Pyxis 02.02.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 COP mnie naprawdę nie interesuje [...] Cop masz w du..e. Cene kWh masz tamze. Zyc nie umierac! (Kto bogatemu zabroni?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 02.02.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 A co do spiżarki za garazem, to pare tygodni zachwalałeś to, jako Twoje przemyslane rozwiazanie, coś się zmieniło ? Za duże mrozy były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybniczanin 02.02.2014 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Za duże mrozy były A co miałeś zamrażarkę zamiast spiżarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.02.2014 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Za duże mrozy były Krauzy postrzylały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 02.02.2014 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 w ostatnim tygodniu przy mrozach -10 grzałem cwu tylko grzałkamiwychodziło około 6,5 kwhprzy tych samych temp pompą 4-4,5 kwhdo 46 stop 300litró z 17 stop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 02.02.2014 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 A co miałeś zamrażarkę zamiast spiżarki? Aż tak źle to nie było Gdybym miał tam szczelne drzwi to byłoby ok ale są tam tylko drzwi przesuwne na szer.prawie 4m i tylko one oddzielają kuchnię od tej spiżarki i czuć było powiew chłodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 02.02.2014 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 A badania elektryczne to Ty robił ? Bo widzę że zasilanie na pompę masz C25 a to wymaga prądu zwarcia ponad 250 A żeby było prawidłowo. Ja na razie tragicznie widzę Twoją elektrykę. a jaki powinien mieć? bo to chyba producent pompy określa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 02.02.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 w ostatnim tygodniu przy mrozach -10 grzałem cwu tylko grzałkami wychodziło około 6,5 kwh przy tych samych temp pompą 4-4,5 kwh do 46 stop 300litró z 17 stop Więc szału nie ma... a przypomnij ile wynosi u ciebie srednio dobowe zużycie na CWU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 02.02.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 (edytowane) Fuuuuj Ale jeśli lubisz drogie zabawki to wybierz Viessemana lub Nibe,one są drogie,droższe niż Daikin ale Mitsu Nie liczysz się z kasą to łykaj... Napisałem jak krowie na rowie: zapodaj mi link do Daikina za17 tysięcy. A Ty co: pyrolisz o jakichś mitsu sritsu, nibe sribe. "Ciepłapompaurzadzenie" - pisane razem,czyli Värmepumpsägare, zapodał mi elegancki link do tego o co prosiłem. Edytowane 2 Lutego 2014 przez Wivaldi Ciemno, prawie noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 02.02.2014 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 w ostatnim tygodniu przy mrozach -10 grzałem cwu tylko grzałkami wychodziło około 6,5 kwh przy tych samych temp pompą 4-4,5 kwh do 46 stop 300litró z 17 stop 2kWh - taka oszczędność że nawet na waciki nie starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 02.02.2014 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Badania termowizyjnego nie robi się "za dwa tygodnie", robi się je jak są odpowiednie warunki. Za dwa tygodnie, bo wtedy będzie ciepło na zewnątrz i nie będzie żadnego czerwonego koloru na obrazie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 02.02.2014 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Napisałem jak krowie na rowie: zapodaj mi link do Daikina za17 tysięcy. A Ty co: pyrolisz o jakichś mitsu sritsu, nibe sribe. "Ciepłapompaurzadzenie" - pisane razem,czyli Värmepumpsägare, zapodał mi elegancki link do tego o co prosiłem. A mi Tłumacz Google pokazuje "Właściciel Pompy Ciepła" - wykryty język - szwedzki:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.02.2014 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 A mi Tłumacz Google pokazuje "Właściciel Pompy Ciepła" - wykryty język - szwedzki:rolleyes: Czujny jestes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 02.02.2014 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Czujny jestes. Porządek musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 02.02.2014 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 w ostatnim tygodniu przy mrozach -10 grzałem cwu tylko grzałkami wychodziło około 6,5 kwh przy tych samych temp pompą 4-4,5 kwh do 46 stop 300litró z 17 stop Malux - badz troche precyzyjniejszy! Jesli chcesz podgrzac 300l wody o 29 K to grzalka zuzyjesz 10,15 kWh. Rozumiem , ze te twoje 6,5 kWh to dla lepszego samopoczucia poniektórych Po cholere grzejesz grzalkami, jesli przy -10 oC masz COP 10,15/4,5? Nie starcza mocy na tanią taryfę dla CO i CWU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 02.02.2014 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Malux - badz troche precyzyjniejszy! Jesli chcesz podgrzac 300l wody o 29 K to grzalka zuzyjesz 10,15 kWh. Rozumiem , ze te twoje 6,5 kWh to dla lepszego samopoczucia poniektórych Po cholere grzejesz grzalkami, jesli przy -10 oC masz COP 10,15/4,5? Nie starcza mocy na tanią taryfę dla CO i CWU? No to KOT ZONK:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 03.02.2014 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Malux - badz troche precyzyjniejszy! Jesli chcesz podgrzac 300l wody o 29 K to grzalka zuzyjesz 10,15 kWh. Rozumiem , ze te twoje 6,5 kWh to dla lepszego samopoczucia poniektórych Po cholere grzejesz grzalkami, jesli przy -10 oC masz COP 10,15/4,5? Nie starcza mocy na tanią taryfę dla CO i CWU? Coś wątpię, żeby CAŁY zbiornik trzeba było podgrzewac o 29K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 03.02.2014 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 [/b] A mi Tłumacz Google pokazuje "Właściciel Pompy Ciepła" - wykryty język - szwedzki:rolleyes: Pomyliłem z niemieckim Gerät - urządzenie. Czuj-czuj czuwaj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 03.02.2014 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Moim zdaniem hałas jest znacznie bardziej uciążliwy przy PC-GW, bo sprężarka znajduje się w "domu", a nie na zewnątrz. Ja swoją słyszałem w garażu dopiero poniżej -15*C, w wyższych temperaturach jest nieodczuwalna. A poza wszystkim zimą mało kto wysiaduje z kawką na tarasie:D Ja swojej ani na zewnątrz ani w mieszkaniu nie słyszę. W garażu również, choć kotłownia oddzielona jest tylko zwykłymi blaszanymi drzwiami bez uszczelek. Jeśli już chodzi o hałas w mieszkaniu to: 1. czajnik elektryczny. 2. frytownica. 3. okap kuchenny. 4. mikrofala. 5. lodówka. 6. pralka. 7. nisko przelatujące F16- bardzo głośne na szczęście rzadko 8. szczekające psy sąsiadów 9.przejeżdżające samochody Zapomniałem o odkurzaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 03.02.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Ja swojej ani na zewnątrz ani w mieszkaniu nie słyszę. W garażu również, choć kotłownia oddzielona jest tylko zwykłymi blaszanymi drzwiami bez uszczelek. mar1173 moim celem nie było urażenie uczuć posiadaczy gruntowych PCi:D, a jedynie obalenie ogólnie krążącego mitu, jakoby powietrzna PCi produkowała tak przeraźliwy hałas, że przebywanie w jej pobliżu grozi utratą słuchu:D, bo to po prostu bzdura, ale co niektórzy coś tam słyszeli i powtarzają jak mantrę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts