Krzysiek_BB 14.02.2014 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 (edytowane) Z Walentym pijesz czy... http://www.youtube.com/watch?v=RB-rP3EBt0Q Z psem nie pije ..... ale maszyna czasu swego czasu ....... zdrówko dla Wszystkich Was pije z Panem "TAO" Edytowane 14 Lutego 2014 przez Krzysiek_BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 14.02.2014 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Sieroto jedna,bo tak trzeba Cię nazwać. Czy wiesz,ze Twój kablarz nadworny R&K miał rok temu zużycie na c.o ponad 6000kWh ? W domu z zapotrzebowaniem z OZC 18kWh/m2/rok takie zużycie ? Ależ skąd,przecież to niemożliwe bo to R&K no i co? ja podchodzę do tego tak : teraz z bloku płacę ponad 400zł czynszu za 45m2 z czego za ogrzewanie (a szału nie ma) powiedzmy 350 miesięcznie czyli rocznie około 4200 (CWU w to nie wliczam bo piecyk gazowy mam).. i jak będę płacił mniej (zakładając że opędzę CO tylko w taniej taryfie po 30 groszy brutto ze wszystkim u mnie) to mogę mieć zużycie będące wynikiem takiego dzialania 4200 / 0.3 co daje wynik 14000 kWh.. rozumiesz? napiszę dużymi literami CZTERNAŚCIE TYSIĘCY KWH... przy wiekszej powierzchni oczywiście więc jak będę miał zużycie 6000 z którego się tak nabijasz to zapłacę za to 6000*0.3 = 1800zł rocznie.. niech mam nawet 7 czy 8 tysięcy kWh to i tak będę do przodu.. znajomi którzy mieszkają w domach niezależnie od tgo czym palą to ponizej 4 tysięcy rocznie za co nie schodzą.. teraz za prąd "bytowy" płacę 350zł na 2 miesiące i stówkę za gaz miesięcznie.. czyli mam jeszcze zapas na oszczędności na cwu i prądzie "bytowym" .. póki co wszystkie prace nadzorowałem sam, część rzeczy osobiście zapianowałem i uszcżelniłem, ekipa uprzedzona o tym że jestem pojeb.any na punkcie ocieplenia i ze termowizja i proba szczelności domu będzie na koniec więc wiedzą że to nie przelewki.. a rurki w podłodze zawsze zdążę odpalić.. ale pewnie za 2-3 lata od zamieszkania będę robił jakiekolwiek analizy.. bo nie wiem jak by musiał być dom spieprzony żeby te 14litrów palić Naiwni kablarze liczą na 2000-3000kWh za c.o nie.. naiwni kablarze cieszą się że 6000kWh pójdzie, ale za to taniej niż naiwniakom co w g11 płacą.. btw.. dostałeś dyplom honorowego sponsora od tauronu za uparte trwanie w g11? pokaż mi kablarza który liczy na 2000-3000 kWh za co (no moze poza 1 Professore - Hipka go pilnuje ) dokładnie.. Artur czy Ty jestes ślepy czy tylko pier__cenzura__ięty płacisz za ogrzewanie (4800 x x0,55 PLN jakieś ~ 2600 PLN) ja płacę (8200 x 0,27 ~ 2200 PLN) i piszesz "byłbym załamany." Ty poprostu jesteś POJE_cenzura_NY a my z tego powodu jestesmy załamani Nie pij więcej Obecnie na c.o zużycie od początku sezonu grzewczego mam ok.1500kWh. Wg OZC zapotrzebowanie przy COP1 wyszło mi na c.o 4800kWh. ja nie mam ozc bo i po co? ocieplenie i okna mam po uważaniu i wg tego na co mnie stać (styro grafit 031 20cm, łącznie będzie 50cm wełny i okna 3 szybowe lekko w ociepleniu - nie na kotwach).. a kolega niech pije.. jak bedę do bb jechać to mu jeszcze flaszkę podrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 14.02.2014 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Arturo, zdaje się że w innym wątku p.t. "Dom do 200 tysięcy" doradzałeś, a raczej błyszczałeś opinią jak to każdy techniczny aspekt był u ciebie przemyślany. Patrząc na wyniki twojego OZC w konfrontacji z rzeczywistością powinieneś tam wrócić i przeprosić za wprowadzanie w błąd marzycieli z tamtego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 14.02.2014 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 ..... a kolega niech pije.. jak bedę do bb jechać to mu jeszcze flaszkę podrzucę Nie przesadzaj alkoholikiem nie jestem chyba ale raz w tygodniu przy piatku czy sobocie lubie coś chlapnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.02.2014 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 pije z Panem "TAO" Po godzinie nie idzie się z nim dogadać Bym wiedział, to bym wpadł wczoraj pomóc, a tak musiałem spać w hotelu z widokiem na... ... oczyszczalnię ścieków Rano dopiero się zorientowałem jak słonko wstało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.02.2014 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Czuje ze z rana bedzie kasowanie postów ....... sam kilka wywale A wiesz gdzie ten hotel stoi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.02.2014 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 nie http://hotelbit.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 14.02.2014 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Jeśli nie spadłoby to mając kable i mając np.8000kWh zamiast 4800kWh byłbym załamany.Teraz to pikuś ale za kilka lat ? Chałupa do sprzedania albo zrywanie kabli by mnie czekało. "Miszczu"! Zużyłem od 10.2013. trzy tony ekogroszku ~`2880 zł, dom dziurawy. Zakładam pesymistycznie że w domu nie dziurawym zużyje w tym samym czasie 6000kWh. Skorzystam oczywiście, w przeciwieństwie do ciebie, z prądu dwutaryfowego i kwota będzie ta sama. Jak dla mnie to rewelacja. Jak wezmę pod uwagę że nie palę papierosów to ogrzewanie wyjdzie mi gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 14.02.2014 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Nie przesadzaj alkoholikiem nie jestem chyba ale raz w tygodniu przy piatku czy sobocie lubie coś chlapnac no ba.. to jak każdy chyba, ale pan Tao to już słabo wchodzi.. kolega mnie namówił kiedys na złote "na myszach pędzone" i jakoś lepiej wchodzi.. przypomniało mi się takie powiedzenie z dawnych lat: Kto nie pije tam KABLUJE Czuje ze z rana bedzie kasowanie postów ....... sam kilka wywale haha A wiesz gdzie ten hotel stoi? kurcze, wpraszasz się do kolegi ja dwa razy do roku do korbielowa rower i narty) jeżdżę to po drodze i Arturo mam i bielsko też mijam w tym roku z nartami cienko więc taki rozgrzewajcy napój lub złociste z pianką częściej w użyciu były.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.02.2014 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 a w Kielcach też wczoraj byłem. Na Towarowej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 14.02.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 http://hotelbit.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=15 aaaa wiem droga na Cieszyn czesto przejezdzam jakies 15km ode mnie zadupie straszne coś Ty tam robił ..... ??? ..... ale tam niema oczyszczalni scieków .... chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 14.02.2014 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Nie tylko ja,każdy może sobie zrobić za darmo to za co Ty kasujesz inwestorów. Tak samo jak kazdy moze zrobic instalacje wodnej podlogowki ktora potem wyglada jak u ciebie, elektryki, z zabezpieczeniami 25A na tak mala PCi jak u ciebie, wszystko mozna.....spierdol... Mi OZC zajelo tygodnie, tyle ze wtedy bylem maniakiem i mnie to jaralo, teraz moj czas przeliczam na PLNy i mi sie to nie oplaca, wole wydal kilka stow i miec to zrobione i to lepeij niz sam bym to zrobil, ale ty nie musisz ty dalej rob po swojemu, a jak cla reszte a potem sie dziw ze wyszlo jak wyszlo, twoj dziennik budowy to idealny antyprzyklad budowania. Zapewniam,że nawet taki nieuk i leń jak ja może po czasie wyliczyć dokładnie bez pomyłki z programu,który jest ogólnodostępny dla każdego. Ty się nie mylisz,mylą się Ci,którzy budują i dlatego też polecam doliczać do OZC,obojętnie kto go wykona 50-80% do wartości zużycia z OZC. Tu jest clou programu i tu jest nawijanie naiwnych na kable. Kwintesencja skromnosci... arturo liczy dokladnie bez pomylki za poerwszym razem, szta musi doliczac 80% heheheheh Znam tez takiego jednego madrego jak ty... Jego tez żona utrzymuje, ciagle sie zastanawiam kiedy Ona przejrzy na oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.02.2014 