Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ciekawe? kiedy byłem ostatnio w kotłowni? Nie pamiętam

A ile drzewa już narąbałeś?Bo chyba jesteś przemęczony.

Masz jeszcze wszystkie palce? Siekiera się nie omsknęła przypadkiem?

Jeśli już to drewna. Tylko nie wiem do czego mi ono jest potrzebne. Widocznie to ty jesteś przemęczony. Kiedyś myślałem o kominku ale na tym się skończyło. Potem myślałem o kozie coś ala Pyxis ale też się na tym skończyło. Teraz myślę o bio ale kuzyn z NRF mi mówi że to szkodliwe i u nich tylko elektryczne. A elektryczne to znowu mnie się wcale nie podoba. Nadal myślę.

Wy to chyba bardziej się pocicie od zaglądania na te wszystkie wasze liczniki niż on się wymaże od tego węgla.:Zaczyna mnie już śmieszyć to przekomarzanie się. Ludzie każdy żyje tak jak chce i jak go stać.

Jeśli ktoś nie chce/ nie ma czasu to tu nie zagląda. A jak zagląda to albo mu się nudzi albo lubi i potrzebuje czasem takiej wymiany poglądów, a i wątek jakoś żyje.

Gość Arturo72
To prosze cie podaj do golego 1kwh= 0,51zl stawki przesylowe jakie obowiazuja pomnoz przez 23% vat. Zapewne nie jest to 3gr a gdzie jeszcze akcyza ,abonament, piszmy wszysto za co trzeba placic...

833,87zł/1526kWh=0,54644zł/kWh

Policz sobie:

44.jpg

Edytowane przez Arturo72

z taryfy gliwickiej oplaty stale dla G11 i G12 sa takie same, wiec mozna rozpatrywac kwh

w G11 ok. 0,51 zl, w G12 - 0,62 droga / 0,32 tania - ceny za prad w ofercie standardowej z przesylem - czyli wszystko - ceny brutto

przy symulacji zuzycia od 100 kWh miesiecznie z krokiem co 100 kWh, az do 1000 kWh (wiecej chyba nie potrzeba) taryfa G12 robi sie oplacalna kiedy bedzie powyzej 35% zuzycia w taryfie taniej.

Dzieki za konkrety, to faktycznie roznica bo u mnie G11 to 58gr. na ,,gotowo" jak widze to macie tez ograniczone te strefy , co nie zmienia faktu ze grzejac pradem , strefa G12 to priorytet :)

A Artur to BETON!!!:yes: