Pyxis 11.02.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 niedawno w to wątpiłeś Pixioliński! szukasz 3ciej? Ale ja nie mowie wcale, ze duze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2014 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Dawaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.02.2014 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 CHAŁUPY mamy podobnie zaizolowane, tryb życia po zużyciu na bytowe widać bardzo podobny . no ale jakoś nie widzę żebyśmy drobnymi się różnili no ja drobnymi nie nazwałbym 1900 zł. bez promocji Kurt - napiszę tak , nie każdy budujw na kredyt odliczając od kosztów pompy bojler za 1000-1500zł z grzałkami i jakimś sterownikiem to pompa u mnie zamkneła się w 15 tyś. odstawiłem orła z doborem mocy 10kw to trochę przesodzone , starczyłaby 6kw czyli jakieś 2-3 tyś jeszcze taniej . no jestem debilem skoro nie mogę zrozumieć w jaki sposób miesięcznie dokładam 150 zł do grzania w porównaniu do domu gdzie łączny koszt prądu wychodzi 1900zł rocznie więcej to jest typowa spychologia jak się nie da obronić 2,5xwiększego zużycia energii przy grzaniu to mataczymy kosztami%, latami użytkowania. mi tak na mój debilny łeb wychodzi że nawet w domu około 3 litrowym pompa zwraca się po +- 7 latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 (edytowane) Uwazaj malux, bo teraz zacznie sie nie tylko liczenie zwrotu, ale tez powierzchni, kubatury, odciskow palca i grupy krwi.Nikt z kablarzy nawet nie pomysli, ze dal du...ska z doborem systemu. Szuka przyczyn "obiektywnych". Edytowane 11 Lutego 2014 przez Pyxis Literowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 żeby Ci temp. skoczyła z marnych 19 na 23 jak u mnie? Ty sie o moje *C nie musisz martwic. Ja dobrze wiedzialem, ze nie pokazesz, bo nie ma co pokazywac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 11.02.2014 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 jak się nie da obronić 2,5x większego zużycia energii p w tym swoim niezrozumeniu niechcacy sam doszedłes do COPu PC vs kable... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Pixio a ciśnienie masz w normie? W normie. Mniej wiecej 1 bar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.02.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 (edytowane) przy powietrznej za 13-15 tyś cop 2,5 jest całkiem oktylko że hipcio te 2,5 to jest na całym domie , także samo grzanie pewnie nawet więcejja się cieszę że ten badziew daję mi 1900zł oszczędności rocznie Edytowane 11 Lutego 2014 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 11.02.2014 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 (edytowane) przy powietrznej za 13-15 tyś cop 2,5 jest całkiem ok tylko że hipcio te 2,5 to jest na całym domie , także samo grzanie pewnie nawet więcej ja się cieszę że ten badziew daję mi 1900zł oszczędności rocznie a ile z tego jest na koncie? Karinka pyta... Edytowane 11 Lutego 2014 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.02.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 no te kwoty hipcio to nie czary mary tylko fakty.no ale wiadomo skoro fakty są niewygodne to je olewamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 11.02.2014 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 no te kwoty hipcio to nie czary mary tylko fakty. no ale wiadomo skoro fakty są niewygodne to je olewamy ja w Twojej kieszeni nie siedzę - stwierdzam fakt tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.02.2014 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 no te kwoty hipcio to nie czary mary tylko fakty. no ale wiadomo skoro fakty są niewygodne to je olewamy Tobie można wierzyć malux, Pyxiemu nie. Dane traktuje wybiórczo, tak żeby mu pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2014 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Tobie można wierzyć malux, Pyxiemu nie. Dane traktuje wybiórczo, tak żeby mu pasowało. Wez mnie nie rozsmieszaj Liwko. To samo moge powiedziec o Tobie, bo nie potrafisz podac swoich kosztow CO za sezon. To w sumie w miare proste pytanko. Jakie dane wg Ciebie traktuje wybiorczo? To ze podaje powierzchnie podlog ktora faktycznie ogrzewam, czy to, ze podje zuzycie na cele CO spisane z podlicznika pompy ciepla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.02.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Odpowiem w twoim stylu. Czy mówił ci ktoś, że jesteś koniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Odpowiem w twoim stylu. Czy mówił ci ktoś, że jesteś koniem? Tobie 10 typa powiedzialo, ze bredzisz,a Ty dalej swoje. Jest tylko jedno tak uparte, juz przyslowiowo, zwierze i jako podpowiedz dodam, ze nie jest to kon (chociaz podobvny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 11.02.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 no te kwoty hipcio to nie czary mary tylko fakty. no ale wiadomo skoro fakty są niewygodne to je olewamy A jak traktujesz 24 tys wiecej wydane? Jako co? Miałes cos kiedys wspolnego z ksiegowoscia? Wykazalem ci wczoraj, ze mimo slabszego ocieplenia 36 cm vs 50-70 cm, wiekszego domu.... koszty mam mniejsze niz ty.... czego jeszcze chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.02.2014 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 ja w Twojej kieszeni nie siedzę - stwierdzam fakt tylko...[/quote stwierdzasz fakt że nie wiesz jak zamataczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.02.2014 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 A jak traktujesz 24 tys wiecej wydane? Jako co? Miałes cos kiedys wspolnego z ksiegowoscia? Wykazalem ci wczoraj, ze mimo slabszego ocieplenia 36 cm vs 50-70 cm, wiekszego domu.... koszty mam mniejsze niz ty.... czego jeszcze chcesz? następna manipulacja smoleńska 24 tyś to u mnie i pompa i podłogówka i bojler rozumiem że skoro wydałem na ogrzewanie 24 tyś to ty nie zapłaciłeś ani złotówki to że wychodzi mi na cały rok według duonowych stawek 1900zł mniej lekko licząc niż u ciebie? Kurt napiszę wprost manipulujesz odsetkami przy kredycie Wczoraj napisałem ci w prywatnym liście prośbę żebyś nie doliczał mi procentów ale ty i tak maniakalnie dopisujesz mi odsetki. ISTNIEJĄ pompowcy którzy nie biorą kredytów. teraz starasz się zasugerować że mam droższą izolację domu jak widzę domy gdzie ktoś zastosował konsole do montażu okien za kilka tysiące i sugeruje że ma taniej niż w domu bez konsol np to widzę że wszystko można wmówić . Kurt nie bierzesz tego do siebie na poważnie he he:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.02.2014 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 KURT bez jaj ,proszę mi wytłumacz dlaczego płacę drożej skoro płacę taniej za prąd 1900zł za rok .uprzedzając twoje czary mary przy tej różnicy 1900 zł potrzebuje około 6-7 lat max żeby mi pompa się zwróciła.wiadomo pompowcy co 6-7 lat wymieniają swoje pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekar_ 11.02.2014 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Jak dzieci... jak dzieci... Chłopaki dajcie już spokój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts