Pyxis 13.03.2014 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 no i wszystko jasne.... nie chcesz podać bo wyjdzie za duże zużycie hehe cały ty.... Rozgryzles mnie gosciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 14.03.2014 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Witam:)Polecicie jakąś sprawdzoną ekipę do wykonania akumulacyjnej podłogówki elektrycznej?Miejsce budowy okolice Radomia, więc ekipa z mazowieckiego bądz ościennych najchętniej.Dziękuję i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekar_ 14.03.2014 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Witam:) Polecicie jakąś sprawdzoną ekipę do wykonania akumulacyjnej podłogówki elektrycznej? Miejsce budowy okolice Radomia, więc ekipa z mazowieckiego bądz ościennych najchętniej. Dziękuję i pozdrawiam:) A po co ekipa? nie lepiej samemu rozlozyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 14.03.2014 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 A po co ekipa? nie lepiej samemu rozlozyc? Pewnie można by było, tylko jeszcze trzeba sie na tym znać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekar_ 14.03.2014 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Spokojnie dasz sobie rade zadna filozofia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 14.03.2014 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 (edytowane) Rozgryzles mnie gosciu. Daj linka do projektu to Ciebie wyręczę i sam policzę. P.S. Jak nie dasz linka albo nie podasz Twojej PU to powinieneś opuścić po prostu te forum..... jak nakazuje przyzwoitość.... Edytowane 14 Marca 2014 przez waflos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.03.2014 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Daj linka do projektu to Ciebie wyręczę i sam policzę. P.S. Jak nie dasz linka albo nie podasz Twojej PU to powinieneś opuścić po prostu te forum..... Dobrze. Juz pisze do admina, zeby mnie usunal z forum. Obudz sie chlopie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 14.03.2014 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 (edytowane) Dobrze. Juz pisze do admina, zeby mnie usunal z forum. Obudz sie chlopie! Ty zdaje się wciąż śpisz....!!! i nie masz przyzwoitości... tam gadanie... nie masz: a ni honoru, ani ambicji, dobrego smaku, nie znasz zasad etc. po prostu malutki pyxisek Edytowane 14 Marca 2014 przez waflos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.03.2014 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Ty zdaje się wciąż śpisz....!!! i nie masz przyzwoitości... tam gadanie... nie masz: a ni honoru, ani ambicji, dobrego smaku, nie znasz zasad etc. po prostu malutki pyxisek Akurat Twoja opinia na temat mojej skromnej soby to mnie wiesz w co szczypie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 14.03.2014 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 waflos tak przy okazji chce sobie porównać zużycie na cwu ile u ciebie teraz wychodzi[u mnie 3,7-3,8 kwh doba 3 osobowa rodzina bez zmywarki używania]co jeszcze grzejesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 14.03.2014 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Spokojnie dasz sobie rade zadna filozofia Nie sądzę, "słaba" płeć jestem:), ale miło, że Kolega wierzy we mnie;) I pytanko dla ogrzewających kabelkami....jaką moc przyłączeniową macie??? Planujemy te kabelki w wylewce ok 10 cm. I tutaj rodzi sie pytanie, w którym miejscu je ułożyc... jeden z potencjalnych wykonawców sugeruje, zeby zrobic 8 cm wylewkę, on na to położy kabelki i kolejne 2 cm wylewki na to... Czy taki sposób będzie pełnił funkcję akumulacyjną??? Jestem laikiem ale wydaje mi się, że bardziej odpowiednie byłoby położenie tych kabelków głębiej, tzn. tak mniej więcej pośrodku tej wylewki czyli 5cm wylewka, na to kabelki i potem kolejne 5 cm. wylewki... Ewentulnie kabelki na styropianie/na siatkach zbrojeniowych oczywiscie/ i zalać to 10 cm betonu... Co sądzicie??? Będę wdzięczna za wszelkie opinie i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 14.03.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 z tego co kojarze to chłopaki robili w 2 ratach 5 cm z rurkami w tych górnych 5 cm i na to siatka z kablami w połowie kolejnych 5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekar_ 14.03.2014 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Nie sądzę, "słaba" płeć jestem:), ale miło, że Kolega wierzy we mnie;) I pytanko dla ogrzewających kabelkami....jaką moc przyłączeniową macie??? Planujemy te kabelki w wylewce ok 10 cm. I tutaj rodzi sie pytanie, w którym miejscu je ułożyc... jeden z potencjalnych wykonawców sugeruje, zeby zrobic 8 cm wylewkę, on na to położy kabelki i kolejne 2 cm wylewki na to... Czy taki sposób będzie pełnił funkcję akumulacyjną??? Jestem laikiem ale wydaje mi się, że bardziej odpowiednie byłoby położenie tych kabelków głębiej, tzn. tak mniej więcej pośrodku tej wylewki czyli 5cm wylewka, na to kabelki i potem kolejne 5 cm. wylewki... Ewentulnie kabelki na styropianie/na siatkach zbrojeniowych oczywiscie/ i zalać to 10 cm betonu... Co sądzicie??? Będę wdzięczna za wszelkie opinie i sugestie. Jak zrobicie jak wykonwaca radzi to szybciej będą kabelki oddawały ciepło Ja mam po środku wylewki tzn 7cm wylewki ulozone kable i drugie 7cm wylewki. Żeby nie robić dwa razy wlyewki to mozna je przymocować do siatki zbrojeniowej i podczas zalewania siatke podniesc do gory to tak po jaśkowemu Ja mam moc kabli 10kw a moc przylaczeniową 12kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 14.03.2014 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Witam:) Polecicie jakąś sprawdzoną ekipę do wykonania akumulacyjnej podłogówki elektrycznej? Miejsce budowy okolice Radomia, więc ekipa z mazowieckiego bądz ościennych najchętniej. Dziękuję i pozdrawiam:) Schatje, lub po "polskiemu" Skarbie, a skąd decyzja że kable, tak ni z gruszki czy pietruszki czy przemyślna decyzja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 14.03.2014 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Schatje, lub po "polskiemu" Skarbie, a skąd decyzja że kable, tak ni z gruszki czy pietruszki czy przemyślna decyzja? Skarbie też ładnie brzmi;) Oczywiście, że to przemyślana decyzja, chociaż nie ukrywam, że boję sie tych kabelków, tym bardziej, że wszyscy się w głowę pukają jak usłyszą czym chcę ogrzewać Gazu nie ma w okolicy, pieca na paliwa stałe nie chcę więc skłaniam się jednak ku elektryce...no coż kto nie ryzykuje... w razie czego koza będzie:) Dziękuję wszystkim za podpowiedzi,...Piekar, Konrad ... /Konrad czytałam Twój dziennik-jestem pełna podziwu, gratuluję!!!/...i czekam na więcej:) Może inni też się wypowiedzą? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 14.03.2014 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 waflos tak przy okazji chce sobie porównać zużycie na cwu ile u ciebie teraz wychodzi[u mnie 3,7-3,8 kwh doba 3 osobowa rodzina bez zmywarki używania] co jeszcze grzejesz? Teraz to nie wiem... w lato wychodziło średnio 8kWh/dobę dla 10m3 wody łącznie w tym na pewno znaczące są straty postojowe buforka i cyrkulacja CWU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 14.03.2014 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 KOLEŻANKO dom stawiasz na wiele wiele lat to może warto zabiezpieczyć się i wtopić rurki od podłogówki.koszt -pewnia z 100-1500zł max a będziesz miała pole manewru jakieś. waflos- mi latem brała max 3 kwh przy 7-8 m3 wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.03.2014 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 więc skłaniam się jednak ku elektryce.. A czemu nie elektryka ale z wodną podłogówką ? Tym bardziej,że zlecasz ułożenie kabli firmie,która Cię więcej skroi niż Ci od wodnej ? dom stawiasz na wiele wiele lat to może warto zabiezpieczyć się i wtopić rurki od podłogówki. koszt -pewnia z 100-1500zł max a będziesz miała pole manewru jakieś. O właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 14.03.2014 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 waflos- mi latem brała max 3 kwh przy 7-8 m3 wody Ta..... ale pompa.... u mnie CWU przepywowo z buforka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 14.03.2014 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 A czemu nie elektryka ale z wodną podłogówką ? Tym bardziej,że zlecasz ułożenie kabli firmie,która Cię więcej skroi niż Ci od wodnej ? O właśnie. Obawiam się trochę wodnej podłogówki, ponieważ może sie zdarzyć tak, że przez pierwszych kilka lat dom może być zamieszkiwany tylko okresowo /długie wyjazdy/. A jeśli do kabelków dodać rurki to jak to rozwiązać? rurki nad kablami? czy odwrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts