fotohobby 21.02.2014 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Buźka to wilgotność w domu normie,strzałka w górę to wilgotność maleje,strzałka w dół rośnie,strzałka poziomo,wilgotność w miarę stała. Zaopatrzcie się w odpowiednie stacje to możemy pogadać Strzalki są od temperatury, nie wilgotności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.02.2014 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Strzalki są od temperatury, nie wilgotności... To znaczy,że temperatura na zewnątrz,która miała spaść wg ostatniego odczytu,gdyż strzałka była w dół,wzrosła i taka utrzyma się do rana bo strzałka poziomo Pojawiły się chmurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.02.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 A tu jest opisane prostym jezykiem dla kolegi Liwko (zaleznosci sa jednak oczywiste):http://www.ekowentylacja.eu/tmasl-32/20-wilgotno-powietrza.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.02.2014 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Chlopie, nie bądź dzieckiem, tylko weź instrukcję Ta strzałka po pierwsze, nie pokazuje tego, co BĘDZIE SIĘ działo, tylko jaki jest aktualny trend. O 22 drugiej była zwrocona w dół, bo temperatura spadała po ciepłym dniu. Teraz już sie ustabilizowała i jest pozioma. Przecież nawet umiejscowione są te strzałki obok cyfr z temperaturą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.02.2014 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 To Arturowe urzadzenie dokladnie to tylko pokazuje aktualna faze ksiezyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.02.2014 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Chlopie, nie bądź dzieckiem, tylko weź instrukcję Ta strzałka po pierwsze, nie pokazuje tego, co BĘDZIE SIĘ działo, tylko jaki jest aktualny trend. O 22 drugiej była zwrocona w dół, bo temperatura spadała po ciepłym dniu. Teraz już sie ustabilizowała i jest pozioma. Przecież nawet umiejscowione są te strzałki obok cyfr z temperaturą.... Na godz.22.13 przy temp.4.0st.C wskazywało na spadający trend temperatury zewnętrznej przy wilgotności 40%,po czym o godz.23.06 temperatura zewnętrzna była "zgodna" ze spadającym trendem czyli 4,7st.C... za to wilgotność pokazało 42%. Na teraz 4,6st.C strzałka pozioma i 42%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.02.2014 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 (edytowane) http://www.inter-quartz.de/im/908_PL_neu.pdfhttp://stacje-pogody.pl/563_stacja_pogody_auriol_z29536.htmlhttp://chomikuj.pl/starywindziarz/Dokumenty/Instrukcje/Bezprzewodowa+stacja+pogodowa+CLARUS+WS-9937,1481237084.pdf te i jeszcze inne pokazują TREND TEMPERATURY. A nie wilgotności. Edytowane 21 Lutego 2014 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.02.2014 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Na godz.22.13 przy temp.4.0st.C wskazywało na spadający trend temperatury zewnętrznej przy wilgotności 40%,po czym o godz.23.06 temperatura zewnętrzna była "zgodna" ze spadającym trendem czyli 4,7st.C... za to wilgotność pokazało 42%. No bo trend bierze z historii, jak w cąAgu dnia było 10C a o 22 4C, to trend jest spadkowy. O 23 zrobiło sie 4,7, wiec trend się wyprostował. Trend to nie prognoza.... Na serio, za trudne to dla Ciebie ? RTFM ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.02.2014 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Na serio, za trudne to dla Ciebie ? No ba,ja prosty człek jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.02.2014 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 (edytowane) Na razie jest WG ale marze o WM byc moze tak bedzie ide zapalic Nie doceniałbym tak WM z reku jeśli chodzi o zużycie energii na ogrzewanie. Przy tegorocznej zimie rekuperator miał bardzo małe znaczenie w stosunku do zużycia energii na ogrzewanie. Gdybym ja miał taki dylemat to zamiast inwestycji 10tys.zł i zamiany WG na MW z reku to zdecydowanie wolałbym inwestycję w pompę ciepła,która przyniosłaby rzeczywisty i odczuwalny zysk w PLN. No ale ty masz kable i już na samym początku odrzuciłeś możliwość obniżenia sobie rachunków za ogrzewanie... Za błędy młodości i naiwności trzeba płacić Edytowane 21 Lutego 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rotan 22.02.2014 03:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 co dziś bulkacie .... ja jade Krupnik :wiggle:po calym tygodniu abstynencji chyba moge sie napic ??? :D:D:D Krakus ale jutro zapewne będzie moja ulubiona czyli Luksusowa :wiggle: Ja maślankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_BB 22.02.2014 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Nie doceniałbym tak WM z reku jeśli chodzi o zużycie energii na ogrzewanie. Przy tegorocznej zimie rekuperator miał bardzo małe znaczenie w stosunku do zużycia energii na ogrzewanie. Gdybym ja miał taki dylemat to zamiast inwestycji 10tys.zł i zamiany WG na MW z reku to zdecydowanie wolałbym inwestycję w pompę ciepła,która przyniosłaby rzeczywisty i odczuwalny zysk w PLN. No ale ty masz kable i już na samym początku odrzuciłeś możliwość obniżenia sobie rachunków za ogrzewanie... Za błędy młodości i naiwności trzeba płacić I tutaj Panie jesteś w błędzie lub pobieżnie czytasz kto i co pisze .... pisałem x razy że prócz kabli w wylewce mam również zatopione 700 m rurek które czekają na lepsze ceny PC lub dotacje tak że z tymi błędami troche spudłowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 22.02.2014 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 I tutaj Panie jesteś w błędzie lub pobieżnie czytasz kto i co pisze .... pisałem x razy że prócz kabli w wylewce mam również zatopione 700 m rurek które czekają na lepsze ceny PC lub dotacje tak że z tymi błędami troche spudłowałeś też mam rurki i takich osób jest coraz więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 22.02.2014 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 też mam rurki i takich osób jest coraz więcej Tez tak bede mial w tym drugim, juz w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 22.02.2014 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 (edytowane) I tutaj Panie jesteś w błędzie lub pobieżnie czytasz kto i co pisze .... pisałem x razy że prócz kabli w wylewce mam również zatopione 700 m rurek które czekają na lepsze ceny PC lub dotacje tak że z tymi błędami troche spudłowałeś jak to rozwiązałeś , najpierw rurki później kable ? przemknęła mi taka myśl żeby na płytę położyć rurki wylewka i kabelki - nie przerobiłem tematu do końca Edytowane 22 Lutego 2014 przez mic81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 22.02.2014 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 też mam rurki i takich osób jest coraz więcej Tez tak bede mial w tym drugim, juz w tym roku Głupota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 22.02.2014 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Głupota... Kosztuje to mniej wiecej tyle, ile Twoja glupota trzymania taryfy G11... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 22.02.2014 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Kosztuje to mniej wiecej tyle, ile Twoja glupota trzymania taryfy G11... Nie sądzę,kable to koszt ok.6-8tys.zł na dom 120m2 i jest to dodatkowa kasa zamiast od razu rurki i Kospel. Czysta głupota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 22.02.2014 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Nie sądzę,kable to koszt ok.6-8tys.zł na dom 120m2 i jest to dodatkowa kasa zamiast od razu rurki i Kospel. Czysta głupota. Ech, Ty zawsze po swojemu rozumujesz. Kable nam moj 100 m2 domek to koszt 1700, sterowanie do nich z dokladnoscia do 0,1 stopnia 500 zl, razem 2200, zatkalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 22.02.2014 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 U mnie dzis pyknęło 2500 kWh na CO. 750 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts