Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

CHAŁUPY mamy podobnie zaizolowane, tryb życia po zużyciu na bytowe widać bardzo podobny .

no ale jakoś nie widzę żebyśmy drobnymi się różnili

no ja drobnymi nie nazwałbym 1900 zł. bez promocji

Kurt - napiszę tak , nie każdy budujw na kredyt

odliczając od kosztów pompy bojler za 1000-1500zł z grzałkami i jakimś sterownikiem to pompa u mnie zamkneła się w 15 tyś.

odstawiłem orła z doborem mocy 10kw to trochę przesodzone , starczyłaby 6kw czyli jakieś 2-3 tyś jeszcze taniej .

no jestem debilem skoro nie mogę zrozumieć w jaki sposób miesięcznie dokładam 150 zł do grzania w porównaniu do domu gdzie łączny koszt prądu wychodzi 1900zł rocznie więcej

to jest typowa spychologia jak się nie da obronić 2,5xwiększego zużycia energii przy grzaniu to mataczymy kosztami%, latami użytkowania.

mi tak na mój debilny łeb wychodzi że nawet w domu około 3 litrowym pompa zwraca się po +- 7 latach

przy powietrznej za 13-15 tyś cop 2,5 jest całkiem ok

tylko że hipcio te 2,5 to jest na całym domie , także samo grzanie pewnie nawet więcej

ja się cieszę że ten badziew daję mi 1900zł oszczędności rocznie

a ile z tego jest na koncie? Karinka pyta...

Edytowane przez Hippek

Tobie można wierzyć malux, Pyxiemu nie. Dane traktuje wybiórczo, tak żeby mu pasowało.

Wez mnie nie rozsmieszaj Liwko. To samo moge powiedziec o Tobie, bo nie potrafisz podac swoich kosztow CO za sezon. To w sumie w miare proste pytanko. :)

Jakie dane wg Ciebie traktuje wybiorczo? To ze podaje powierzchnie podlog ktora faktycznie ogrzewam, czy to, ze podje zuzycie na cele CO spisane z podlicznika pompy ciepla?

no te kwoty hipcio to nie czary mary tylko fakty.

no ale wiadomo skoro fakty są niewygodne to je olewamy

A jak traktujesz 24 tys wiecej wydane?

Jako co?

Miałes cos kiedys wspolnego z ksiegowoscia?

Wykazalem ci wczoraj, ze mimo slabszego ocieplenia 36 cm vs 50-70 cm, wiekszego domu.... koszty mam mniejsze niz ty.... czego jeszcze chcesz?

A jak traktujesz 24 tys wiecej wydane?

Jako co?

Miałes cos kiedys wspolnego z ksiegowoscia?

Wykazalem ci wczoraj, ze mimo slabszego ocieplenia 36 cm vs 50-70 cm, wiekszego domu.... koszty mam mniejsze niz ty.... czego jeszcze chcesz?

następna manipulacja smoleńska

24 tyś to u mnie i pompa i podłogówka i bojler

rozumiem że skoro wydałem na ogrzewanie 24 tyś to ty nie zapłaciłeś ani złotówki

to że wychodzi mi na cały rok według duonowych stawek 1900zł mniej lekko licząc niż u ciebie?

Kurt napiszę wprost manipulujesz odsetkami przy kredycie

Wczoraj napisałem ci w prywatnym liście prośbę żebyś nie doliczał mi procentów ale ty i tak maniakalnie dopisujesz mi odsetki.

ISTNIEJĄ pompowcy którzy nie biorą kredytów.

teraz starasz się zasugerować że mam droższą izolację domu

jak widzę domy gdzie ktoś zastosował konsole do montażu okien za kilka tysiące i sugeruje że ma taniej niż w domu bez konsol np to widzę że wszystko można wmówić .

Kurt nie bierzesz tego do siebie na poważnie he he:D