mar1173 07.01.2014 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 z całym szacunkiem do Ciebie, ale przy rachunkach rzedu 3kpln rocznie to szukalabym oszczednosci gdzie indziej O to chodzi że teraz mogę mieć G12w. W PGE mi się nie opłacało. Oczekuję podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 07.01.2014 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) O to chodzi że teraz mogę mieć G12w. W PGE mi się nie opłacało. Oczekuję podpowiedzi. gdziekolwiek - dziewczynki, używki... gdzie tam chcesz... p.s. może arturo cos doradzi Edytowane 7 Stycznia 2014 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 07.01.2014 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 11,5MWh niedoszacowałam Cię wreszcie czujesz, że żyjesz - cooooo? Mnie to nie widzi... 2011 9,7MWh 2012 10,9MWh 2013 11,3MWh Coraz więcej nowych odbiorów: oświetlenie zewnetrzne, wiecej oswietlenia wewnetrznego, zmiana trybu życia (oboje pracujemy w domu, i to nie jest szydełkowanie), system nawadniania (własna studnia), ojca działka, więc czego tu się spodziewać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 07.01.2014 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Mnie to nie widzi... 2011 9,7MWh 2012 10,9MWh 2013 11,3MWh Coraz więcej nowych odbiorów: oświetlenie zewnetrzne, wiecej oswietlenia wewnetrznego, zmiana trybu życia (oboje pracujemy w domu, i to nie jest szydełkowanie), system nawadniania (własna studnia), ojca działka, więc czego tu się spodziewać? a) wreszcie zacząłeś żyć jak Ci, co żyją a nie wegetują (bytowy) b) młody c) i najważniejsze - wreszcie piszesz prawdę p.s. zaraz pyxis i pumpareiro Ci bedzie oszczednosci szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 07.01.2014 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 a) wreszcie zacząłeś żyć jak Ci, co żyją a nie wegetują (bytowy) b) młody c) i najważniejsze - wreszcie piszesz prawdę p.s. zaraz pyxis i pumpareiro Ci bedzie oszczednosci szukać Ad.c a gdzie nie pisałem? przykład Oszczednosci sam poszukam bo wiem gdzie "uciekało" w tym roku? ale jedne oszczednosci zostane zastapione innym zużyciem wiec mysle ze zawsze bede sie krecil w okolicy 10-11MWh chyba ze zaczniemy pracowac poza domem 7-15 ale mam nadziej ze to nigdy nie nastapi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 07.01.2014 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Ad.c a gdzie nie pisałem? przykład Oszczednosci sam poszukam bo wiem gdzie "uciekało" w tym roku? ale jedne oszczednosci zostane zastapione innym zużyciem wiec mysle ze zawsze bede sie krecil w okolicy 10-11MWh chyba ze zaczniemy pracowac poza domem 7-15 ale mam nadziej ze to nigdy nie nastapi. kiedyś zapomniałeś o 3kkWh za free wiem, wiem, teraz juz nie masz... ja od poczatku pisze, ze normalnie "żyjacy" dom dychacza musi spalić... u pomiaprzy też* *nie dotyczy marcośtam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 07.01.2014 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 u mnie to samo - zona w domu duzo spedza czasu - komputer, tv +naglosnienie chodza nonstopniby wszystko klasy A do A++ + ledy ... a licznik sie kreci ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 07.01.2014 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Nie dopatrzyłem się żadnego haczyka. Jedynym minusem jest sam proces zmiany dostawcy, który trwa 3 miesiące. Chodzi mi o naliczanie kar &6p6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 07.01.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 10-11 TYŚ KWH to może nie aż tak dużo ale mało też nie.nie chciałbym żeby 10-11 tyś kwh było tłumaczone intensywnym życiem domowym.każdy z nas takie prowadziostatnio nawet u mnie w domu używamy zmywarkę co drugi dzieńchoć żona nabija się że prawdopodobnie jedyną oszczędnością jest woda bo ani czas ani koszty nie są na plusaha dokładność mycia też jest taka sobie czasamichoć rozumiem że na czystym prądzie to ekonomicznie ma uzasadnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 07.01.2014 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 10-11 TYŚ KWH to może nie aż tak dużo ale mało też nie. nie chciałbym żeby 10-11 tyś kwh było tłumaczone intensywnym życiem domowym. każdy z nas takie prowadzi ostatnio nawet u mnie w domu używamy zmywarkę co drugi dzień choć żona nabija się że prawdopodobnie jedyną oszczędnością jest woda bo ani czas ani koszty nie są na plus aha dokładność mycia też jest taka sobie czasami choć rozumiem że na czystym prądzie to ekonomicznie ma uzasadnienie to kupiles badziewna zmywarkę, maluxie... u nas bangla codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 07.01.2014 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 kupiłem-w opcji nawet ma awaryjne grzanie brykietem .Pytanie do Konrada głównieggwc-czy twoim zdaniem pobór prądu przez pompkę i zasilacz nie powoduje że cały ten wynalazek jest wart.. no właśnie ileo ile rozumiem rurowca w domu bez reku to gwc z reku to sztuka dla sztuki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 07.01.2014 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Ja przy obliczeniach biorę cenę dla T1 już po promocji. U mnie 2013 wg odczytu z licznika z 30/12 (nie wiem kiedy in kasent odczytał, bo jeszcze nie widze FV online) miałem T1 3025kWh T2 8309kWh i średnia cena kWh z wyliczeń, uwzgledniając miesieczne opłaty stałe na poziomie 15zł wychodzi mi 42,6gr. Po podstawieniu Twoich dobowych średniorocznych I 8,28 II 22,76 wychodzi zysk ~ 800 PLN . Proporcje masz 73,32% dla II tar. Przyjąłem ceny Tauronu I - 0,66 II - 0,33 (całość 4700) a po zmianie I - 0,73 II - 0,21(całość 3900) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 07.01.2014 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Po podstawieniu Twoich dobowych średniorocznych I 8,28 II 22,76 wychodzi zysk ~ 800 PLN . Proporcje masz 73,32% dla II tar. Przyjąłem ceny Tauronu I - 0,66 II - 0,33 (całość 4700) a po zmianie I - 0,73 II - 0,21(całość 3900) nic, tylko brać! tylko czy w Duonie jest 100% pradu w prądzie? oto jest pytanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 07.01.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 nic, tylko brać! tylko czy w Duonie jest 100% pradu w prądzie? oto jest pytanie! Jak bedzie mniej to zapłaci mniej P = V * A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 07.01.2014 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Chodzi mi o naliczanie kar &6p6 Jak na razie to najtańszy dostawca prądu na rynku. Kary nie zapłacimy w przypadku rezygnacji, ze względu na droższy prąd oferowany przez Duon, niż ten od dotychczasowego dostawcy. Wymierzanie sobie kary poprzez zmianę dostawcy na droższego możemy nazwać hakiem na samego siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 07.01.2014 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) w kwestii duona a jeśli duon odstawi taki numerteraz ma nocną tańszą a dzienną droższąa jak odstawią numer że dzienna będzie tansza a nocna droższa i co wtedy będzie można zerwać umowę czy nie?od kilkunastu lat przedłużam umowę na telefon i jakoś nigdy super oferty na 2 czy 3 lata po czasie nie okazywały się atrakcyjne. Edytowane 7 Stycznia 2014 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 07.01.2014 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 w kwestii duona a jeśli duon odstawi taki numer teraz ma nocną tańszą a dzienną droższą a jak odstawią numer że dzienna będzie tansza a nocna droższa i co wtedy będzie można zerwać umowę czy nie? od kilkunastu lat przedłużam umowę na telefon i jakoś nigdy super oferty na 2 czy 3 lata po czasie nie okazywały się atrakcyjne. To poprostu zmienimy przyzwyczajenia to co bylo tania bedzie droga a to co droga bedzie tania MALUX przyjmuje to w formie quizu ponoć niema głupich odpowiedzi ..... ale jeśli sa takie pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 07.01.2014 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 U mnie rok w rok na bytowe idzie 7000 kWh. Jak macie mniej to wszystkim gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 07.01.2014 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 To poprostu zmienimy przyzwyczajenia to co bylo tania bedzie droga a to co droga bedzie tania MALUX przyjmuje to w formie quizu ponoć niema głupich odpowiedzi ..... ale jeśli sa takie pytania ok ale w umowie z nimi warto zastrzec sobie że chodzi o nocną a ta dzienna którA mają najdroższą jakoś ograniczyć[podwyższkę jej ceny w przyszłości]? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 07.01.2014 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 kiedyś zapomniałeś o 3kkWh za free wiem, wiem, teraz juz nie masz... ja od poczatku pisze, ze normalnie "żyjacy" dom dychacza musi spalić... u pomiaprzy też* *nie dotyczy marcośtam Nie za free, tylko upust na 3MWh, a jak mogłem to ukrywać skoro pokazałem fakturę w ktorej to było wyróżnione. Wiem że ubolewasz nad tym że argument do dyskusji już nieaktualny u mnie to samo - zona w domu duzo spedza czasu - komputer, tv +naglosnienie chodza nonstop niby wszystko klasy A do A++ + ledy ... a licznik sie kreci ... Ja mam podlicznik ktory co pare miesiecy podpinam pod inny obwód. Sprzet RTV 2,3kWh/dobę Zmywarka chyba kolo 1,1kWh/dobę WM+router 1,2kWh/dobę jeśli dobrze pamietam 10-11 TYŚ KWH to może nie aż tak dużo ale mało też nie. nie chciałbym żeby 10-11 tyś kwh było tłumaczone intensywnym życiem domowym. każdy z nas takie prowadzi Ja uważam je za duże, i nie tłumacze tego, tylko uzasadniam dlaczego tak jest i nie zgodzę się że każdy, bo ci co mieszkają w mieście nie muszą oświetlać posesji a umnie oświetlenie zużywa średnio rocznie 1kWh/dobę (energooszczedne ale ponad 10szt.) Nie każdy ma studnie i hydrofor, a u mnie to też kWh, a przy systemie nawadniania nie małe (latem planuje własnie ocenić zużycie na studnie), więc czy inni powinni doliczyć koszt wody? Największą różnicę robi praca w domu, bo stacja robocza (nie mały PC czy laptop) +2x 22" LCD potrafi zużyć. Jedni jedzą na mieście inni nie... Jedni kupują chleb inni go pieką... Nie wspomne już o zasilaniu działki ojca w okresie letnim Dlatego wiem że poniżej 10MWh raczej nie zejdę już nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts