Hippek 07.01.2014 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Bądźmy szczerzy, nie 10 tylko 5-6lat, za 10 to z 15 tys. do przodu a gdy się zdecyduje na PC to będzie dodatkowo ze 20 tys w plecy. A PC p/p to wiesz co możesz sobie zrobić. nie zgodzę się z Tobą idac tym tokiem myslenia, to po 6 latach sie amortyzuje do zera a po 12 zarobisz na niej drugie tyle... zapominasz o jednym - ze przecietny kablarz nie bedzie stał przez 12 lat z założonymi rękami z tego względu, że inne rozwiązania (PC PP) potanieją dosc szbko; myslę, ze za x lat gruntówki bedą stały w muzeum techniki w Pałacu Kultury nie jako złe urzadzenia, tylko jako rozwiązania nieuzasadnione ekonomicznie ot taka chwilowa moda, jakich wiele... edit: a wiesz, o ile są więcej warte pieniądze jeszcze nie wydane od tych już wydanych? zgaduj! odpowiedz jutro Edytowane 7 Stycznia 2014 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 07.01.2014 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Pochwał sie swoimi innwacyjnymi osiągnieciami, taki wybitny umysł, czyzbym przegapił jakies Twoje publikacje, patenty, doswiadczenia? Tak na razie pochwalic sie mozesz obsesją fakturową, niezbyt parlamentarnym słownictwem, złosliwoscią, kłamstwem, całkiem spore te osiagniecia Ty natomiast nie potrafisz się przyznać, że strzeliłeś babola. Winni są wszyscy i wszystko - ustawodawca, zła zima, pierwszy sezon, niewłaściwy metraż, inna temperatura... ja się wyspowiadam a TY jak nie umiałeś liczyć, tak nadal nie umiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 07.01.2014 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 edit: a wiesz, o ile są więcej warte pieniądze jeszcze nie wydane od tych już wydanych? zgaduj! odpowiedz jutro Pisz już prawie jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 07.01.2014 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 edit: a wiesz, o ile są więcej warte pieniądze jeszcze nie wydane od tych już wydanych? zgaduj! odpowiedz jutro Pisz już prawie jutro. prawie robi róznicę; do pumpareiro (choc wiem, ze masz p/w HT): poczytaj o nowej ururu-sarara i jej SCOpie, na jej tle za 5 lat te wasze nieszczelne rurki z glikolem beda budzic jedynie wspolczucie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 07.01.2014 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 nie zgodzę się z Tobą idac tym tokiem myslenia, to po 6 latach sie amortyzuje do zera a po 12 zarobisz na niej drugie tyle... zapominasz o jednym - ze przecietny kablarz nie bedzie stał przez 12 lat z założonymi rękami z tego względu, że inne rozwiązania (PC PP) potanieją dosc szbko; myslę, ze za x lat gruntówki bedą stały w muzeum techniki w Pałacu Kultury nie jako złe urzadzenia, tylko jako rozwiązania nieuzasadnione ekonomicznie ot taka chwilowa moda, jakich wiele... edit: a wiesz, o ile są więcej warte pieniądze jeszcze nie wydane od tych już wydanych? zgaduj! odpowiedz jutro Po 12 latach zarobi na nowe nowoczesne i ekonomicznie uzasadnione i jeszcze bardziej na topie źródło ciepła. Z tą taniością za PC PP to nie przesadzaj. Pożyjemy zobaczymy. Zależy na co te wydane wydałem a te nie wydane wydam. Ja wiem że wolałabyś butów nakupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 07.01.2014 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Ja wiem że wolałabyś butów nakupić. Trafiłeś w sedno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 08.01.2014 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 myslę, ze za x lat gruntówki bedą stały w muzeum techniki w Pałacu Kultury nie jako złe urzadzenia, tylko jako rozwiązania nieuzasadnione ekonomicznie ot taka chwilowa moda, jakich wiele... niemcy w 2012 zainstalowali 70 tys pomp ciepla pompa ciepla to mniej syfu w powietrzu i rycia pod ziemia (czym stoi polska energetyka?) Polski rzad strzela sobie w stope - jak zawsze zreszta - nie dofinansujac tego typu instalacji (poza nielicznymi przypadkami typu łódzkie) ------------------------------ i na koniec - twe posty dobitnie wskazuja na syndrom niedorżnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 08.01.2014 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Po 12 latach zarobi na nowe nowoczesne i ekonomicznie uzasadnione