Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A u mnie wujkowie twierdzili ze pójdę z torbami bo prund to najgorsza rzecz na swiecie a tym czasem porownalismy rachunki z kuzynka gdzie ona grzeje gazem ziemnym i ma rachunek 100zl wiekszy. ja narazie nie narzekam a jak docieple chalupke to bedzie gites.

Kuzynka tez grzeje to co Ty?

"M-110A Ytong kl.400 podłoga 20cm 0,38, sciany 20cm grafit 0,33, strop teriva, Okna KBE 88mm greenline pakiet 3 szybowy"

Moze ma 50% wiekszy dom i slabiej docieplony?

Edytowane przez Pyxis

Witam.

Możecie podać zużycie na CO od początku sezonu do teraz w tym roku i w poprzednim w tym samym okresie. Jaka jest różnica w zużuciu w porównaniu do poprzedniej zimy?

Od 14 września 2013 bo w ten dzień się wprowadziliśmy także nie mam porównania do roku poprzedniego do dziś to 2170 kWh powierzchnia domu 134 m2.

Piec Elterm 9 kW, wszędzie podłogówka.

czytam powyższe posty i muszę przyznać, że również spotykam się z podobną reakcją, gdy mówię że będę grzał prądem kablami. Wtedy spojrzenie interlokutora - bezcenne.I ta jego satysfakcja bijąca z oczu - niby inteligent, a jednak idiota. Mam jednak nadzieję, że nie okaże się iż mieli rację.

Możecie podać zużycie na CO od początku sezonu do teraz w tym roku i w poprzednim w tym samym okresie. Jaka jest różnica w zużuciu w porównaniu do poprzedniej zimy?

do 19 stycznia:

2012/2013 - 1896 kWh

2013/2014 - 1602 kWh

W zeszlum roku o ponad 18% wieksze.

Wtedy spojrzenie interlokutora - bezcenne.I ta jego satysfakcja bijąca z oczu - niby inteligent, a jednak idiota. Mam jednak nadzieję, że nie okaże się iż mieli rację.

To jak widze wcale pewien nie jestes. Slabo Cie koledzy przekonuja (ja Ci sie nie dziwie). :)

Troche mala ta roznica...

Grzejesz inaczej w tym roku? Moze u Ciebie ze wzgledu na COP ta roznica troche mniej widoczna, przy takim zuzyciu w normalna zime to bys mogl kablami grzac :p

Ja wiem czy mala tyl e po prostu wychodzi.Grzeje do praktycznie takich samych temperatur - no moze w tym roku delikatnie powyzej 22*C - ale poprzedni sezon to byl pierwszy w zasiedlonym domu.

Na procentowa ronice to ze grzaje z COP nie ma wplywu, dlatego podalem w %.