Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie musi. Namiary dostal na priva. :)

To sie chyba nazywa "grozba karalna" w jezyku fachowym.

Groźba karalna – przestępstwo groźby karalnej polega na grożeniu innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę jej najbliższego. Ten występek ścigany jest z oskarżenia publicznego.

Art. 190 KK stanowi[1]:

§ 1."Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 2. Ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego."

BTW: Screeny mam jak by cos. ;)

Śmieszny jesteś Pyxis - sam prowokujesz, rzucasz insynuacje i inwektywy , a jak ktoś Ci pogrozi to zasłaniasz się paragrafami.

PS. żeby nie było niedomówień , nie popieram żadnej agresji ale kto wiatr sieje zbiera burze.

Ja jestem smieszny? Moze nie nalezy do zycia przenosic nawykow z piaskownicy. A przynajmniej nie peplac takich rzeczy publicznie.

Jesli tylko grozbe potraktuje powaznie, to moze byc pewny, ze zareaguje. Sa pewne granice zabawy na forum.

Jakie peplanie ? ,,po gebie" mozna dostac np. buziaki...:) slabe to jest, ale widze ze ,,wypeniales" dobrze bo moze wkoncu skonczysz jak to nazywasz , piaskownice i forum bedzie tematyczne.

Planuję ogrzewanie kablami.Może ktoś doradzi jakie kupić,aby były tanie i dobre,może jakiś namiar na sklep internetowy:rolleyes:I jeszcze spytam czy w łazience 3,2m2 ,z wanną pod którą kabli nie będzie muszę dawać jakąś drabinkę? Czy kable dostatecznie ogrzeją tak mała łazienkę:rolleyes:

Kiedyś fajne ceny maił wenmix.pl.dolejsz.pl też nie miał najgorszych.

Sprawdź, jeśli znajdziesz sklep z niższymi cenami pisz tutaj na forum ( nie wszyscy się tu tylko kłócą - zwykle wielkość ego jest odwrotnie proporcjonalna do wielkości ... )

Kiedyś fajne ceny maił wenmix.pl.dolejsz.pl też nie miał najgorszych.

Sprawdź, jeśli znajdziesz sklep z niższymi cenami pisz tutaj na forum ( nie wszyscy się tu tylko kłócą - zwykle wielkość ego jest odwrotnie proporcjonalna do wielkości ... )

Bardzo dziękuję za jakiś merytoryczny odzew:)

Bardzo dziękuję za jakiś merytoryczny odzew:)

ja również kupowałem lokalnie choć wysłałem zapytania do wszystkich dilerów elektry i devi w promieniu 100 km ode mnie. Warto poszukać bo niektóre sklepy oferują np. 20% rabatu a inne 35% rabatu na ten sam produkt. Ostatecznie kupiłem elektre z 35% rabatem od cen katalogowych. Wszystkie i tak mają dożywotnią gwarancję więc nie bardzo widzę sens przepłacania za metkę. Dilerów elektry znajdziesz na ich stronie internetowej.