i jeszcze bardziej na topie źródło ciepła. a jak kablarz kupi PC po latach sześciu? hę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 08.01.2014 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 i na koniec - twe posty dobitnie wskazuja na syndrom niedorżnięcia jesteś chętny? obyś tylko miał czym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 08.01.2014 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Ja wiem że wolałabyś butów nakupić. buty już mam - zbieram na pompkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.01.2014 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 myslę, ze za x lat gruntówki bedą stały w muzeum techniki w Pałacu Kultury nie jako złe urzadzenia, tylko jako rozwiązania nieuzasadnione ekonomicznie ot taka chwilowa moda, jakich wiele... A niby tak sie chwalilas swoim "zdrowym rozsadkiem". Dla mnie to sa "bajania gosposi". Taki kuchenny safandula z Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 08.01.2014 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 a jak kablarz kupi PC po latach sześciu? hę? Po sześciu latach ja odcinam kupony. Np tą Ururu Sarara. Na twoją chłupę potrzebne co najmniej 3. Tanio to nie wyjdzie. W porównaniu z moją ma kilka wad: nie grzeje wody, ma małą moc, jest zbyt skomplikowana co może powodować drogą eksploatację, nie nadaje się do ogrzewania większej ilości małych pomieszczeń, wątpliwa estetyka, cena, nie ma możliwości grzania tylko w taniej taryfie. Kombinuj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 08.01.2014 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 W 2010 czy 2011 zainstalowano milionowa PC w Szwecji. Gruntowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 08.01.2014 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 buty już mam - zbieram na pompkę Hmm ? I podłączysz ją do kabli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 08.01.2014 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Po sześciu latach ja odcinam kupony. . Tak, płatne kupony dla serwisu od PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.01.2014 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Hmm ? I podłączysz ją do kabli ? Mądrzejesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 08.01.2014 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Tak, płatne kupony dla serwisu od PC Identyczne jak dla lodówek mam dwie -14 i 2 letnią .Obie NO FROST co też miał być szajs. Nazbierałem tych kuponóóóóów, a żaden serwisant nie chce ich odebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 08.01.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Ona sni o P/P... I w kolejce stoi... Aby kupic ostatni model z 2013... W 2023... Na jakiejs wyprzedazy... ja obstawiam że raczej tylko was nakręca a wy się dajecie... raczej żaden użytkownik kabli nie będzie zmieniał swojego systemu grzewczego na jakiś inny tylko dlatego że "pompiarze" twierdzą inaczej a taka proteza w postaci klimatyzatora z funkcją grzania to pomoże w tym tyle co nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 08.01.2014 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 PC za 3500:- darujmy sobie takie wyliczanki ... robię co nieco w instalacjach grzewczych ale "druciarni" za taką kasę to nawet sobie bym nie zamontował tym bardziej że to nie jest cały system grzewczy ... wolę kable i spać spokojnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 08.01.2014 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 (edytowane) Po sześciu latach ja odcinam kupony. Np tą Ururu Sarara. Na twoją chłupę potrzebne co najmniej 3. Tanio to nie wyjdzie. W porównaniu z moją ma kilka wad: nie grzeje wody, ma małą moc, jest zbyt skomplikowana co może powodować drogą eksploatację, nie nadaje się do ogrzewania większej ilości małych pomieszczeń, wątpliwa estetyka, cena, nie ma możliwości grzania tylko w taniej taryfie. Kombinuj dalej. multisplit, fancoile i wszystko sie da... tanio nie bedzie ale wasze tez tanie nie były co do skomplikowania - zwykły tv dzis jest bardziej skomplikowany, niz klima; co do grzania w taniej: niech grzeje w drogiej - COPem nadrobi Edytowane 8 Stycznia 2014 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts