Pyxis 02.01.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 W moim przypadku gdy zachciało się oświetlonego ogrodzenia na 20 arach plus elewacja to i tyle u mnie wychodzi. Napisałem 100W/h w kontekście wyliczeń "250W na każdą godzinę doby" mcyper'a, więc nie przypierd...j się tak tradycyjnie. Czyli masz tych lampek sporo. Nie przy....am sie, tylko "razi" mnie to. To jak bys napisal, ze przeplyw masz w instalacji "100 l/s na kazda godzine". Sensu to nie ma. Po co powielac bledy innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.01.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 U nas 2013 to 12948kWh na wszystko. Bytowy ca 5200kWh. Masz o 8% zuzycia bytowego wiecej niz ja. Myslelm, ze jestem "wyjatkowy" w tym wzgledzie. Ciesze sie, ze jednak nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 02.01.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Czyli masz tych lampek sporo. Nie przy....am sie, tylko "razi" mnie to. To jak bys napisal, ze przeplyw masz w instalacji "100 l/s na kazda godzine". Sensu to nie ma. Po co powielac bledy innych. Wiesz, ciebie wiele rzeczy razi, nawet te których nie zrozumiesz. Ot choćby to że masz kozę, która ci robi w salonie piekło. I stąd wnosisz, że wszelkie kominki, wkłady to pomyłka, bo skąd byłby tradycyjny przypierd...jący się tekst "Teraz tez niektorzy w "piecach" pala"? Chyba że już przewrażliwiony jestem.... Ok, załóżmy że brak dobrej czcionki w twoim tekście też mnie razi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.01.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Wiesz, ciebie wiele rzeczy razi, nawet te których nie zrozumiesz. Ot choćby to że masz kozę, która ci robi w salonie piekło. I stąd wnosisz, że wszelkie kominki, wkłady to pomyłka, bo skąd byłby tradycyjny przypierd...jący się tekst "Teraz tez niektorzy w "piecach" pala"? Chyba że już przewrażliwiony jestem.... Ok, załóżmy że brak dobrej czcionki w twoim tekście też mnie razi Teraz to Ty sie przypi...asz. A z kominkami i kozami to tylko fakt stwierdzilem. Zaliczylem w to tez kociolki na paliwo stale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 02.01.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Teraz to Ty sie przypi...asz. Ale o co? O piec czy o czcionkę? W drugim przypadku mógłbyś tak samo pedantycznie podchodzić do drobiazgów jak to robisz w przypadku tekstu innych osób. Tyle i tylko tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.01.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Ale o co? O piec czy o czcionkę? W drugim przypadku mógłbyś tak samo pedantycznie podchodzić do drobiazgów jak to robisz w przypadku tekstu innych osób. Tyle i tylko tyle. Stosowanie bezsensownych jednostek fizycznych to jednak cos innego, niz niepisanie z polskimi znakmi. Przynajmniej dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 02.01.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 (edytowane) hmm zawsze byłem przekonany do dell-a od początku miałem stacjonarnego...pozniej lapki dell-e ,ale ponoc tak są wyżyłowane że szok i jest problem z odprowadzaniem ciepła.. no nic w razie co kupie najwyzej jakiegoś dela na i7 i sdd ( może sdd będzie produkował mniej ciepła) Posłuchaj Pixisa to "paranoik" i się zna. Ja też od 14 lat używam tylko Toshibe, znaczy nie tę samą. Choć ta z roku 2000 jeszcze działa. Edytowane 2 Stycznia 2014 przez Wivaldi Ciemno, prawie noc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 02.01.2014 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Teraz to ze wszystkim jak sie trafi.Mam w firmie 50 szt. Laptopow, z czego 40 to Toshiby. Te kilkuletnie poza zmeczeniem wygladu dzialaja ok. Jeden dwulatek wyzional ducha (plyta). W kilku kilkumiesiecznych serwis poprawial mocowanie tasmy matrycy. W jednym po miesiacu padl dysk, w jeszcze innym matryca. Kupuje Tecry i Satellite Pro. Mimo wszystko wole T od HP i Della, ktorego cenie jedynie za gwarancje 3YNBD (w drozszych wersjach). Prywatnie... moj piekarnik Mastercook po 2 miesiacach i jednej naprawie nie dal rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 02.01.2014 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Dla mnie 13000kWh jest zadawalajace... dla mnie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlt7 03.01.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 hmm zawsze byłem przekonany do dell-a od początku miałem stacjonarnego...pozniej lapki dell-e ,ale ponoc tak są wyżyłowane że szok i jest problem z odprowadzaniem ciepła.. no nic w razie co kupie najwyzej jakiegoś dela na i7 i sdd ( może sdd będzie produkował mniej ciepła) Poszukaj używki z i7 pierwszej generacji - produkuje dużo ciepła dzięki czemu będzie mieścił się w tytule wątku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 03.01.