Hippek 11.02.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Jak na razie problem byl w tym, ze umieszczam nieprawde w stopce podajac pow podlog. Czylo to Ci sie zgadza, czy nadal uwazasz, ze klamie? Moje koszta pradu za oststnie 12 miesiacy to 4152 zl (CO+CWU+bytowy). Podawalem te dane juz kilkukrotnie w tym watku nawet i nie robie z tego zadnej tajemnicy. 6500 pln Hipci vs 4100 pyxisa przy mniejszym domu... oj jeden wózeczek, jak nic... nawet nie chce mi sie kalkulatora odpalac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 My to doskonale wiemy, ale czy nie uważasz że nie jest fer podawanie m2 podłóg przy dachu kopertowym? Dlaczego nie potrafisz, a raczej nie chcesz podać m2 użytkowych albo kubatury? Dom parterowy o powierzchni 100m2 to nie to samo co poddasze z kopertą i 100m2 podłóg. Nie sądzisz? Nie mam tego policzonego, bo to nie jest gotowy projekt z ktorego to sobie moge odczytac. Podaje te dane ktore znam i do tego fote domku. Kazdy (no moze prawie kazdy) moze sobie z tego wnioski wyciagnac i ocenic co grzeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.02.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 spokojnie - wszystko jest [ATTACH=CONFIG]242214[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]242215[/ATTACH] 19*??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 11.02.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Tylko gdzie sie podziala Twoja zenujaca stopka ze zuzyciem? Oststnio mi mowiles, ze chwilowo nie ma, bo piszesz z mobilnego sprzetu. Kolejne klamstwo? nie, dzis rendery przypomnę 9kkWh CO + CWU; 6500pln caly rok cala EN zrob sobie pruntscreena! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 11.02.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 19*??? nie zaniżaj! 19.1stC! ... to zasadnicza róznica! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 6500 pln Hipci vs 4100 pyxisa przy mniejszym domu... oj jeden wózeczek, jak nic... nawet nie chce mi sie kalkulatora odpalac Tylko, ze u Ciebie z 80% z tego leci w kable. Taka "dobna" roznica. A Ty masz chyba 160m2 po podlogach razem z garazem (przynajmniej tyle oststnio podawalas). Czy Pan Kleks zadzialal znowu z pompka i jest juz wiecej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.02.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Nie mam tego policzonego, bo to nie jest gotowy projekt z ktorego to sobie moge odczytac. Podaje te dane ktore znam i do tego fote domku. Kazdy (no moze prawie kazdy) moze sobie z tego wnioski wyciagnac i ocenic co grzeje. No to ja uważam, że masz max 150m2 powierzchni użytkowej. I to jest wartość raczej naciągana na twoją korzyść. Ciepły region, 19*, rachunek o 1000zł wyższy od mojego. Mi to pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 19*??? Na fotomontazu Hipki. Na JEJ wlasnym termometrze. Mi to dalo do myslenia jaki jest kablarski komfort cieplny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.02.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 nie zaniżaj! 19.1stC! ... to zasadnicza róznica! Przepraszam, nie chciałem być tak brutalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 11.02.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Jak na razie problem byl w tym, ze umieszczam nieprawde w stopce podajac pow podlog. Czylo to Ci sie zgadza, czy nadal uwazasz, ze klamie? . oj obawiam się, ze wylewkarze tak samo Cie pocisnęli w pupala z m2 jak dystrybutor PC z COPem w okolicach 4... no ale barany to się strzyże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 No to ja uważam, że masz max 150m2 powierzchni użytkowej. I to jest wartość raczej naciągana na twoją korzyść. Ciepły region, 19*, rachunek o 1000zł wyższy od mojego. Mi to pasuje. Malo mnie obchodzi co "uwazasz" i co Ci "pasuje". Pomijanie faktow widze robi sie Twoim znakiem rozpoznawczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 11.02.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 (edytowane) Tylko, ze u Ciebie z 80% z tego leci w kable. Taka "dobna" roznica. A Ty masz chyba 160m2 po podlogach razem z garazem (przynajmniej tyle oststnio podawalas). Czy Pan Kleks zadzialal znowu z pompka i jest juz wiecej? a zawroć wcześniej - podawałam; przyjmij sobie i 100m2, to cop = 1,5... edit: co do galerii foto: kontrastu nie żałujesz, jak m2 przy liczeniu powierzchni; poczytaj o HDR, bo potencjał masz... Edytowane 11 Lutego 2014 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 11.02.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Tylko, ze u Ciebie z 80% z tego leci w kable. Taka "dobna" roznica. A Ty masz chyba 160m2 po podlogach razem z garazem (przynajmniej tyle oststnio podawalas). Czy Pan Kleks zadzialal znowu z pompka i jest juz wiecej? Panie Pixis, grzejesz może nawet 230m2, ale chyba czujesz różnice w ogrzaniu pomieszczeń o wysokości 2,70m a tymi co mają miejscami nie więcej niż 0,5m ? Parafrazując: Kubatura głupcze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 edit: co do galerii foto: kontrastu nie żałujesz, jak m2 przy liczeniu powierzchni; poczytaj o HDR, bo potencjał masz... HDR to sobie moge syfra robic. To bylo robione trdycyjna technika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2014 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Panie Pixis, grzejesz może nawet 230m2, ale chyba czujesz różnice w ogrzaniu pomieszczeń o wysokości 2,70m a tymi co mają miejscami nie więcej niż 0,5m ? Parafrazując: Kubatura głupcze ! Jak policze to wstawie do stopki. A poki co: Fotka domku w stopce glupcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 11.02.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Z Pyxisem szkoda czasu na polemikę.... jak sie zdenerwuje bo cos mu jest nie wygodne to zaraz jest agresywny....Żal gościa..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Z Pyxisem szkoda czasu na polemikę.... jak sie zdenerwuje bo cos mu jest nie wygodne to zaraz jest agresywny.... Żal gościa..... W stosunku do kogo jestem "agresywny"? Ja sie po prostu doskonale wpisuje w "tonacje" tego watku (pomijam poklepywanie sie po pleckach kablarskiej braci). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 11.02.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Z Pyxisem szkoda czasu na polemikę.... jak sie zdenerwuje bo cos mu jest nie wygodne to zaraz jest agresywny.... Żal gościa..... generalnie dom wiaderny - nie ma o co kruszyć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.02.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Jak policze... Problem? Innym potrafisz liczyć bardzo skrupulatnie to i tu nie będziesz miał problemu. Ale będzie jakoś tak niepolitycznie Pyxis, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 11.02.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Jak policze to wstawie do stopki. A poki co: Fotka domku w stopce glupcze! Do fotki nic nie mam, ale widać gołym okiem, że góra to nie więcej jak 40% kubatury parteru;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts