Pyxis 24.01.2014 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Pytasz z czego mam sciany ...... przecież juz dawno pisałem największe GÓWNO jakie mogli wymyslić POROTHERM ide spać hejjjjjjj .. . . . . Hehe.... jak napisalem na forum, ze to gowno, to od razu sie odezwali Ci ktorzy maja z tego domy, ze to "material XXI wieku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 25.01.2014 01:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 (edytowane) Pytasz z czego mam sciany ...... przecież juz dawno pisałem największe GÓWNO jakie mogli wymyslić POROTHERM ide spać hejjjjjjj .. . . . . ps tam gdzie niebiesko to koniec przyklejonego garażu ..... ale pomińmy to milczeniem styro pióro wpust 15cm A jakie ma znaczenie budowa ściany? Ważnym czynnikiem jest izolator. Tu zostało coś spaprane. PS. Sam mam izolację jednej ściany trochę nie tak, ściany najzimniejszej. Muszę się z tym pogodzić. Silka nie wybacza błędów izolacji. Cieplejsze materiały ścian, trochę pomagają. Edytowane 25 Stycznia 2014 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailah 25.01.2014 01:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 A jakie ma znaczenie budowa ściany? Ważnym czynnikiem jest izolator. Tu zostało coś spaprane. PS. Sam mam izolację jednej ściany trochę nie tak, ściany najzimniejszej. Muszę się z tym pogodzić. Silka nie wybacza błędów izolacji. Cieplejsze materiały ścian, trochę pomagają. najwazniejsza wiatroizolacja.. silka ma szanse spelniac jako tako ta funkcje szczegolnie jak sie zadba o uszczelnienie spoin.. przy pustakach ceramicznych to chyba walka z wiatrakami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 25.01.2014 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 .... Nigdy nie kupujcie metalowych drzwi wejsciowych masakra .... .... Jakiś znajomy kształt tych drzwi widzę... Mógłbyś podać model i producenta? W obecnych temperaturach bez kamery widzę, że futryna to jeden wielki mostek w naszym Hormannie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 25.01.2014 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 (edytowane) Jakiś znajomy kształt tych drzwi widzę... Mógłbyś podać model i producenta? W obecnych temperaturach bez kamery widzę, że futryna to jeden wielki mostek w naszym Hormannie. Nazwa jakaś DELTA, a przy mrozach widać ze nawet T - jak z wzoru totalna że tak powiem kupa. Na zewnątrz -15*C ..... podobna sytuacja jest w lecie futryny gorace jak piernik Edytowane 25 Stycznia 2014 przez Krzysiek_BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 25.01.2014 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Nazwa jakaś DELTA, a przy mrozach widać ze nawet T - jak z wzoru Jaki dokładnie model Delty? Bo sam chciałem właśnie drzwi Delta kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 25.01.2014 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 (edytowane) Jaki dokładnie model Delty? Bo sam chciałem właśnie drzwi Delta kupić Nie pamietam dokladnego modelu jedne z droższych bo "B. DOBRZE izolowane :D" wogole daj sobie spokój z metalowymi drzwiami ....... chyba że chcesz mieć kłopot pare stowek wiecej i kup drewniane. ps samo skrzydlo moze i spoko ale futryna .... zobacz na zdjęciu powyżej ... Czekaj ide zapalić i zrobie fotke z zewnatrz + okno MS termo 3 szyby mocowane normalnie nie ciepły montaż Edytowane 25 Stycznia 2014 przez Krzysiek_BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 25.01.2014 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Nie pamietam dokladnego modelu jedne z droższych bo "B. DOBRZE izolowane :D" wogole daj sobie spokój z metalowymi drzwiami ....... chyba że chcesz mieć kłopot pare stowek wiecej i kup drewniane. ps samo skrzydlo moze i spoko ale futryna .... zobacz na zdjęciu powyżej ... Mam drewniane Cala i musze wyregulowac bo wczoraj zauwazylem, ze wieje przy zamku, czyli za lekko dociskaja. Poza tym wszystkie dodstkowe zamki, antaba to niezle mostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 25.01.2014 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 (edytowane) Jak dołożysz dwa dodatkowe druciki do sterowania stycznikiem w rozdzielnicy to bedzie miodzio czyli L, N + słownie dwa druciki np 0,75mm2 lub mniej dokładam do wczesniejszego postu druga fotka sciana północna sypialni i wogole niedocieplony strop temp w syp ~ 20*C pomieszczenie obok identyczne ocieplone z identyczna mocą grzewcza ~ 22*C. Nigdy nie kupujcie metalowych drzwi wejsciowych masakra .... syp_A to pomieszczenie gdzie na stropie leży 15cm wełny .... Ocieplać i tylko ocieplać ....... Drzwi tarasowe MS 3 szyby ale szczelnośc pozostawia wile do życzenia trzeba poprawić zewnetrznymi bokami zaciaga chłód ide spac pozdrawiam Tez mam MSy.... nieszczesne i kolejne problemy. W kuchennym fixie wieje spod ramy. Okno do wyjecia i poprawienia. W oknach Fakro metalowa ramka nawiewnika jest lodowata. Zastanawiam sie czy nie odkrecic i uzupelnic welna (mam WM). Za oknem -16. Mozna latwo wyhaczyc gdzie cieplo ucieka. Edytowane 25 Stycznia 2014 przez r19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.01.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 (edytowane) Prawdopodobnie u mnie będzie podobnie z mostkami,teraz dopiero widzę i czuję,że ciepło zapiernicza sobie gdzieś tam przez ściany,głównie przy suficie bo różnica ciepła jest nawet w dotyku czyli izolacja stropu do poprawy i ocieplenie murłaty,które to nie mam dokładnie wykonane,z jednego okna czuć wianie co ciekawe spod skrzydła,czyli jest źle wyregulowane. Wiosną muszę się wziąść za to a teraz muszę zrobić termowizję. Aż strach pomyśleć co by było jakbym grzał bezpośrednio prądem a kablami to już wogóle Edytowane 25 Stycznia 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 25.01.2014 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Prawdopodobnie u mnie będzie podobnie z mostkami,teraz dopiero widzę i czuję,że ciepło zapiernicza sobie gdzieś tam przez ściany,głównie przy suficie bo różnica ciepła jest nawet w dotyku czyli izolacja stropu do poprawy i ocieplenie murłaty,które to nie mam dokładnie wykonane,z jednego okna czuć wianie co ciekawe spod skrzydła,czyli jest źle wyregulowane. Wiosną muszę się wziąść za to a teraz muszę zrobić termowizję. Aż strach pomyśleć co by było jakbym grzał bezpośrednio prądem Niewidze problemu w grzaniu czystym prądem co do termowizji to rób całe okna i to przy takich temp bo na wiosne nic nie zobaczysz na wiosne otworzysz fotki i bedziesz poprawiał ...... bo chyba przy -16 nie zamierzasz regulować okien:D ps jak sie sprawują przy aktualnych temp powietrzne PC ? ile łykają na dobę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.01.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Niewidze problemu w grzaniu czystym prądem co do termowizji to rób całe okna i to przy takich temp bo na wiosne nic nie zobaczysz na wiosne otworzysz fotki i bedziesz poprawiał ...... bo chyba przy -16 nie zamierzasz regulować okien:D ps jak sie sprawują przy aktualnych temp powietrzne PC ? ile łykają na dobę ? Pompa żere jak wściekła,2,7-2,9kWh na godzinę pracy Właśnie teraz chce zrobić termowizję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 25.01.2014 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Krzysiek, a nie masz jakiegoś sąsiada z drewnianymi drzwiami żeby fotkę cyknąć dla porównania? ile masz tej wełny na poddaszu przy dachu? i jak izolowany strop.. a no i podstawowe pytanie - gdzie mozna wypoyczyć kamerę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 25.01.2014 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Pompa żere jak wściekła,2,7-2,9kWh na godzinę pracy Właśnie teraz chce zrobić termowizję. Jak juz pisałem taryfa G11 nie jest dla kabli tylko G12 mi dobowo idzie ~ 40kWh * 0,26 = 10,50 PLN + spalanie w kominku desek pozostałości po budowie. Dzialaj z termowizją to to idealny moment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 25.01.2014 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Pompa żere jak wściekła,2,7-2,9kWh na godzinę pracy Właśnie teraz chce zrobić termowizję. a le godzin chodzi ? ile pobiera Ci w ciągu doby (dane z 2-3 ostanich dni?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 25.01.2014 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Krzysiek, a nie masz jakiegoś sąsiada z drewnianymi drzwiami żeby fotkę cyknąć dla porównania? ile masz tej wełny na poddaszu przy dachu? i jak izolowany strop.. a no i podstawowe pytanie - gdzie mozna wypoyczyć kamerę ? z drewnianymi .... hmmmm sprawdze. Na poddaszu przy dachu 2x15cm = 30cm, na lanym (niestety nierówno) wypoziomowane legary i między nimi ~ 9 - 12cm wełny. co do kamery ... poszukaj w swojej okolicy moze ma jakis znajomy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 25.01.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 co do kamery ... poszukaj w swojej okolicy moze ma jakis znajomy ... Najlepiej zapytaj jakiegoś znajomego strażaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 25.01.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Najlepiej zapytaj jakiegoś znajomego strażaka W necie jest wypozyczalnie, ale chce od 170 do 300 zl za dobe wypozyczenia. Jesli od znajomego za darmo czy duze piwo - to owszem. Ja wynajalem po prostu faceta, ktory ma firme i robi takie badania zawodowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 25.01.2014 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Krzysiek, a nie masz jakiegoś sąsiada z drewnianymi drzwiami żeby fotkę cyknąć dla porównania? ........ Mam wczorajsze od kumpla zapomniełem zewnetrzna ~ -10*C i drewniane drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 25.01.2014 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Najlepiej zapytaj jakiegoś znajomego strażaka w sumie dobry pomysł.. mam trochę strażaków znajomych więc może mają w komendzie miejskiej albo wojewódzkiej.. z drewnianymi .... hmmmm sprawdze. Na poddaszu przy dachu 2x15cm = 30cm, na lanym (niestety nierówno) wypoziomowane legary i między nimi ~ 9 - 12cm wełny. co do kamery ... poszukaj w swojej okolicy moze ma jakis znajomy ... i przy 30cm na poddaszu masz przy murłacie takie róznice? co do drzwi drewnianych - z tego co widać to różnica w stosunku do metalowych jest spora.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts