Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z Twojego linku który podałeś jak byk mam cenę dla nocnej 0,2740zł, dla dziennej 0,3927....

Nie wiem skad Ty widzisz coś innego niż ja.

.........

TARYFA

ide spać miłej nocki

w prawym górnym rogu jaki masz region ? ja mam Bielsko

taur____.JPG

taur__I__.JPG

Edytowane przez Krzysiek_BB

Gość Arturo72
Kopselowcy z podłogówką - grzejecie kospelem dedykowanym do ogrzewania podłogowego?

Gdybym grzał Kospelem,łakałbym Kospela do podłogówki a konkretnie EKCO.MNz+osobny bojler do cwu czyli:

http://www.kospel.pl/pl/produkty/elektryczne-kotly-co/ekco-m-sterowanie-pogodowe.html

lub prędzej Elterma+osobny bojler:

http://www.elterm.pl/pl/files/karta_ekw_major.pdf

Gość Arturo72
Ale czad :) kominek odpalony ciepełko jak talala w salonie jadalni i kuchni + 26*C reszta domu + 22*C dogrzewanie podłogi jak przy -5*C :) 40kWh / doba :)

aktualnie zew. - 14*C

+ Plazma :D

To są Twoje zdjęcia ? Posiadasz kamerę termowizyjną czy przy okazji zdjęcia były robione ?

Ale czad :) kominek odpalony ciepełko jak talala w salonie jadalni i kuchni + 26*C reszta domu + 22*C dogrzewanie podłogi jak przy -5*C :) 40kWh / doba :)

aktualnie zew. - 14*C

+ Plazma :D

masz kamerę termowizyjną?

Proszę uświadomcie mnie w pewnym aspekcie dotyczącym kabli. Jak je się montuje / podłącza. Kabel na podłogę , i później jak to dalej wygląda ? Przez sterownik do tablicy rozdzielczej ?

jak pasuje - ja ma mam wszystkie do rozdzielni, można oczywiście przez sterownik puścić.. jak komu wygodnie.. jak sterujesz jednym sterownikiem to wygodnie z rozdzielni, ale jak w każdym pomieszczeniu masz sterownik to puszczaszzasilanie przez niego i dalej do kabli.. oczywicie przydało by sie parę bezpieczników..

To są Twoje zdjęcia ? Posiadasz kamerę termowizyjną czy przy okazji zdjęcia były robione ?

Mam na kilka dni ale powiem Wam na strychu masakra mysle ze 30% energii tam mi ucieka zaraz coś dokleje w IR

wiecej nie pokazuje bo az mi wstyd :) w roku 2014 poddasze zostanie zamknięte :)

schody_01.jpg

komin.jpg

sciana_01.jpg

sciana_02.jpg

sciana_04.jpg

jak już rozważać "wynalazki" to na maxa

Jak dołożysz dwa dodatkowe druciki do sterowania stycznikiem w rozdzielnicy to bedzie miodzio czyli L, N + słownie dwa druciki np 0,75mm2 lub mniej

dokładam do wczesniejszego postu

druga fotka sciana północna sypialni i wogole niedocieplony strop temp w syp ~ 20*C pomieszczenie obok identyczne ocieplone z identyczna mocą grzewcza ~ 22*C. Nigdy nie kupujcie metalowych drzwi wejsciowych masakra .... syp_A to pomieszczenie gdzie na stropie leży 15cm wełny ....

Ocieplać i tylko ocieplać :)....... Drzwi tarasowe MS 3 szyby ale szczelnośc pozostawia wile do życzenia :( trzeba poprawić zewnetrznymi bokami zaciaga chłód

ide spac pozdrawiam :)

sciana_05.jpg

sciana_pn_syp.jpg

wiatrołap.jpg

syp_A.jpg

taras.jpg

dokładam do wczesniejszego postu

druga fotka sciana północna sypialni i wogole niedocieplony strop temp w syp ~ 20*C pomieszczenie obok identyczne ocieplone z identyczna mocą grzewcza ~ 22*C. Nigdy nie kupujcie metalowych drzwi wejsciowych masakra ....

Ta struktura konstrukcji sciany na srodkowym zdjeciu to faktycznie odlot. Z czego masz sciany? U mnie przy termowizji na zadnej scianie nie widac bylo spoin, a niebiesko raczej w narozu a nie na polowie.

A co do drzwi, to one sa calkiem znosniej temperaturze, tylko w okolicach uszczelnien zimniej. Myslisz, ze w drewnianych byloby szczelniej? Bo ja watpie. :)

Ta struktura konstrukcji sciany na srodkowym zdjeciu to faktycznie odlot. Z czego masz sciany? U mnie przy termowizji na zadnej scianie nie widac bylo spoin, a niebiesko raczej w narozu a nie na polowie.

A co do drzwi, to one sa calkiem znosniej temperaturze, tylko w okolicach uszczelnien zimniej. Myslisz, ze w drewnianych byloby szczelniej? Bo ja watpie. :)

Pytasz z czego mam sciany ...... przecież juz dawno pisałem największe GÓWNO jakie mogli wymyslić POROTHERM :( ide spać hejjjjjjj .. . . . . :) ps tam gdzie niebiesko to koniec przyklejonego garażu ..... ale pomińmy to milczeniem :) styro pióro wpust 15cm :)