Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i PC możesz włączyć kiedy ci się podoba, a nie kiedy musisz, bo jest okienko w nocy między 22-6

Dalej nie wiem w czym problem. Przy Artura akumulacji nie ma to znaczenia czy PC chodzi w nocy czy w dzień, a i tak należy ustawić podbicie w jakichś godzinach żeby obniżyć ilość start/stopów.

Ma 0,54 zł brutto za kWh, jeśli tego prądu mało zużywa. Jak zużyje więcej to będzie miał 0,52 zł brutto

To prosze cie podaj do golego 1kwh= 0,51zl stawki przesylowe jakie obowiazuja pomnoz przez 23% vat. Zapewne nie jest to 3gr a gdzie jeszcze akcyza ,abonament, piszmy wszysto za co trzeba placic...

No i PC możesz włączyć kiedy ci się podoba, a nie kiedy musisz, bo jest okienko w nocy między 22-6

Jak jesteś taki wygodniacha to po jakiego ci ten kocioł na węgiel. A wory to do niego pakujesz kiedy ci się podoba czy kiedy pusto w zasobniku. PC sama wie kiedy ma się włączyć, tutaj podobanie nie ma nic do rzeczy. Zmywarce i pralce ciemność też nie przeszkadza nastawiasz z opóźnieniem i na 6 rano masz wszystko gotowe z reszta są 2 h w dzień. A na odkurzaczu to też codziennie przez 12h nie jeździsz.

Podaj zużycie sprzętów to Ci policzę jak sam nie umiesz....

Dziwni jesteśie jak chodzicie spać z kurami o 21.00

Dlaczego uważasz za coś dziwnego, jak ktoś idzie spać o godzinie 22? Nie wiem dlaczego napisałeś 21, jak taryfa nocna zaczyna się własnie o 22.00 w tej strefie. Pamiętaj że ludzie wstają do pracy tez o godz. 3,4,5 i pracują na nocki.;)

To prosze cie podaj do golego 1kwh= 0,51zl stawki przesylowe jakie obowiazuja pomnoz przez 23% vat. Zapewne nie jest to 3gr a gdzie jeszcze akcyza ,abonament, piszmy wszysto za co trzeba placic...

Przecież podałem stawki brutto, energia + dystrybucja + jakościowa + VAT jedynie bez opłaty za wystawienie faktury i fizyczny odczyt licznika, bo jedni rozliczają się co miesiąc, co dwa, co kwartał, a inni co pół roku.

No i trzeba wstać o 1 w nocy rozwiesić pranie, bo inaczej skiśnie w pralce;)

A z odkurzaniem też czekasz do 22?

Nie o 1:00 tylko o 23:00 (nie tarzam sie w goownach, zeby mi sie musisly szmaty 3h prac) i nie rozwiesic, a przelozyc do suszarki.

Odkurzanie to nie jest az tak pradozerna operacja. Bez przesady.

Jak jesteś taki wygodniacha to po jakiego ci ten kocioł na węgiel. A wory to do niego pakujesz kiedy ci się podoba czy kiedy pusto w zasobniku. PC sama wie kiedy ma się włączyć, tutaj podobanie nie ma nic do rzeczy. Zmywarce i pralce ciemność też nie przeszkadza nastawiasz z opóźnieniem i na 6 rano masz wszystko gotowe z reszta są 2 h w dzień. A na odkurzaczu to też codziennie przez 12h nie jeździsz.

No o niczym innym nie marzę, jak na dzień dobry po pobudce o 7 rano, dzień zaczynać od rozwieszania prania.

No ale są różne zboczenia, ja ani moja żona takimi zboczeńcami nie jesteśmy;)