Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jak na razie problem byl w tym, ze umieszczam nieprawde w stopce podajac pow podlog. Czylo to Ci sie zgadza, czy nadal uwazasz, ze klamie?

Moje koszta pradu za oststnie 12 miesiacy to 4152 zl (CO+CWU+bytowy). Podawalem te dane juz kilkukrotnie w tym watku nawet i nie robie z tego zadnej tajemnicy.

6500 pln Hipci vs 4100 pyxisa przy mniejszym domu... oj jeden wózeczek, jak nic... nawet nie chce mi sie kalkulatora odpalac :)

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My to doskonale wiemy, ale czy nie uważasz że nie jest fer podawanie m2 podłóg przy dachu kopertowym? Dlaczego nie potrafisz, a raczej nie chcesz podać m2 użytkowych albo kubatury?

Dom parterowy o powierzchni 100m2 to nie to samo co poddasze z kopertą i 100m2 podłóg. Nie sądzisz?

Nie mam tego policzonego, bo to nie jest gotowy projekt z ktorego to sobie moge odczytac. Podaje te dane ktore znam i do tego fote domku. Kazdy (no moze prawie kazdy) moze sobie z tego wnioski wyciagnac i ocenic co grzeje.

6500 pln Hipci vs 4100 pyxisa przy mniejszym domu... oj jeden wózeczek, jak nic... nawet nie chce mi sie kalkulatora odpalac :)

Tylko, ze u Ciebie z 80% z tego leci w kable. Taka "dobna" roznica.

A Ty masz chyba 160m2 po podlogach razem z garazem (przynajmniej tyle oststnio podawalas). Czy Pan Kleks zadzialal znowu z pompka i jest juz wiecej?

Nie mam tego policzonego, bo to nie jest gotowy projekt z ktorego to sobie moge odczytac. Podaje te dane ktore znam i do tego fote domku. Kazdy (no moze prawie kazdy) moze sobie z tego wnioski wyciagnac i ocenic co grzeje.

No to ja uważam, że masz max 150m2 powierzchni użytkowej. I to jest wartość raczej naciągana na twoją korzyść.

Ciepły region, 19*, rachunek o 1000zł wyższy od mojego. Mi to pasuje.

No to ja uważam, że masz max 150m2 powierzchni użytkowej. I to jest wartość raczej naciągana na twoją korzyść.

Ciepły region, 19*, rachunek o 1000zł wyższy od mojego. Mi to pasuje.

Malo mnie obchodzi co "uwazasz" i co Ci "pasuje". Pomijanie faktow widze robi sie Twoim znakiem rozpoznawczym. :)

A Ty masz chyba 160m2 po podlogach razem z garazem (przynajmniej tyle oststnio podawalas). Czy Pan Kleks zadzialal znowu z pompka i jest juz wiecej?

a zawroć wcześniej - podawałam; przyjmij sobie i 100m2, to cop = 1,5... :)

edit: co do galerii foto: kontrastu nie żałujesz, jak m2 przy liczeniu powierzchni; poczytaj o HDR, bo potencjał masz...

Edytowane przez Hippek

Panie Pixis, grzejesz może nawet 230m2, ale chyba czujesz różnice w ogrzaniu pomieszczeń o wysokości 2,70m a tymi co mają miejscami nie więcej niż 0,5m ? Parafrazując: Kubatura głupcze !