Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jeszcze nie było takiego co by na G12 zle wyszedł - wręcz odwrotnie

może zróbmy spolczny komitet w sprawie zmiany taryfu u Arturo z G11 naG12

10 osob - jeśli nie wyjdzie Ci na 0 lub stracisz dopłacimy Ci roznice miedzy G11 a G12

jeśli zarobisz -placsz nam (postawisz krzyne wodki na zlocie FM) - w końcu chciales mieć G11 .....

jest taki "kalkulator/poradnik" na stronie PGE

https://ebok.pge-obrot.pl/kalkulator.php?t=G

w każdym z 4 proponowanych przez właściciela strony przypadków G12 wychodzi korzystnej od g11

Widzisz a ja przeliczyłem w ręcznym ile zużywam i wyszło mi na bytowej G12-2541.18,a w G11-2417.76:yes:. Dlatego w zeszłym przeszedłem na G11.:D

Edytowane przez rybniczanin

Widzisz a ja przeliczyłem w ręcznym ile zużywam i na miesiąc wyszło mi na bytowej G12-124,17zł,a w G11-87,23zł.:yes:. Dlatego w zeszłym przeszedłem na G11.:D

W g11 placicsz 87 za zuzyte KWh czy na tyle masz fakture? Jesli to cala faktura to jest to polowa przecietnego bytowego jakie tu sie widuje...

A ja jestem z rejonu Arturo, i mamy te same stawki.

Mam G12, rocznie 7200kWh, i wychodzi mi na to samo co przy G11.

Z tym, że muszę pilnować się taniego kagańca.

Przy G11 bez kagańca zapłaciłbym rocznie tylko 25 zł więcej. Bo przy G12 podwójne opłaty stałe i abonamentowe, które niwelują zyski.

A ja jestem z rejonu Arturo, i mamy te same stawki.

Mam G12, rocznie 7200kWh, i wychodzi mi na to samo co przy G11.

Z tym, że muszę pilnować się taniego kagańca.

Przy G11 bez kagańca zapłaciłbym rocznie tylko 25 zł więcej. Bo przy G12 podwójne opłaty stałe i abonamentowe, które niwelują zyski.

A ty grzejesz prądem?

Myślę że z paluszkiem w pupci zapłaciłby z 300-500 złoty rocznie mniej.

Ale to nie mój paluszek, nie moja pupcia i nie moje pieniądze :yes:

Ogrzewając pompą w nocnej taryfie to na pewno, jeśli Twój post dotyczy Arturo72. Chociaż ten kalkulator co podał R&K trochę mi zawyżył opłatę przy rocznym zużyciu.:D

Edytowane przez rybniczanin

Na Śląsku w Tauronie G12

Tania: 0,3184 zł brutto

Droga: 0,6079 zł brutto

G11: 0,51 zł brutto bez opłat stałych

To skoro G11 = 0,51zl brutto bez oplat stalych to Arturo po oplatach jakosciowej ,dystrybucyjnej , abonentowej i akcyzie dobijasz z cena do 60gr. za 1kwh w taryfie G12 ogrzewajac dom pradaem (Pc) w nocnej taryfie nawet jesli masz tylko 10h/dobe, bez zadnego wysilku zbijesz srednia cene za kwh miedzy 45-50gr. to max. wiec bzdety cisniesz , niezly beton:no:

To skoro G11 = 0,51zl brutto bez oplat stalych to Arturo po oplatach jakosciowej ,dystrybucyjnej , abonentowej i akcyzie dobijasz z cena do 60gr. za 1kwh w taryfie G12 ogrzewajac dom pradaem (Pc) w nocnej taryfie nawet jesli masz tylko 10h/dobe, bez zadnego wysilku zbijesz srednia cene za kwh miedzy 45-50gr. to max. wiec bzdety cisniesz , niezly beton:no:

Ma 0,54 zł brutto za kWh, jeśli tego prądu mało zużywa. Jak zużyje więcej to będzie miał 0,52 zł brutto

Gość Arturo72

Ostatni rachunek 0,54zł,przed ostatni 0,57zł.

Policz mi zysk z G12 zakładając zużycie jakie podałem dla zimy i lata i zakładając funkcjonowanie w dzień.

Tylko nie pisz betonie,że mogę prać i zmywać w nocy.

Policz mi zysk z G12 zakładając zużycie jakie podałem dla zimy i lata i zakładając funkcjonowanie w dzień.

Podaj zużycie sprzętów to Ci policzę jak sam nie umiesz....

Dziwni jesteśie jak chodzicie spać z kurami o 21.00

No i PC możesz włączyć kiedy ci się podoba, a nie kiedy musisz, bo jest okienko w nocy między 22-6

Gość Arturo72
Nie rozumiem Twojej logiki, ale widac, ze nie tylko ja, nie chce Ci sie poswiecic z 2,3 godzin zeby oszczedzic kilkaset PLN rocznie, ale chcialo Ci sie wydac 20 tys zeby rachunki byly rocznie nizsze o podobne kilkaset PLN.

.

Właśnie po to,żeby nie odmawiać sobie przyjemności kąpieli w wannie,po to,żeby nie udawać,że 21st.C w domu to upał.

Jednym słowem,komfort życia miał być taki sam jak w mieszkaniu do tej pory,dlatego też i G11.