Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bądźmy szczerzy, nie 10 tylko 5-6lat, za 10 to z 15 tys. do przodu a gdy się zdecyduje na PC to będzie dodatkowo ze 20 tys w plecy. A PC p/p to wiesz co możesz sobie zrobić.

nie zgodzę się z Tobą

idac tym tokiem myslenia, to po 6 latach sie amortyzuje do zera a po 12 zarobisz na niej drugie tyle...

zapominasz o jednym - ze przecietny kablarz nie bedzie stał przez 12 lat z założonymi rękami z tego względu, że inne rozwiązania (PC PP) potanieją dosc szbko;

myslę, ze za x lat gruntówki bedą stały w muzeum techniki w Pałacu Kultury nie jako złe urzadzenia, tylko jako rozwiązania nieuzasadnione ekonomicznie

ot taka chwilowa moda, jakich wiele...

edit: a wiesz, o ile są więcej warte pieniądze jeszcze nie wydane od tych już wydanych? zgaduj! odpowiedz jutro

Edytowane przez Hippek

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pochwał sie swoimi innwacyjnymi osiągnieciami, taki wybitny umysł, czyzbym przegapił jakies Twoje publikacje, patenty, doswiadczenia?

Tak na razie pochwalic sie mozesz obsesją fakturową, niezbyt parlamentarnym słownictwem, złosliwoscią, kłamstwem, całkiem spore te osiagniecia

Ty natomiast nie potrafisz się przyznać, że strzeliłeś babola.

Winni są wszyscy i wszystko - ustawodawca, zła zima, pierwszy sezon, niewłaściwy metraż, inna temperatura...

ja się wyspowiadam a TY jak nie umiałeś liczyć, tak nadal nie umiesz...

edit: a wiesz, o ile są więcej warte pieniądze jeszcze nie wydane od tych już wydanych? zgaduj! odpowiedz jutro

Pisz już prawie jutro.

prawie robi róznicę;

do pumpareiro (choc wiem, ze masz p/w HT): poczytaj o nowej ururu-sarara i jej SCOpie, na jej tle za 5 lat te wasze nieszczelne rurki z glikolem beda budzic jedynie wspolczucie...

nie zgodzę się z Tobą

idac tym tokiem myslenia, to po 6 latach sie amortyzuje do zera a po 12 zarobisz na niej drugie tyle...

zapominasz o jednym - ze przecietny kablarz nie bedzie stał przez 12 lat z założonymi rękami z tego względu, że inne rozwiązania (PC PP) potanieją dosc szbko;

myslę, ze za x lat gruntówki bedą stały w muzeum techniki w Pałacu Kultury nie jako złe urzadzenia, tylko jako rozwiązania nieuzasadnione ekonomicznie

Po 12 latach zarobi na nowe nowoczesne i ekonomicznie uzasadnione i jeszcze bardziej na topie źródło ciepła.

Z tą taniością za PC PP to nie przesadzaj. Pożyjemy zobaczymy.

Zależy na co te wydane wydałem a te nie wydane wydam.

Ja wiem że wolałabyś butów nakupić.

niemcy w 2012 zainstalowali 70 tys pomp ciepla

pompa ciepla to mniej syfu w powietrzu i rycia pod ziemia (czym stoi polska energetyka?)

Polski rzad strzela sobie w stope - jak zawsze zreszta - nie dofinansujac tego typu instalacji (poza nielicznymi przypadkami typu łódzkie)

------------------------------

i na koniec - twe posty dobitnie wskazuja na

syndrom niedorżnięcia

A niby tak sie chwalilas swoim "zdrowym rozsadkiem". Dla mnie to sa "bajania gosposi". Taki kuchenny safandula z Ciebie.:)

a jak kablarz kupi PC po latach sześciu? hę?

Po sześciu latach ja odcinam kupony.

Np tą Ururu Sarara. Na twoją chłupę potrzebne co najmniej 3. Tanio to nie wyjdzie.

W porównaniu z moją ma kilka wad: nie grzeje wody, ma małą moc, jest zbyt skomplikowana co może powodować drogą eksploatację, nie nadaje się do ogrzewania większej ilości małych pomieszczeń, wątpliwa estetyka, cena, nie ma możliwości grzania tylko w taniej taryfie. Kombinuj dalej.

Ona sni o P/P... I w kolejce stoi... Aby kupic ostatni model z 2013... W 2023... Na jakiejs wyprzedazy...

ja obstawiam że raczej tylko was nakręca a wy się dajecie...;)

raczej żaden użytkownik kabli nie będzie zmieniał swojego systemu grzewczego na jakiś inny tylko dlatego że "pompiarze" twierdzą inaczej a taka proteza w postaci klimatyzatora z funkcją grzania to pomoże w tym tyle co nic...

Po sześciu latach ja odcinam kupony.

Np tą Ururu Sarara. Na twoją chłupę potrzebne co najmniej 3. Tanio to nie wyjdzie.

W porównaniu z moją ma kilka wad: nie grzeje wody, ma małą moc, jest zbyt skomplikowana co może powodować drogą eksploatację, nie nadaje się do ogrzewania większej ilości małych pomieszczeń, wątpliwa estetyka, cena, nie ma możliwości grzania tylko w taniej taryfie. Kombinuj dalej.

multisplit, fancoile i wszystko sie da... tanio nie bedzie ale wasze tez tanie nie były :)

co do skomplikowania - zwykły tv dzis jest bardziej skomplikowany, niz klima;

co do grzania w taniej: niech grzeje w drogiej - COPem nadrobi :)

Edytowane przez Hippek