Gość Arturo72 25.01.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 U mnie za ten sam okres wychodzi: 12,23kWh/d, czas pracy nie wiem. Bo ja mam wiadrolitrowy dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 25.01.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 U mnie za ten sam okres wychodzi: 12,23kWh/d, czas pracy nie wiem. u mnie ten sam okres 32kWh/dobe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 25.01.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 A u mnie 25kWh/dobe (CO+CWU) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 25.01.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Jakiej firmy kotly elektryczne do wodnej podlogowki polecacie ? u siebie mam Kospela, jest ok.. są jeszcze Eltermy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 25.01.2014 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 u siebie mam Kospela, jest ok.. są jeszcze Eltermy Nie wiem czy dobrze pamiętam, Eltermy mają non stop włączoną pompę obiegową, Kospel ją wyłącza kiedy nie grzeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 25.01.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 (edytowane) I jak zrobił ktoś dziś termowizje ? jeśli tak to prosze o fotki dla porównania ide kontrolnie zbadać docieploną sypialnie troche malo czasu minelo ale co tam ..... eeee spoko juz jest 1,1*C wiecej w narożniku z 9*C zrobilo sie 10,1*C mysle ze bedzie spoko po wczytaniu fotki nawet lepiej 1,2*C urosło do 10,2*C dla wiarygodności Edytowane 25 Stycznia 2014 przez Krzysiek_BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 25.01.2014 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Załatw dla mnie taką kamerkę. Do Bielska mam około 45km, mogę podjechać Zrobię fotki domku w którym aktualnie mieszkam. To będzie jazda. Ze wstępnych wyliczeń, zakładając sprawność kotła na poziomie 60%, wczoraj poszło całe 220kWh na CO i CWU. Mój z podpisu dopiero na przyszły sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.01.2014 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Załatw dla mnie taką kamerkę. Do Bielska mam około 45km, mogę podjechać Zrobię fotki domku w którym aktualnie mieszkam. To będzie jazda. Ze wstępnych wyliczeń, zakładając sprawność kotła na poziomie 60%, wczoraj poszło całe 220kWh na CO i CWU. Mój z podpisu dopiero na przyszły sezon. Ja mam 80km,też nie ma problemu z dojazdem,kolega zarobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.01.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 U mnie za ten sam okres wychodzi: 12,23kWh/d, czas pracy nie wiem. Tak mi się nasunęło,jak przy takim zużyciu i czy wogóle opłacalna jest taryfa G12 w tym przypadku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 25.01.2014 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Załatw dla mnie taką kamerkę. Do Bielska mam około 45km, mogę podjechać Zrobię fotki domku w którym aktualnie mieszkam. To będzie jazda. Ze wstępnych wyliczeń, zakładając sprawność kotła na poziomie 60%, wczoraj poszło całe 220kWh na CO i CWU. Mój z podpisu dopiero na przyszły sezon. 220kWh !!!!!! masakra ogrzewasz stadion narodowy ? ... odnośnie kamery gdybys to napisał wczoraj to dziś mozna by było coś zdziałać ale w niedziele .... eeee chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 25.01.2014 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 (edytowane) I jak zrobił ktoś dziś termowizje ? jeśli tak to prosze o fotki dla porównania ide kontrolnie zbadać docieploną sypialnie troche malo czasu minelo ale co tam ..... eeee spoko juz jest 1,1*C wiecej w narożniku z 9*C zrobilo sie 10,1*C mysle ze bedzie spoko po wczytaniu fotki nawet lepiej 1,2*C urosło do 10,2*C dla wiarygodności W domku gdzie mieszkam, zeszłej zimy, schody na strych, żelbet bez izolacji, pokazywały przy -20* na zewnątrz 8*C mierzone pirometrem. W samym rogu gdzie była najniższa temperatura. Troszkę dalej było 12*C. Strop z tego samego strychu, 5cm izolacji pokazywał 21*C, 7cm izolacji w warstwach 5+2 to już 22*C. W środku 22-24*C. Edytowane 25 Stycznia 2014 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 25.01.2014 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Najlepiej zapytaj jakiegoś znajomego strażaka Chodź, chłopaku, niech ja Cię uściskam! zmartwychwstałeś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcyper 26.01.2014 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Tak mi się nasunęło,jak przy takim zużyciu i czy wogóle opłacalna jest taryfa G12 w tym przypadku ? Opłacalność taryfy G12 nie wynika z wielkości zużycia en. el., lecz ze stosunku zużycia tej energii w taryfach dziennej do nocnej. U mnie roczny stosunek zużycie en. el. w całym domu taryfy drogiej do taniej wychodzi 0,23/0,77 (mam G12w). Także się opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbynek001 26.01.2014 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Nie wiem czy dobrze pamiętam, Eltermy mają non stop włączoną pompę obiegową, Kospel ją wyłącza kiedy nie grzeje. Ja mam Elterm 9kW i jest ok. Pompa obiegowa nie chodzi non stop. P.S. Dziś odczyt za ostatnie 24 h poszło 38 kWh Edytowane 26 Stycznia 2014 przez zbynek001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 26.01.2014 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Wstałem i pomierzyłem, temperatura po miejscowym dociepleniu stropu 15cm wełny zaczęła stopniowo przenikać w chłodniejsze warstwy. Czas ~ 9h myślę ze za kilka dni pomieszczenie zrówna temp i osiagnie wartości sąsiedniego pokoju. IR 25-01 oraz 26-01 w kominku skończyło się palić ~ 23:00 dnia wczorajszego. Na zdjeciach identyczny zakres temperatur do łatwego porównania Brakowało dosłownie paska wełny 1m x 4,70 m i taki efekt + fotki wysoki kontrast, zaznacze jeszcze ze był to zaraz po wiatrołapie najzimniejszy pokój nasza sypialnia kierunek północno - wschodni (w zimie zero słońca) i częściowo odsłonieta ściana PN - ta najbardziej wychłodzona Edytowane 26 Stycznia 2014 przez Krzysiek_BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekar_ 26.01.2014 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Faktycznie różnica duża Krzysiek Moze uda mi sie tez pozyczyc kamerke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 26.01.2014 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Faktycznie różnica duża Krzysiek Moze uda mi sie tez pozyczyc kamerke Pożyczaj pożyczaj naprawde świetna sprawa wczoraj jak docieplałem poddasze to tylko patrzyłem którędy wchodzi chłód ciachałem paski i dopychałem wełne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.01.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Opłacalność taryfy G12 nie wynika z wielkości zużycia en. el., lecz ze stosunku zużycia tej energii w taryfach dziennej do nocnej. U mnie roczny stosunek zużycie en. el. w całym domu taryfy drogiej do taniej wychodzi 0,23/0,77 (mam G12w). Także się opłaca. Artur caly czas jest swiecie przekonany, ze uzywanie pradu dwutaryfowego do celow bytowych generuje straty w stosunku do G11. Stad jego zdziwienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.01.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Faktycznie różnica duża Krzysiek Moze uda mi sie tez pozyczyc kamerke BTW: Dziwna masz "logike" dzialania. Kazesz wywalic swoje stare konto, zeby zaraz zaloyc sobie nowe. Moze Ty kobieta jestes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 26.01.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Krzysiek, jak masz zrobiony strop? planujesz tam wylewkę ze styropianem czy coś takiego? bo piszesz że masz pod dachem 30cm wełny i na stropie 15 (jak rozumiem to wełna po prostu rozłożona)... trochę dziwne że strop na zdjciu cieplejszy niż ściana.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts