwko był lepiej zaizolowany - a przynajmniej nie ściamnial tylko prawe pisał jak jest

Lzesz jak pies. To mi wystarczy. :)

Zgrywasz sie na blazna, to nazywam Cie po imieniu.

prawdę mówi... oj nie przejmuj się - przy 19stC będziesz żył 120 lat, to i pompka się zamortyzuje - w 2134 roku bedzie w kamerze online, jak ta żarówka w stanach u strażaków...

tylko na booga te dwa routery schowaj, bo cały swiat bedzie się śmiał...

No dobra - dostalem RAWy z aparatu od Pyxisa na priva co ostatecznie rozsadza sprawe kto tu lze i klamie. Daje jeszcze szanse na przyznanie sie i wyjscie z twarza ;)

zamieśc RAWa tutaj, obadamy;

a poza tym on mógł zrobić drugie zdjęcie bez termometru..

przecież to jego salon a nie mój (mój jest ładniejszy) :)

Edytowane przez Hippek

zamieśc RAWa tutaj, obadamy;

a poza tym on mógł zrobić drugie zdjęcie bez termometru - absurdalni proste :p

przecież to jego salon a nie mój (mój jest ładniejszy) :)

Tak tak - i wykadrowal co do piksela, ulozyl cienie, kwiatek, slonce i przedmioty w stoliku. Nie da sie tego zrobic - wybacz ale wlasnie spadlas dla mnie do rangi zwyklego klamczuszka, a takim ja reki nie podaje :)

Tak tak - i wykadrowal co do piksela, ulozyl cienie, kwiatek, slonce i przedmioty w stoliku. Nie da sie tego zrobic - wybacz ale wlasnie spadlas dla mnie do rangi zwyklego klamczuszka, a takim ja reki nie podaje :)

ja ciebie też :)

p.s. przeciez to pixel jest

Edytowane przez Hippek

ja ciebie też :)

No sorry ale kobieta ktora tak bezczelnie klamie... Zal konczyc. Po prostu szkoda slow - sam fotomontaz spoko - mozna zawsze przeciez sie posmiac ale tylko do pewnego momentu. Kazdy twoj post i slowo sa dla mnie w tym momencie kompletnie niewiarygodne. Oczywiscie masz to gdzies i ja tez ;)

każdy użytkownik PC grzejący w taniej taryfie miedzy 13-15 (lub w podobnych godzinach w zależności od dostawcy) grzeje wodę by wieczorem móc się wykąpać w ciepłej....PocoCito nie jest urzadzeniem 2 funkcyjnym ?!? więc albo CWU albo CO

czyzby grzanie 22-6 rano starczało Wam do utrzymania komfortowych warunków w domach ??

czyż to nie nie tak było u SP Lifko ?? grzał sobie podobno tanio PC w taniej taryfie g12W?

musiał w weekend podbijac do 24-25 stopni by w piątek mieć w salonie 19 :D - zupełnie jak u PixiDixi

jakoś tego wszystkiego nie widzę ... zwłaszcza w durszlakach 3,5x gorzej zbudowanych jako to Daga&Adam napisał

A co ty jak Hitler wszystkich do jednego wora. Nie pisałem w jakich godzinach grzeję. A jak ktoś nie ma G12w to co marznie. Ja nie muszę czekać na tanią taryfę i walczyć o każdego Watta.Wam to faktycznie te kable we łbach pomieszały. Tutaj pisałem szerzej

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?219660-Kompletny-system-grzewczy-do-15-ty%C5%9B-z%C5%82-rachunki-do-3-ty%C5%9B-za-CO-i-CWU-do-150-m2&p=6241878&viewfull=1#post6241878

Obecnie PC chodzi ok 7h/na dobę z CWU 6 w taniej i 1 w drogiej jak będzie -20 to 10 w taniej i 3-4 w drogiej.

W innym wątku pisałem też że przerwa w grzaniu pow 3-4h powoduje odczucie chłodu mimo temp wewn. pow 22.

I chociaż dom mam nie najcieplejszy ale o takich rachunkach nie jeden może pomarzyć.

Oto rzeczony przykladzik, jak licza koszta ludzie z klubu prawdomownych inaczej:

a co to jest inne? ja grzeje czystym pradem 3000 rocznie co+ cwu

u mnie na okrągło liczac bez wdawania sie w szczegoly z duza nadwyzka sezon miesci sie w 1800 zl a woda w 100 zl miesiecznie

tyle za u mnie co i cwu to max3-3,5 tys

koszt roczny CO (liczony wg taniej taryfy - bo chodzi tylko w tej) 1270 zł* (netto) =1560 brutto

koszt dotychczasowy (10 mcy - liczony wg taniej taryfy - bo chodzi tylko w tej) CWU - 525 zł* (netto) = 645 brutto

Koorwa co za "precyzja"! Koszty calkowite CO+CWU wahaja sie od 2 tys zl do 3,5 tys zl (ciekawe, czy te 3,5tys to tylko czesc prawdy o realnych kosztach).

Tak dla oceny wirygodnosci zostawiam.

Klamca musi miec dobra pamiec :D

Kilka wypowiedzi wyciagnietych z kontekstu....

Niczego nie dowodzi

Jesli ktos chce wiedziec ile max zaplaci wystarczy przez droga taryfe kWh pomnozyc i masz wynik 2*wyzszy

Jak pomnozysz przez sr.cene kWh to jest inaczej, a jak mnożysz przez tania tylko to jest najmniej

Czyz níe tak????