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Arturo masz rację, zajmuje się kablami, tyle że te którymi się zajmuje mają średnicę zbliżoną to twojego uda (jeśli masz standardowe, a nie oversize) Malux ma pompę chyba za ok 20tyś i chyba nie pieje z zachwytu z decyzji jaka podjął? Chyba że zmienił zdanie. no mnie pompka wyszła troche mniej ze wszystkim no ale widzę też jakieś minusy. szczerze - ja wtedy jak szukałem pompy to na gruntowe trafiałem za minimum 40 tyś[błędem było szukanie bez ozc] teraz wiem że z gruntową zmieściłbym się w okolicach 20 tyś- mam 30 arów i z poziomym nie było problemów by. z żoną przy zakupie stwierdziliśmy że kupujemy powietrzną a za 12-15 lat i tak zmienimy na coś innego w powietrznych za te 12-15 lat chyba będzie jakiś postęp w technologii ale warunek POWIETRZNA POMPA ZE WSZYSTKIM MUSI ZMIESIĆ SIĘ W 20 TYŚ A NAJLEPIEJ 15-17 TYŚ jeśli więcej to gruntowa zpoziomym , kable a nawet ekogroszek. o widzę że niektórzy podają m2 przemilczając że połowa domu ma takie skosy że można cokolwiek ustawić tylko przy jednej ścianie - no ale wiadomo m2. ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.01.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 ewentualnie ogrzewane m2 - akurat z mojej strony to jest świadoma prowokacja Odwazyl bys sie dac w stopce zdjecie domu, to by nie bylo watpliwosci co grzejesz. Jeden obraz wart tysiaca slow. Ja mam podane wyraznie, ze to powierzchnia podlog. Myslisz, ze ja mam po to fote w stopce, zeby sie pochwalic domem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 03.01.2014 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Konradzie -jak jeszcze raz zobacze że piszesz że powietrzne nie mieszczą się w tanim to ci za karę wstawię do kotłowni miałowca i to przewymiarowanego z 32 kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 03.01.2014 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 (edytowane) zastanawiam się nad tak małą różnicą między grzałką a pompą do cwu.wychodzi cop 2 [choć są tu niektórzy którzy na grrzałkach zużywają więcej prądu do cwu ]w niedzielę i jutro pobawię się i pospisuje u mnie ile zasobnik łyknie na samej grzałce .codziennie cała rodzina się kąpie i takie tam , mam wśród znajomych takich którzy się codziennie nie kąpią.może u mnie powodem jest wielkość zasobnika 300 litrów.między pompą a zasobnikiem warto zaizolować rurki? mam prośbę do osoby która grzeje prądem i ma kłopoty z wpisaniem prawdziwych m2sprawdz w projekcie ile masz m2 a potem je tu wpisuj może i to typowe zachowanie ale na na 100% nie masz 136 m2 masz 20 m2 mniej i w dodatku ze skosami ..choć twój projekt mi się podoba poproszę o uczciwośća jak kominek się sprawdza w takim domku:rolleyes:nie podaje kto to jest -ponieważ ta osoba nie bierze udziału w naszych wojenkach Edytowane 3 Stycznia 2014 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 03.01.2014 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Konradzie -jak jeszcze raz zobacze że piszesz że powietrzne nie mieszczą się w tanim to ci za karę wstawię do kotłowni miałowca i to przewymiarowanego z 32 kw. - pompka dała by radę ale dla komfortu puszczam na 1h w drogiej - 18-19. no tak - wszystkiemu winien ten "komfort"... ja nie mówię że wszystkie i w każdym domu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 03.01.2014 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 no tak - wszystkiemu winien ten "komfort"... ja nie mówię że wszystkie i w każdym domu.... W grudniu PC pracowała ok 7h/na dobę, taniej taryfy jest 10h, na dobę a PC i tak łyknęła ponad 40kWh drogiej . Poza tym czasami CWU idzie ok 0,5m3 w jeden wieczór tak że nie ma bata i musi dogrzać w drogiej. To właśnie jest komfort. Nie mam napinki na wyłącznie tanią. Oczywiście mógłbym PC nie puszczać w drogiej i zakazać więcej niż dwóch wanien w jeden wieczór tylko poco . W skali roku to 100-150zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrp1 03.01.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 (edytowane) W grudniu PC pracowała ok 7h/na dobę, taniej taryfy jest 10h, na dobę a PC i tak łyknęła ponad 40kWh drogiej . Poza tym czasami CWU idzie ok 0,5m3 w jeden wieczór tak że nie ma bata i musi dogrzać w drogiej. To właśnie jest komfort. Nie mam napinki na wyłącznie tanią. Oczywiście mógłbym PC nie puszczać w drogiej i zakazać więcej niż dwóch wanien w jeden wieczór tylko poco . W skali roku to 100-150zł. Mi średnio wychodzi 5h pracy w grudniu ale te liczniki to nie wiem czy dobrze pokazują czas pracy. Edytowane 3 Stycznia 2014 przez piotrp1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 04.01.2014 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 U mnie przy grzałeczkach prądowych bufora wyszło od początku sezonu do końca roku 2560kWh dom 110m kw uzytkowej 2560x 0,21zł (II taryfa) = 538zł (180zł/miesiąc)...zdaje mi się że chyba nie jest za dużo...?II sezon ale wilgoci jeszcze mamy deko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrp1 04.01.2014 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Jakaś tania ta II taryfa 0,21 ? Poczekaj na rachunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 04.01.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 (edytowane) Jakaś tania ta II taryfa 0,21 ? Poczekaj na rachunek. Dobrze ma policzone bo tyle wychodzi, zrobilem pare symulacji ceny brutto na rok 2014. EDIT Abonamentowe są jeśli jest jeden sprzedawca i jeden wytwórca jest to opłata msc. Natomiast opłata handlowa jest doliczana do abonamentowej gdy mamy rozdzielone energie od dystrybucji czyli + ~ 10PLN razem a abo wychodzi ~ 25 PLN płatne miesiecznie (nie za kWh ) Edytowane 4 Stycznia 2014 przez Krzysiek_BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts