Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja zużyje na c.o 2000kWh czyli przeliczając na m2 powierzchni grzanej wyjdzie 16kWh/m2/rok.

Ile Ty zużyjesz mnie nie interesuje,czy Ci się zwróci czy rzygnie,też mnie nie interesuje.

Pisałem wcześniej!!!! - zapraszam na naukę czytania....

PS. Widać jadł padł Ci na oczy....lub na nitkę zamiast mózgu....

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Arturo72
Znowu widzę mierzysz wszystkich swoją miarą:-) To tylko ty po napisaniu paru tysięcy postów stwierdziłeś że jesteś spec w branży budowlanej i zacząłeś biznes krojąc użytkowników FM. Kolejny raz ci powtórzę że ja złamanego grosza na FM ani branży budowlanej nie zarobiłem. No ale rozumiem czemu to piszesz, bo ty wyznajesz przecież teorie "kłamstwo wypowiedziane kilkukrotnie staje się prawdą", powodzenia. Ja nie muszę dowartościowywać się a tym bardziej dorabiać na FM, nie po to się tyle kształciłem żeby teraz "rozmieniać się na drobne". Radzę ci również działać w tej kolejności: wykształcenie->biznes, a nie na odwrót.

Jak już nie raz także pisałem,że złamanego grosza nie zarobiłem od użytkowników forum ale i tez i spoza forum.

Ba,musiałem jeszcze sporo dopłacić.

Nie zamieniam nic na grosze,to co uważałem od kilku lat,jeszcze przed budową,uważam dalej i zdania też nie zmieniam w żadnej z kwestii.

Pompy ciepła za kosmiczną kasę nie są opłacalne do domów ale na dzisiaj są pompy w cenie normalnej,gdzie warto się zainteresować i wchodzenie w kable nawet przy tych cenach jest błędem,bo systemem budowy nie otrzymamy zużycia takiego co z pompy.

W moim przypadku z domu 4 litrowego otrzymuję zużycie jak dla domu 1,5 litrowego,gdzie dopłata do systemu budowy,żeby otrzymać 1,5 litra byłaby zdecydowanie większa niż za pompę.

Edytowane przez Arturo72

Jak już nie raz także pisałem,że złamanego grosza nie zarobiłem od użytkowników forum ale i tez i spoza forum.

Ba,musiałem jeszcze sporo dopłacić.

To że nie zarobiłeś to już twój problem.Zamiast wykształcenie->biznes, zabrałeś się do drugiej strony. Tu liczy się że chciałeś, próbowałeś i to na dodatek w brzydki sposób (a już na pewno nie zgodnie z etyką chrześcijańską, którą tak sobie w sygnaturze przypisujesz, ale tak to jest że krowa co dużo muczy-mało mleka daje).

No a to że dopłaciłeś to mam nadzieje da ci nauczkę na przyszłość.

To że nie zarobiłeś to już twój problem.Zamiast wykształcenie->biznes, zabrałeś się do drugiej strony. Tu liczy się że chciałeś, próbowałeś i to na dodatek w brzydki sposób (a już na pewno nie zgodnie z etyką chrześcijańską, którą tak sobie w sygnaturze przypisujesz, ale tak to jest że krowa co dużo muczy-mało mleka daje).

No a to że dopłaciłeś to mam nadzieje da ci nauczkę na przyszłość.

BRAWO LOBO!!!!

...ale czy Aruro jest w stanie to zrozumieć...????!!!!

Gość Arturo72
BRAWO LOBO!!!!

...ale czy Aruro jest w stanie to zrozumieć...????!!!!

Nie jestem w stanie zrozumieć,mnie interesują tylko moje liczniki zużycia energii.Tyle.

Wiem,że to one was drażnią ale co zrobić,nie będę specjalnie dla Was zawyżał zużycia...

Nie jestem w stanie zrozumieć,mnie interesują tylko moje liczniki zużycia energii.Tyle.

Wiem,że to one was drażnią ale co zrobić,nie będę specjalnie dla Was zawyżał zużycia...

Cwaniaczku odpowiedziałem wcześniej - może się wypowiesz???...

Edytowane przez waflos

Może mi ktoś powiedzieć jaki jest sens (nie licząc oczywiście prądu dwutaryfowego) nie grzac zasobnik Cwu na bieżąco tylko w określonych godzinach ?

On poprostu przetrzymuje wode w nieizolowanym zbiorniku :) i szkoda mu utrzymywac zadana temp na okraglo :)

albo jeszcze lepiej, przetrzymuje wode w otwartej wannie a jak zajdzie potrzeba wlewa do wanny "roboczej" :)

Tez nie moge trafic w jego tok myslenia .... pozdrawiam

Gość Arturo72
Może mi ktoś powiedzieć jaki jest sens (nie licząc oczywiście prądu dwutaryfowego) nie grzac zasobnik Cwu na bieżąco tylko w określonych godzinach ?

Widać,że nie posiadałeś do tej pory auta z turbinką...

- Bezsensowne to jest instalowanie pompy ciepła która w ciepłym domu (a tylko takie dzisiaj buduje świadomy inwestor i to wcale nie podrażając kosztów budowy) jest inwestycyjnie droższa i zbyt długo się zwraca w porównaniu do prądu (II taryfa kable grzejne lub grzałki w buforze)

!

Ja wiem, ze sa Swieta i cuda sie zdarzaja, ale nie da sie wybudowac domu w Swieta. :)

Gość Arturo72
Cwaniaczku odpowiedziałem wcześniej - może się wypowiesz???...

Nie doczytałeś:

Ja zużyje na c.o 2000kWh czyli przeliczając na m2 powierzchni grzanej wyjdzie 16kWh/m2/rok.

Ile Ty zużyjesz mnie nie interesuje,czy Ci się zwróci czy rzygnie,też mnie nie interesuje.

Gość Arturo72
Posiadałem ich wiele. Ostatnie 5 aut takich było, następne będzie bez. A co to ma wspólnego z grzaniem cwu przez 2h i brakiem ciepłej wody potem?

Też nie doczytałeś:

Ponieważ grzanie cwu w pompie jest słabo rozwiązane,nie można ustawić sobie temperatur grzania cwu "od do" jest tylko "do" i każde odkręcenie kranu czyli nawet kilka l ubytku ciepłej wody powodowało załączenie się pompy.

A mając wcześniej auto z turbiną powinieneś się domyślić.

Jeśli ktoś w ciągu 20 minut będzie mył ręce np.10 razy to pompa załączy się w ciągu tych minut z 10 razy na 2 min.co nie wpłynie dobrze na sprężarkę.

Edytowane przez Arturo72

Też nie doczytałeś:

Jeśli ktoś w ciągu 20 minut będzie mył ręce np.10 razy to pompa załączy się w ciągu tych minut z 10 razy na 2 min.co nie wpłynie dobrze na sprężarkę.

Jaaaa cie pier.....:jawdrop: ale teraz pojechales, bez odbioru:D

Też nie doczytałeś:

No to się dopytuje właśnie o ten negatywny wpływ częstego włączania na pompę , bo z turbina nie ma to nic wspólnego. Pracuje ona w aucie cały czas.

Co więcej zrobiłem blisko 300 tysięcy silnikami z turbo wraz z systemem auto start stop i turbo się nie zepsuło.