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 aaaa wiem droga na Cieszyn czesto przejezdzam jakies 15km ode mnie zadupie straszne coś Ty tam robił ..... ??? ..... ale tam niema oczyszczalni scieków .... chyba Zapewniam cię że jest http://www.zumi.pl/trasa.html?loc1=Bielsko-Bia%C5%82a%2C+1+Dywizji+Pancernej&loc2=Kalisz%2C+&byCar=1&cId1=&sId1=&cId2=&sId2=# Chyba jedyny hotel na świecie z widokiem na oczyszczalnię ścieków Byłem na Andersa w interesach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 14.02.2014 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Tak samo jak kazdy moze zrobic instalacje wodnej podlogowki ktora potem wyglada jak u ciebie, elektryki, z zabezpieczeniami 25A na tak mala PCi jak u ciebie, wszystko mozna.....spierdol... Mi OZC zajelo tygodnie, tyle ze wtedy bylem maniakiem i mnie to jaralo, teraz moj czas przeliczam na PLNy i mi sie to nie oplaca, wole wydal kilka stow i miec to zrobione i to lepeij niz sam bym to zrobil, ale ty nie musisz ty dalej rob po swojemu, a jak cla reszte a potem sie dziw ze wyszlo jak wyszlo, twoj dziennik budowy to idealny antyprzyklad budowania. Kwintesencja skromnosci... arturo liczy dokladnie bez pomylki za poerwszym razem, szta musi doliczac 80% heheheheh Znam tez takiego jednego madrego jak ty... Jego tez żona utrzymuje, ciagle sie zastanawiam kiedy Ona przejrzy na oczy LOBOOOOO Ty tez cos pijesz bo po drodze gubisz literki "a jak cla reszte" lub "za poerwszym razem, szta musi doliczac 80% heheheheh" Twoje zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 14.02.2014 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 (edytowane) Arturo, z tego co piszesz to na CO poszło Ci: - do początku grudnia 500 kWh - styczeń 500 kWh - grudzień - nie wiem, załóżmy 300 kWh, bo ciepły był To razem wychodzi 1300 x 3 (COP), czyli 3900 kWh. Do Twojego OZC, które super się zgadza (4800 kWh), zostaje jeszcze 900 kWh ciepła, które ma pociągnąć Twój dom, czyli pompa ciepła powinna przez luty, marzec i kwiecień pociągnąć maks. 300 kWh prądu. Myślisz, że to możliwe? Bitter sobie wyliczył dla swojej parterówki 25 kWh/m2 o ile dobrze pamiętam. Dziwisz się, że tak nie wyszło, skoro miał dom porównywalny z Twoim? szybka analiza tego co u mnie było rok temu , jak się ma ta zima do poprzedniej , oraz jak zakończył mi się poprzedni sezon biorac pod uwagę bardzo optymistyczny COP=3 arturowi jeszcze pójdzie do końca sezonu ok 500-550 kWh 15 kwietnia sprawdzimy ..... Edytowane 14 Lutego 2014 przez R&K literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 14.02.2014 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 LOBOOOOO Ty tez cos pijesz bo po drodze gubisz literki "a jak cla reszte" lub "za poerwszym razem, szta musi doliczac 80% heheheheh" Twoje zdrowie a kto nie pije zycie na trzeźwo jest nie do zniesienia Zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 14.02.2014 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Normalnie Ci powiem "wolno mijajkalisz" z pozdrowieniami Powiedz: Jola lojalna, jola nie lojalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.02.2014 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Normalnie Ci powiem "wolno mijajkalisz" z pozdrowieniami Ten Kalisz to tak przypadkowo tam się znalazł, jam z północnej Wielkopolski Nie zapomnij tylko o XIII księdze dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.02.2014 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Powiedz: Jola lojalna, jola nie lojalna. Albo szybko "Ząb zupa zębowa, dąb zupa dębowa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 14.02.2014 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Dobre dobre ale mi chodziło o kwestie wolno mijaj Kalisz albo wolno mi jajka li"SZ" ż D No trzeźwy jestem, dlatego nie zajarzyłem. Oj, będzie kasowanie postów przez modern talking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts