Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

jak to rozwiązałeś , najpierw rurki później kable ?

przemknęła mi taka myśl żeby na płytę położyć rurki wylewka i kabelki - nie przerobiłem tematu do końca

dokładnie tak jak napisałeś ... rurki przyczepione do styro > przysypanie z mixo.. ~ 3cm nastepnie ulozenie kabli na to zbrojenie i dosypanie kolejnych 7cm wylewki i gotowe. Koszt kabli i sterownikow 7 obwodow 4200 koszt rurek ~ 800,-

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a jak to będziesz miał rozwiązane? możesz przybliżyć bo chyba mi umknęło ;)

1obwod grzewczy to 2 czujniki temperatury i przekaznik, wszystko zarzadzane z raspberry, mozliwe ze bede archiwizowal dane z czasu pracy kabli, temp wylewki, temp scian z rdzenia termomuru na roznych wysokosciach, temp pod domem, na poddaszu, w izolacji, itd...

Gość Arturo72
U mnie dokładnie do dziś od poczàtku sezonu 6000kwh na co i z wilgocią nie moge zejść poniżej 58%

Reku nastaw na maxa.

Sprawdzałeś wydajność wentylacji na poszczególnych anemostatach ?

Wg mnie albo ja mam spierdzieloną stację pogody albo Ty masz wodę w ścianach zamiast zaprawy,zakładając poprawną wentylację ;)

Nawet zaraz po budowie nie miałem takiej wilgotności w domu.

DSCN3824.jpg

Zużyciem się nie przejmuj,pierwszy sezon tak ma i wg mnie norma a na "cudowne" zużycia innych patrz z przymrużeniem oka ;)

U mnie drugi sezon .... od 01-09-2013 do 23-02-2014 poszło 4573kWh średnia z 175 dni to 26,2 kWh koszt do dzis na obecny sezon to 1189 PLN zima jest jaka jest ..... z pozdrowieniami z Bielska-Białej :)

Rotan i Pixis, wytłumaczenie waszego lobbingu na rzecz PC, a raczej nie jesteście sprzedawcami pomp, jest tylko jedno:

niech inni się przekonają do pomp, dlaczego maja mieć lepiej od was.;)

Wiesz, sam sie sobie nieraz dziwie. W sumie jak bym chcial byc walkiem, to bym napisal, ze kable sa super, a panele na podczerwien jeszcze lepsze. Tylko te 2 opcje powinien rozwazac inwestor. Ale kurde jakis wewnetrzny sprzeciw sie rodzi we mnie. Sorki. :)